آشپزیخوراک و خورشغذای ایرانی و محلی

طرزتهیه پیچاق قیمه / خورش بادام اردبیلی

خورش بادام اردبیلی یا خورش پیچاق قیمه یکی از خورش های ایرانی و غذای سنتی و محلی مردم شهر اردبیل است که مواد تشکیل دهنده آن شامل گوشت ، خلال بادام ، تخم مرغ و ادویه های مختلف است.در ادامه آموزش پخت این خورش خوشمزه را برای شما آماده کرده ایم.

مواد لازم پیچاق قیمه

گوشت گوسفندی: ۴۰۰ گرم

پیاز متوسط: ۴ عدد

تخم مرغ: ۴ عدد

خلال بادام: ۱/۲ پیمانه

زعفران: ۱/۲ قاشق چایخوری

برگ بو: ۲ عدد

آب: ۱ لیتر

کره محلی: ۱۰۰ گرم

آبغوره یا آب لیمو : ۱ قاشق غذا خوری

ادویه خورشتی: به میزان لازم

ادویه خورشتی شامل کاری، فلفل، زردچوبه، دارچین، هل ساییده شده و نمک می باشد.

دستور آشپزی و طرز پخت پیچاق قیمه خوشمزه و مجلسی اردبیل

طرز تهیه پیچاق قیمه

برای تهیه پیچاق قیمه ابتدا خلال بادام ها را در کاسه ای از آب بریزید و بمدت ۲ ساعت تامل کنید تا خیس بخورد.سپس خلال بادام ها را پس از ۲ ساعت در آبکش بریزید.

پیاز ها را پوست بگیرید و بشورید و روی تخته آشپزخانه با چاقو بشکل خلالی خرد کنید و در تابه ای کمی کره بریزید و زیر شعله را کم کنید تا کره آب شود سپس پیازها را در آن تفت دهید و صبر کنید تا طلایی شوند

کمی از پیاز را در بشقابی بریزید و در کناری بگذارید سپس گوشت گوسفندی که خورشتی (بشکل مربع نسبتا بزرگ) خرد کرده ای زا در تابه بریزید و تفت دهید و بعد برگ بو را نیز اضافه کنید

و پیاپی تفت دهید تا آب گوشت کاملا کشیده شود سپس مواد را در قابلمه ای بریزید و کاری،فلفل،زردچوبه،دارچین،هل و نمک به هر میزان که تمایل دارید بروی مواد داخل قابلمه بپاشید

و تفت دهید تا ادویه ها به تمام مواد برسد سپس آب به مقداری که احساس میکنید کافی است بریزید (۵ الی ۶ لیوان) و صبر کنید تا گوشت ها با حرارت ملایم کاملا مغز پخت شوند.

در تابه ای کوچک مقدار باقی مانده کره را بریزید و روی شعله کم بگذارید تا کره آب شود سپس بادام خلال شده را در کره بریزید و تفت دهید و در قابلمه بریزید و سپس زعفران را نیز اضافه کنید.

اگر دیدید مقدار آبی که خورش پیچاق قیمه دارد همان میزانی است که شما میخواهید طعم خورشت پیچاق قیمه را بچشید و اگر ادویه آن کم بود اضافه کنید.

در آخر تخم مرغ ها را تک تک در کاسه ای بشکنید اگر سالم بود در قابلمه روی خورشت بریزید و مقداری زعفران روی آنها بپاشید و در قابلمه را بگذاید تا تخم مرغ ها بسته شوند

در ظرفی بکشید و با مقداری پیاز داغ که کنار گذاشته بودید آن را تزئین کنید و پیچاق قیمه را با پلو نوش جان کنید.

منبع: پاتوق من

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *