آشپزیغذای ایرانی و محلی

دستور تهیه مرغ بریانی هندی

غذاهای هندی به خاطر طعم خوشمزه و تند و تیزشان درسراسر دنیا مشهور هستند. اگر عاشق غذاهای تند و تیز و پرادویه هستید، با طرز تهیه مرغ بریانی هندی با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه مایه بریانی

  • ۱/۵ کیلو گوشت مرغ
  • ۴ عدد سیب زمینی (حبه‌ای خرد شده)
  • ۲ عدد پیاز (خرد شده)
  • ۲ بوته سیر (خرد شده)
  • ۲ قاشق غذاخوری ماست (کم‌چرب)
  • ۱ قاشق سوپ‌خوری ریشه زنجبیل (خرد شده)
  • نصف قاشق چای‌خوری فلفل سیاه
  • نصف قاشق چای‌خوری زردچوبه
  • ۱ قاشق چای‌خوری زیره
  • ۲ عدد گوجه فرنگی (پوست‌کنده)
  • یک عدد چوب دارچین
  • نصف قاشق سوپ‌خوری هل (پودر شده)
  • ۱ قاشق چای‌خوری نمک
  • ۴ قاشق سوپ‌خوری روغن نباتی یا کره آب شده

مواد لازم برای تهیه برنج

  • ۵۰۰ گرم برنج باسماتی
  • دوونیم قاشق سوپ‌خوری روغن نباتی
  • ‍۴ عدد پیاز خرد شده
  • ۴ فنجان سس مرغ
  • هل به مقدار لازم
  • نصف قاشق چای‌خوری زنجبیل
  • ۱/۵ قاشق چای‌خوری نمک
  • زعفران به مقدار لازم

طرز تهیه مرغ بریانی هندی

طرز تهیه مرغ بریانی هندی

ابتدا برنج را داخل یک کاسه با مقداری آب و کمی نمک خیس کنید.

داخل یک تابه گود ۲ قاشق روغن نباتی یا کره بریزید تا ذوب شود. سپس سیب زمینی‌هایی که به صورت حبه‌ای خرد کردید را داخل روغن سرخ کنید. سیب زمینی‌ها را بعد از سرخ شدن از تابه بیرون بیاورید و داخل یک کاسه بریزید.

پیاز، سیر، زنجبیل و باقی روغن را به تابه اضافه کنید و تفت دهید. در حین تفت دادن فلفل، زیره، نمک، زردچوبه و گوجه‌ها را هم اضافه کنید و کمی به تفت دادن ادامه دهید. نعناع، هل، ماست و دارچین را اضافه کنید و مواد را هم بزنید.

حرارت را کم کنید و در تابه را ببندید تا گوجه بپزد. دقت کنید که هنگام پختن، نباید آب مواد کاملا کشیده شود؛ بنابراین هر چند دقیقه یکبار مواد را چک کنید و اگر آب آن بخار شد، کمی آب جوش اضافه کنید.

مرغ را به صورت حبه‌های درشت خرد کنید و بعد از پخته شدن گوجه و غلیظ شدن مواد به قابلمه یا تابه اضافه کنید (برای مجلسی‌تر شدن غذا می‌توانید از تکه‌های مرغ درسته استفاده کنید). مواد را کامل هم بزنید تا روی مرغ را کامل بپوشاند.

دوباره در قابلمه را ببندید و حدود نیم ساعت تا چهل دقیقه صبر کنید تا مرغ کاملا مغزپخت و ترد شود. بعد از گذشت نیم ساعت که مرغ کاملا پخت، در قابلمه را بردارید و اجازه دهید تا آب اضافی روی حرارت بخار شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه برنج آبکش

حالا نوبت به آماده کردن برنج است. برنج را آبکش کنید تا آب اضافی آن کاملا گرفته شود. پیاز را سرخ کنید. برنج را داخل قابمه بریزید.

پیاز سرخ شده، سیب زمینی سرخ شده، مقداری زعفران دم کرده، دارچین و هل را داخل قابلمه با برنج مخلوط کنید. مایه بریانی هم که آماده کردیم را با برنج مخلوط کنید و روی حرارت کم به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه دم بگذارید. مرغ بریانی آماده است.

منبع: کتاب کاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *