تغذیه و تناسب انداملاغری و کاهش وزن

شاخص گلیسمیک و کمک به کاهش وزن

برای اینکه از شر اضافه وزن خلاص شوید از شاخص گلیسمیک استفاده کنید

متخصصان سلامت در هاروارد توصیه هایی برای شما دارند تا بتوانید این وزن را کم کنید: از شاخص گلیسمیک استفاده کنید.
محققان هاروارد بر این عقیده هستند که برای مواظبت از وزن نباید نگران چربی بود، بلکه باید مواظب کربوهیدرات های تصفیه شده باشید.
تحقیقات جدید نشان داده اند که کربوهیدرات های تصفیه شده و قند های ساده از چربی های اشباع برای قلب بیشتر ضرر دارند.
دنبال کردن برنامه ای با کربوهیدرات کم و پروتئین بالا کلید موفقیت در کاهش وزن است.
اما از آنجا که انجام چنین کاری مقداری دشوار است، باید از شاخص گلیسمیک به عنوان راه حل استفاده کرد.
وقتی با انتخاب کربوهیدرات ها مواجه شدید، آنهایی را انتخاب کنید که شاخص گلیسمیک پایین دارند.
این غذاها مقدار گلوکز کمی را وارد بدن می کنند.
در مقابل غذاهایی که شاخص گلیسمیک بالا دارند باعث افزایش قند خون و انسولین می شوند.
بعد از افت قند خون باز هم هوس غذاهای شیرین خواهید کرد.
شاخص GI به غذاها در مقیاس ۰ تا ۱۰۰ رتبه می دهد، شاخص GI ۱ تا ۵۵ پایین به حساب می آید.
۵۶ تا ۶۹ متوسط، و ۷۰ تا ۱۰۰ به بالا زیاد به حاسب می آیند.
غذاهایی که در رتبه های بالا قرار دارند را باید در برنامه غذایی خود محدود کنید.
اگر با شاخص های گلیسمیک آشنایی داشته باشید می دانید که باید از برنج سفید و آرد سفید بپرهیزید.
غلات کامل، میوه کامل، و دیگر کربوهیدرات های پیچیده را انتخاب کنید.
همچنین می توانید غذاهایی با بار قند خون پایین در هر وعده انتخاب کنید.
شاخصی که قدرت بالا بردن قند خون آن غذا را می سنجد.
بار قند خون ۱۰ یا کمتر پایین حساب می شود، ۱۱ تا ۱۹ متوسط و ۲۰ به بالا زیاد به حساب می آید.
پیروی از شاخص گلیسمیک روش جدیدی نیست، اما راهی مناسب برای کنترل عادات غذایی است.
دانستن این اعداد کمکتان می کند بتوانید بهترین انتخاب غذایی را داشته باشید.
در ادامه می توانید جدول شاخص گلیسمیک برخی از غذاها را مشاهده کنید.
منبع: مجله سلامتی دکتر کرمانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *