آشپزیسوپ و آشغذای ایرانی و محلی

دستور پخت آش ساک غذای محلی استان گیلان

آش ساک یکی از غذاهای معروف و خوشمزه استان گلستان است که اگر آن را امتحان نکرده باشید ولی حتما نام آن را شنیده‌اید. مردم استان گلستان در مناسبت‌ها از این آش خوشمزه استفاده می‌کنند. در ادامه با طرز تهیه این آش آشنا خواهید شد.

مواد لازم برای تهیه آش ساک

  • ۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
  • یک کیلو و نیم اسفناج
  • ۱ پیمانه آرد برنج
  • ۱۰۰ گرم لپه
  • ۱۵۰ گرم روغن
  • ۴ تا ۵ قاشق سوپ خوری پیاز داغ
  • زردچوبه نمک و فلفل به میزان لازم
  • ۳ یا ۴ عدد تخم مرغ
  • آب غوره به میزان لازم
  • نعناع داغ و پیاز داغ به میزان لازم برای تزیین

طرز تهیه آش ساک

طرز تهیه آش ساک

لپه را در آب بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود سپس آن را با مقداری آب روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید لپه‌ها بپزند. اسفناج‌ها را خرد کنید و آن‌ها را درون آب جوش بریزید و اجازه دهید بپزند. بعد از اینکه اسفناج‌ها پخته شدند لپه‌های پخته شده را به آن اضافه کنید.

پیازها را داخل تابه‌ای بریزید و آن‌ها را با مقداری روغن و زردچوبه تفت دهید. بعد از اینکه پیازها نرم شدند آن‌ها را به اسفناج و لپه اضافه کنید. سپس آرد برنج را در دو لیوان آب سرد حل کرده و درون آش بریزید. مخلوطتان را مرتب هم بزنید تا گلوله نشود.

اجازه دهید آشتان آهسته بجوشد تا کاملا جا بیفتد. در این فاصله گوشت چرخ شده را همراه با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه است ورز دهید و از آن، گوشت قلقلی‌های کوچک درست کنید. گوشت‌های قلقلی شده را درون کمی روغن تفت دهید سپس آن را به آشتان منتقل کنید.

به میزان مورد نظرتان نمک، فلفل و آبغوره را به آن اضافه کنید تا طعم دلخواهتان را پیدا کند. در آخر کار تخم مرغ‌ها را در ظرفی شکسته کمی نمک بزنید و آن‌ها را خوب با چنگال هم بزنید و کم کم آن‌ها را به آش اضافه کنید. چند جوش که خورد شعله را خاموش کنید آش را به ظرف سروتان منتقل کنید و روی آن را با مواد مورد علاقه‌تان تزیین کنید.

منبع: کتاب کاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *