آشپزیغذای ایرانی و محلی

برنج کته ای را اینگونه بپزیم!

عضو جدانشدنی سفره‌های ایرانی برنج است. ما ایرانی‌ها حداقل هفته‌ای چند بار در کنار خورش‌ها و خوراک‌هایمان برنج سرو می‌کنیم. همان طور که می‌دانید برنج را به دو روش آبکش و کته درست می‌کنند. روش آبکشی به خاطر این که برنج بیشتر قد می‌کشد و دانه‌های آن به هم نمی‌چسبند، از روش کته مجلسی‌تر است. اما در این روش به خاطر دور ریختن آب برنج، تمام مواد مغذی و مفید برنج هنگام آبکشی از بین می‌رود؛ بنابراین سعی کنید برنج را بیشتر به صورت کته درست کنید تا از خواص آن بی‌بهره نمانید. با طرز تهیه برنج کته با ما همراه باشید!

طرز تهیه برنج کته

مواد لازم برای تهیه برنج کته

  • ۴ پیمانه برنج ایرانی
  • ۱ قاشق غذاخوری نمک
  • یک‌دوم پیمانه روغن جامد یا کره
  • آب مقدار لازم

طرز تهیه برنج کته

ابتدا برنج را خوب پاک کرده و بشویید سپس آن را داخل ظرفی ریخته، مقداری آب اضافه کنید و منتظر بمانید تا یکی دو ساعت خیس بخورد.

یک قابلمه مناسب را روی حرارت قرار داده و برنج را طوری که سطح آن به اندازه یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج بیاید، آب بریزید.

۱ قاشق غذاخوری نمک و مقداری روغن اضافه کنید و برنج را با حرارت بالا بجوشانید.

وقتی آب برنج تمام شد، حرارت را کم کنید. سپس دم کنی را روی در قابلمه قرار دهید و اجازه دهید  تا برنج کاملا دم بکشد.

بعد از حدود ۳۰ دقیقه برنج کته آماده است. قبل از سرو مقداری روغن روی سطح برنج ریخته سپس نوش جان کنید.

نکات

  • اگر از برنج هندی استفاده می‌کنید؛ به زمان بیشتری برای خیس خوردن و پخته شدن برنج احتیاج دارید.
  • اگر از برنج دودی استفاده می‌کنید؛ از زیاد شستن آن پرهیز کنید. زیرا عطر آن از بین می‌رود.
  • برنج را زیاد نباید شست. ۳ تا ۴ بار آبکشی کافیست.
  • چون برنج کته آبکشی ندارد، به مقدار نمکی که اضافه می‌کنید، دقت کنید تا برنج شور نشود.
منبع: کتاب کاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *