آشپزیخوراک و خورش

دستور تهیه خوراک مخصوص مرغ

مواد لازم

  • نیم کیلو گشنیز و جعفری / ۲۵۰ گرم از هر کدام
  • پیاز ریز تفت داده شده / دو يا سه قاشق غذاخوري
  • آلو بخارا خیس خورده هسته گرفته / ۱۰ تا ۱۲ عدد
  • زعفران آب کرده / ۱ استکان
  • نمک و فلفل / به میزان لازم

 مشخصات

برای ۴ نفر
روش حرفه ای

طرز تهیه خوراک مخصوص مرغ

سبزی ها را روی حرارت ملایم خوب سرخ می کنیم.نباید سبزی ها را بسوزونیم ولی نباید کم سرخ کنیم وگرنه عطرشون بلند نمیشه.بعد پیازهای تفت داده شده نمک و فلفل و آلوبخارا را اضافه می کنیم و با یک استکان آب می گذاریم کمی بپزه و مزه هاشون به هم بره.بعدبا زعفرون آب کرده خوب مخلوط می کنیم.مرغ را که قبلا تمیز کرده ،شسته و یک قاشق غ نمک توی دلش پاشیده ایم را با این مایه پر می کنیم.پاهای مرغ رابا نخ  به هم می بندیم.مرغ را در نایلونهای مخصوص مرغ می گذاریم.دو سه تا سوراخ روی کاغذ ها با نوک کارد ایجاد می کنیم .در حرارت ۱۷۰ در جه سانتی گراد،طبقه وسط فر به مدت یک ونیم الی دو ساعت می گذاریم بپزه.وقتی رویش خوب عقیق سرخ شد و حدود ۱ استکان آب داشت .مرغ حاضره.گاهی کنار این مرغ من پیازهای ریز و هویج خرد شده هم می ریزم که با آبی که مرغ پس میده پخته میشه و دورچین خوبیه.

برای خوراک  مرغ ته یه ظرف پیرکس دو تا پیاز متوسط و سیب زمینی متوسط رو چهار قاچ کرده می چینیم.اگر سیب زمینی بیشتر بریزیم آ ب ها رو به خودش می کشه و خوب نمی شه .مایه سبزی و آلو و … رو روی پیاز و سیب زمینی ها ریخته صاف می کنیم. رونهای مرغ رو روی اونها می چینیم .یک لیوان الی یک لیوان و نیم آب رویش می ریزیم و روی ظرف رو با آلمینیوم می پوشونیم.اینهم حدود یک  ساعت و نیم تو حرارت ۱۷۰ درجه سانتی گراد پخت لازم داره ولی بسته به بزرگی ظرفتون و میزان آبی که ریختین بهش سر بزنین که نسوزه.بار اول که پختین زمانش دستتون می یاد.

می دونم اگه بخواین بار اول امتحان کنین خوراک رو امتحان می کنین ولی مدل شکم پر چون تو نایلونهای مخصوص با آب خودش می پزه خیلی خوشرنگترو خوشمزه تره.این نایلونها ایرانیش اسمش تنورک و یه نوعش هم بریانک هستش و خارجیهاش هم اسمهای مختلف داره.

منبع: آشپزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *