برنج کته

برنج خوردن باعث لاغری میشود یا چاقی

لاغر شدن آرزوی هر انسانی اسن که اضافه وزن دارد. یکی از ایده های مهم برای لاغر شدن نخوردن برنج کته و استفاده از برنج آبکش است. در این مقاله این مورد را بررسی می کنیم که آیا نخوردن برنج کته باعث لاغری می شود یا نه؟

در واقع‌ بعد از نان، برنج قوت غالب كشورهای آسیایی از ایران گرفته تا هند، اندونزی و ژاپن را تشكیل می‌دهد و این همان عامل چاقی آسیایی‌هاست. با كمی دقت مو شكافانه هم می‌توانیم متوجه اندام نامتناسب و فربه مردم آسیا در مقایسه با كشورهای اروپایی و آفریقایی شویم. بیشتر آسیایی‌ها در نواحی شكم و ران‌ چاق هستند و علت آن هم عادت نداشتن به ورزش و مصرف بی‌رویه غذاهای نشاسته‌ای است. اما اروپایی‌ها، اندامی كشیده، ورزیده و متناسب دارند و قوت غالب آنها را مواد پروتئینی كم‌چرب تشكیل می‌دهد و خطر ابتلا به انواع بیماری‌های غیرواگیر در آنها كمتر است.

چرا اروپایی ها نسبت آسیایی ها اندام زیباتری دارند ؟

چون ورزش می‌كنند و تغذیه مناسب و كنترل‌ شده دارند. اگر به محتوای بشقاب غذای آنها دقت كرده باشید، اغلب یك تكه متوسط گوشت همراه مقداری كلم بروكلی، هویج و ذرت‌ پخته و چند برش كوچك نان به اندازه یك كف دست در آن دیده می‌شود. در واقع آنها شكم خود را با مواد پروتئینی پر می‌كنند و اگر هم سیر نشوند به میوه‌جات و سبزی‌های آبپز روی می‌آورند كه هم فیبری و سیر‌كننده است و هم به دفع سموم و رفع یبوست كمك می‌كند. مهم‌تر آن‌كه سرشار از مواد مغذی قابل جذب بوده و كالری كمتری دارد. اما ایرانی‌ها، اگر یك بشقاب پر هم برنج بخورند بنا به عادت نان را هم قاتی آن می‌كنند. موادی نشاسته‌ای كه جز اضافه‌ وزن و افزایش سریع قند و چربی خون منفعت زیادی ندارند.

برنج را كته كنید نه چلو!

اغلب خانواده‌ها از كارشناسان و متخصصان علوم تغذیه می‌پرسند اگر برنج را آبكش كنند از میزان نشاسته‌ آن كاسته می‌شود؟ آیا ته‌ دیگ به دلیل آن‌ كه برشته و نشاسته آن خشك می‌شود، غذایی كم‌كالری و رژیمی به شمار می‌رود؟

حال باید بگوییم برخلاف تصور عامه كه بر اثر شستن زیاد یا آبكش برنج آب شیری‌ رنگی كه از آن خارج می‌شود همان مواد نشاسته‌ای موجود در برنج است و با خروج آن این محصول كم‌كالری می‌شود، این موضوع واقعیت ندارد. باید بدانید ساختار دانه برنج نشاسته‌ای است و تا وقتی دانه‌ها به چشم آیند حاوی نشاسته بوده و مصرف بیش از حد آن چاق‌كننده است. مهم‌تر آن‌ كه شستن زیاد و آبكش‌ كردن برنج به میزان زیادی از فیبر و ویتامین‌های گروه B آن می‌كاهد و محصول را در مقایسه با برنج كته كم‌ارزش‌تر می‌كند.

خوب است بدانید مقدار این ویتامین‌ها در حین شستن دو درصد افت كرده و اگر آب پخت دور ریخته شود به حداكثر مقدار افت یعنی ۱۰ درصد می‌رسد. به همین دلیل برای حفظ ریز مغذی‌ های برنج توصیه می‌شود آن را به صورت كته پخته و هرگز آبكش نكنید. در مورد ته‌ دیگ برنج هم، خشك و برشته‌ شدن آن باعث كاهش مواد نشاسته‌ایش نمی‌شود و مهم‌تر آن‌ كه درصد زیادی از روغن غذا در ته‌ دیگ نفوذ كرده و آن را پرچرب و پركالری‌تر از پلو می‌كند.

وقتی برنج آبكش می‌شود و داخل آب در حال جوش قرار می‌گیرد، بسیاری از ویتامین‌های محلول خود به ویژه ویتامین‌های گروه B را از دست می‌دهد. به عبارتی برنج آبكش، تنها یك منبع نشاسته‌ای است در حالی كه ویتامین‌ها در برنج كته بهتر حفظ می‌شوند.

برنج کته باعث چاقی نمی شود

برنج دست نخورده همان برنج قهوه‌ای است كه طی مراحلی این لایه از روی برنج برداشته می‌شود و اتفاقا منبع اصلی ویتامین‌های موجود به حداقل ممكن خود می‌رسد. وقتی برنج آبكش هم می‌شود باز هم مقدار بیشتری از ویتامین‌هایش را از دست می‌دهد. تصور اشتباهی كه اغلب مردم دارند، این است كه برنج كته چاق می‌كند و با آبكش كردن برنج مقداری از نشاسته آن گرفته می‌شود. در واقع وقتی برنج می‌جوشد و ما آب آن را بیرون می‌ریزیم داخل آب فقط ویتامین‌های برنج است كه دور ریخته می‌شود و از نظر كالری و انرژی‌زایی تفاوتی بین برنج آبكش و كته وجود ندارد.

حرف زدن موقع غذا خوردن باعث چاقی می شود

برخلاف این عادت خوب یكی از عادات بد چینی‌ها حرف زدن زیاد حین غذا خوردن است. وقتی بین غذاخوردن زیاد حرف می‌زنیم متوجه نمی‌شویم كه چقدر غذا می‌خوریم. كسانی كه دوست ندارند اضافه وزن پیدا كنند باید حواسشان بیشتر به غذاخوردنشان باشد. كسانی كه زیاد حرف می‌زنند بدون اینكه متوجه باشند مقدار زیادی غذا می‌خورند و نمی‌دانند كه چه موقع سیر می‌شوند. در ضمن، حرف زدن باعث می‌شود موقع غذا خوردن مقدار زیادی هوا بلعیده شود و این موضوع حالاتی نظیر نفخ و ناراحتی‌های معده را به همراه خواهد داشت.

منبع: زندگی آنلاین

نویسنده مطلب:




پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.