آشپزیکیک و شیرینی

برشتوک شکلاتی و دستور تهیه آن

برشتوک از شیرینی‌های سنتی و اصیل ایرانی است که با آرد و بدون نیاز به فر درست می‌شود. ما ایرانی‌ها معمولا در مجالس سوگواری از این شیرینی برای پذیرایی مهمان‌‌ها زیاد استفاده می‌کنیم. نزدیک به شب‌های احیا هستیم، اگر مجالسی دارید، می‌توانید با برشتوک خانگی پذیرای مهمان‌هایتان باشید. بنابراین با ما همراه باشید!

طرز تهیه برشتوک شکلاتی

مواد لازم برای تهیه برشتوک

  • ۳۰۰ گرم پودر قند
  • ۳۵۰ گرم آرد گندم
  • ۲۲۰ گرم آرد نخودچی
  • ۲۲۰ گرم روغن جامد
  • ۱ قاشق سوپ‌خوری پودر هل
  • ۲ قاشق سوپ‌خوری پودر کاکائو
  • ۱۵۰ گرم شکلات سوربن
  • ۱۵۰ گرم شکلات سفید
  • یک پیمانه پسته خلال شده

طرز تهیه برشتوک شکلاتی

ابتدا پودر قند و آرد گندم را الک کنید و داخل یک تابه ریخته و روی حرارت تفت دهید تا خامی آن‌ها گرفته شود. بلافاصله بعد این که بوی آن‌ها درآمد، از روی حرارت بردارید.

آرد نخودچی را هم الک کرده و جداگانه تفت دهید و به آرد گندم اضافه کرده و روی حرارت قرار دهید.

روغن جامد را اضافه کرده و پس از ذوب و مخلوط شدن روغن با مواد تابه، آن را از روی حرارت برداشته و صبر کنید تا مواد نیمه گرم شوند.

در ادامه پودر هل و پودر کاکائو را به حلوا اضافه کنید. ۲ عدد کاغذ روغنی برداشته و به وسیله یک وردنه حلوا را به ضخامت ۲ سانتی‌متر بین دو کاغذ پهن کنید.

بعد از این که خمیر کمی خودش را گرفت، شکلات سفید و قهوه‌ای را در دو ظرف جداگانه ریخته و روی بخار آب قرار دهید تا کاملا ذوب شوند. سپس شکلات‌های ذوب شده را به صورت جداگانه روی خمیر ریخته و با یک قاشق صاف کنید.

بعد از بسته شدن شکلات‌ها، خمیر را به صورت لوزی لوزی برش دهید و با مقداری خلال پسته روی حلوا را تزیین کنید.

نکات نگه‌داری برشتوک

  • برشتوک‌ها را داخل یک ظرف دربسته نگه‌داری کنید تا خشک نشوند.
  • برای مصرف طولانی مدت، برشتوک‌ها را داخل یخچال نگه‌داری کنید.
منبع: کتاب کاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *