دستور تهیه خورش ریحان با گوشت گوسفند
مواد لازم خورش ریحان
- مغز ران گوسفند یا گوساله۴۰۰ گرم
روغن مایعبه مقدار لازم
-
پیاز (نگینی خردشده)۱ عدد
-
زردچوبه (پودرشده)۱ قاشق چایخوری
-
زعفران ۱ قاشق سوپ خوری
-
استاک گوشت ۷ پیمانه
-
سبزی (پاک و خردشده)۵۰۰ گرم
-
بادنجان (بدون پوست و دونیمشده)۶ عدد
-
نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیدهشده)به مقدار لازم
-
آبلیموترش تازه۲ قاشق سوپخوری
مشخصات
برای ۴ نفر
روش حرفه ای
دستور تهیه خورش ریحان
۱٫ گوشت را به اصطلاح سفید کنید (در قابلمه ای حاوی آبِ جوش، گوشت را بیاندازید تا به مدت ۵ دقیقه سفید شود سپس آن را آبکش کنید). پس از آن، گوشت را به صورت مکعبی خرد کنید؛
۲٫ در قابلمه ای حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم، پیاز را تفت دهید تا نرم و شفاف شود. گوشت را به قابلمه بیافزایید و تفت دهید تا آب آن کاملاً کشیده شود سپس زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید. زعفران و استاک را به قابلمه بیافزایید، حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید؛
۳٫ در این فاصله، در تابه ای حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم، سبزی را به مدت ۳ تا ۴ دقیقه تفت دهید. زمانیکه استاک جوش آمد، سبزی را به قابلمه حاوی گوشت اضافه کنید، در قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا گوشت به مدت ۳ ساعت و ۳۰ دقیقه بپزد؛
۴٫ روی بادن جان ها مقداری نمک بپاشید و به مدت ۳۰ دقیقه در آبکش قرار دهید تا تلخی آنها گرفته شود، با حوله کاغذی آنها را خشک کنید و در تابه ای حاوی روغن داغ، از هر دو طرف سرخ کنید سپس روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود؛
۵٫ در ۳۰ دقیقه آخر پختِ خورش، آبلیموترش تازه، مقداری نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و بگذارید خورش کاملاً جا بیافتد. پس از پخت، خورش ریحان را در ظرف مورد نظر بریزید، بادنجان را روی آن قرار دهید و به همراه چلو و سالاد شیرازی سرو کنید.
۳٫ در این فاصله، در تابه ای حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم، سبزی را به مدت ۳ تا ۴ دقیقه تفت دهید. زمانیکه استاک جوش آمد، سبزی را به قابلمه حاوی گوشت اضافه کنید، در قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا گوشت به مدت ۳ ساعت و ۳۰ دقیقه بپزد؛
۴٫ روی بادن جان ها مقداری نمک بپاشید و به مدت ۳۰ دقیقه در آبکش قرار دهید تا تلخی آنها گرفته شود، با حوله کاغذی آنها را خشک کنید و در تابه ای حاوی روغن داغ، از هر دو طرف سرخ کنید سپس روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود؛
۵٫ در ۳۰ دقیقه آخر پختِ خورش، آبلیموترش تازه، مقداری نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و بگذارید خورش کاملاً جا بیافتد. پس از پخت، خورش ریحان را در ظرف مورد نظر بریزید، بادنجان را روی آن قرار دهید و به همراه چلو و سالاد شیرازی سرو کنید.