آشپزیپیش غذا و دسرغذای ایرانی و محلی

طرز تهیه کماچ سهن خانگی کرمان

از تبریز قرابیه می‌آورند، از اصفهان گز، از شیراز مسقطی و بعید است که مسافران کرمان با خود کماچ سهن به همراه نیاورند. این شیرینی سبوس‌دار خرمایی، فقط در بین کرمانی‌ها طرفدار ندارد. اگر شما هم پیش از این طعمش را چشیده‌اید، برای آمدن مسافری دیگر از کرمان منتظر نمانید. ما طرز تهیه کماچ سهن خانگی را به شما آموزش می‌دهیم.

مواد لازم برای خمیر

  • آرد جوانه‌ی گندم(آرد سهن): یک لیوان
  • آرد گندم: یک و نیم لیوان
  • مایه خمیر : یک قاشق چای‌خوری
  • شکر: نصف قاشق چای‌خوری
  • ادویه کماچ(زیره سبز، بادیان، سیاه دانه، زردچوبه، گل خشت) یک قاشق مرباخوری
  • روغن حیوانی: مقداری
  • آب: به مقدار لازم

مواد لازم برای داخل کماچ

  • خرمای چرخ شده: ۲۵۰ گرم
  • گردو: ۲۰۰ گرم
  •  روغن مایع:  ۲۰۰ گرم

طرز تهیه کماچ سهن

طرز تهیه کماچ سهن

آردها و ادویه‌ها را با هم مخلوط کنید و خمیر مایه را درکمی آب ولرم حل کرده به آنها اضافه کنید. سپس روغن را به مواد اضافه کنید و ورز دهید و آب را آرام آرام در جریان ورز دادن اضافه کنید تا خمیر شکل بگیرد.

مراقب باشید که با بیش از اندازه اضافه کردن آب، خمیرتان شل نشود و پس از آماده شدن خمیر، آن را نیم ساعت کنار بگذارید تا ور بیاید.

کف سینی لبه‌کوتاه را چرب کنید و خمیری که با ارتفاع نیم سانتی‌متر با وردنه باز کرده‌اید را در سینی فر قرار دهید.

خرما، گردو و روغن مایع را در یک کاسه با دست مخلوط کنید و روی یک تخته، آنها را از هم باز کنید. روی خمیری که در سینی قرار داده‌اید، باید یک لایه خرمای نه چندان کلفت قرار بگیرد.

یک لایه خمیر دیگر باز کنید و روی خرماها بگذارید. خمیرهایی که در چهار طرف سینی قرار دارند را با دست به هم برسانید تا خرماها دیده نشوند و روی خمیر را با برس چرب روغن‌کشی کنید.

قبل از قرار دادن ظرف در فر، کماچ‌ها را به شکل لوزی برش دهید و سپس به مدت ۵۰ دقیقه در فری که با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم شده قرار دهید.

وقتی کماچ طلایی شد، آن را از فر بیرون بیاورید و بعد از آنکه از حرارت افتاد، رویش را با یک لایه نازک پودر قند و مغز پسته آسیاب شده بپوشانید.

در این مطلب طرز تهیه کماچ سهن در فر را به شما آموزش دادیم. این شیرینی را می‌توانید در تابه و روی اجاق گاز هم آماده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *