آشپزیخوراک و خورش

طرز تهیه خورش هویج خوشمزه و مقوی

خورش هویج یکی از غذاهای اصیل استان تبریز است که با گوشت قرمز یا گوشت مرغ درست می‌شود. برخلاف تصور طعم این خورش شیرین نیست و به خاطر آلو طعم ملسی دارد. اما اگر غذاهای شیرین دوست دارید، از مقداری شکر هنگام پخت خورش استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه خورش هویج

  • ۱ کیلوگرم هویج رنده‌شده یا خلالی خرد شده
  • ۵۰۰ گرم گوشت ماهیچه
  • ۱ عدد پیاز
  • ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی
  • ۳ عدد لیمو عمانی یا آلو خورشتی(دل‌خواه)
  • نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
  • زعفران به میزان لازم
  • آبلیمو یا آبغوره به میزان لازم

طرز تهیه خورش هویج

طرز تهیه خورش هویج

برای تهیه خورش هویج ابتدا هویج‌‌ها را شسته و پوست بکنید. سپس به شکل خلالی خرد کنید.

داخل تابه مقداری روغن بریزید و هویج‌های خلالی را داخل روغن تفت دهید تا سرخ شده و طلایی‌رنگ شوند.

پیاز را خرد کنید. داخل یک قابلمه دیگر مقداری روغن بریزید و پیاز را سرخ کنید. کمی زردچوبه اضافه کرده، سپس گوشت را با پیاز تفت دهید. مقداری فلفل هم اضافه کنید. حدود ۲ تا ۳ لیوان آب روی مواد بریزید و در قابلمه را بگذارید تا گوشت بپزد.

طرز تهیه خاگینه تبریزی

وقتی گوشت کاملا پخته شد، لیمو عمانی و آلوها را اضافه کنید. اگر آب خورش کم بود، مقداری آب هم به خورش اضافه کنید.

مقداری زعفران دم کنید و روی خورش بریزید. حالا نوبت به اضافه کردن هویج‌ها است. هویج را همراه رب گوجه فرنگی و نمک به خورش اضافه کنید. در قابلمه را بگذارید و حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا خورش جا بیفتد. اگر مایل بودید، مقداری آبغوره یا آبلیمو هم اضافه کنید.

خورش را با مقداری خلال و زرشک تزیین کرده و کنار برنج سرو کنید. نوش جان!

نکات طرز تهیه

  • قبل از اضافه کردن آبلیمو یا آبغوره، طعم خورش را بچشید. چون ممکن است به خاطر اضافه کردن لیمو عمانی، طعم خورش ترش شود.
  • اگر غذاهای شیرین دوست دارید، ۱۰ دقیقه آخر مقداری شکر اضافه کنید.
  • به جای استفاده از رب گوجه می‌توانید از چند عدد گوجه رسیده استفاده کنید.
منبع: کتاب کاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *