آشپزیغذای ایرانی و محلی

طرز تهیه خورش موتن جن گیلانی

شاید تا الان اسم خورش موتن جن را شنیده باشید. این خورش یکی از غذاهای پرطرفدار شمالی است که به عنوان غذای مجلسی در میهمانی‌ها و مراسم رسمی سرو می‌شود. موتن جن، ظاهری شبیه به فسنجان دارد، اما وجه تمایز آن در استفاده از کشمش و قیسی است. با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه خورش موتن جن

  • نیم کیلوگرم سینه مرغ
  • ۳ قاشق غذاخوری رب انار
  • ۲۰۰ گرم مغز گردو
  • ۱۲ عدد قیسی
  • ۱۰۰ گرم کشمش
  • ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • ۱ عدد پیاز بزرگ
  • ۱ قاشق چای‌خوری گلپر
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم

طرز تهیه خورش موتن جن گیلانی

طرز تهیه خورش موتن جن

ابتدا مغز‌های گردو را داخل مخلوط‌کن بریزید و آسیاب کنید تا به شکل پودر درآید.

پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و با دو قاشق غذاخوری روغن داخل تابه سرخ کنید. سپس زردچوبه را به آن اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید.

سینه مرغ را درشت خرد کنید و به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. پودر گردو را به مرغ اضافه کنید و چند دقیقه تقت دهید تا گردو کمی سرخ شود.

نمک و فلفل را اضافه کنید. سپس رب انار را هم اضافه کنید. حدود ۲ دقیقه مواد را با هم تفت دهید. سپس یک فنجان آب سرد داخل قابلمه بریزید و در قابلمه را ببندید. صبر کنید تا گردو به روغن بیفتد. دو فنجان دیگر آب اضافه کنید و مجددا حرارت را ملایم کرده و در قابلمه را ببندید تا تکه‌های مرغ کاملا بپزند.

در این فاصله رب گوجه فرنگی را با یک قاشق غذاخوری روغن داخل تابه تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. کشمش و قیسی را بشویید و آبکش کنید تا کاملا آب آن گرفته شود.

بعد از این که مرغ پخت، آن را از قابلمه جدا کرده و داخل یک بشقاب بریزید. رب گوجه و کشمش و قیسی را به قابلمه اضافه کنید. ۲ فنجان دیگر آب اضافه کنید تا خورش کاملا جا افتاده و گردو به روغن بیفتد.

بعد از این که خورش کاملا جا افتاد، قطعات مرغ را همراه  گلپر اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش حدود یک رب دیگر روی حرارت بماند.

خورش موتن جن را داخل بشقاب بریزید و روی آن را با خلال بادام و انار تزیین کنید.

منبع: کتاب کاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *