درمان بیماریسلامتینکات سلامتی

بیماری اس تی دی چیست؟

اس تی دی ( STD) ، یک بیماری انتقالی جنسی است که از طریق رابطه جنسی دهانی، واژینال یا مقعدی، مصرف مواد مخدر داخل وریدی و یا از طریق تماس غیر جنسی مانند زایمان و شیردهی انتقال می یابد. مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، تخمین می زنند که هر ساله ۱۹ میلیون پرونده گزارش شده در ایالات متحده وجود دارد.بیماری اس تی دی

بیماری اس تی دی

بیماری STD بسیار شایع است و ممکن است افراد بدون آگاهی از این بیماری آلوده اش شوند، زیرا بسیاری از افراد مبتلا، نشانه ها و علائم واضحی را نشان نمی دهند پس بهتر است سالی یک تا دو بار آزمایش STDS را انجام دهید ؛ انجام تست  به طور منظم یک راه عالی برای محافظت از سلامت جنسی و همچنین سلامت شریک زندگی شما می باشد ، توصیه می کنیم حتما برای پیشگیری و یا داشتن آگاهی کافی از نشانه های این بیماری ادامه این بخش را به دقت مطالعه کنید.

بیماری مقاربتی اس تی دی و درمان آن

چگونه می توان مبتلا به STD شد؟

راههای انتقال بیماری اس تی دی

STDS، می تواند به طرق مختلفی وارد شود مثل :

  1. داشتن رابطه جنسی محافظت نشده با کسی که آلوده است.
  2. خوردن غذاهای آلوده.
  3. تماس پوست به پوست با فردی که مبتلا به HPV یا هرپس است، خطر ابتلا به عفونت را افزایش می دهد.
  4. استفاده مشترک از دستشویی فرنگی ، حوله ها یا لباس ها (به خصوص اگر در عرض یک ساعت که خیس باشند) می توانند شانس گرفتن و ابتلا به تریکومونایز را افزایش دهند.
  5. اشتراک گذاری سوزن و یا حتی تیغ، که موجب خطر بریدن پوست می شوند و یا مخلوط شدن خون ،می تواند منجر به گرفتن، پیشرفت و ابتلا به STD شوند.
  6. STD می تواند از مادر به بچه، قبل، در طی حاملگی یا بلافاصله بعد از زایمان باشد .

اس تی دی یک بیماری جنسی

علائم و نشانه های اس تی دی

اگر چه بسیاری از STD ها بدون علامت هستند (علائم را بروز نمی دهند)، اما چند مشخصه وجود دارد که می تواند شما را به سمتی ببرد که مشکل در بخش اندام های تولید مثلی و باروری شماست، یا در دستگاه ادراری شماست.

  1. تاول های واژینال یا تاول در ناحیه تناسلی
  2. جوش و خارش واژن
  3. درد در هنگام مقاربت
  4. خونریزی یا وجود لکه بین چرخه قاعدگی
  5. تب
  6. حالت تهوع
  7. گلو درد
  8. تورم مفاصل

بیماری اس تی دی چیست؟

آنچه باید خانم ها و آقایان در مورد بیماری اس تی دی بدانند:

  • STD در خانمها بیشتر از آقایان است.
  • در برخی موارد STD ها ممکن است باعث سرطان سرویکس شوند.
  • در بیشتر موارد STD علامتی ندارد ( مخصوصا در خانمها) و زمانی که علائم پیشرفت می کند فرد مشکوک خواهد شد برای همین تست و چکاپ مداوم اهمیت دارد.
  • گفتنی است زمانیکه بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود به آسانی درمان می شود و در بعضی از STD ها بیماریهای STD ، شانس ابتلا به ایدز را می افزاید.

پیشگیری از بیماری اس تی دی

  1. داشتن یک رابطه جنسی با شخص غیر عفونی
  2. استفاده از سرنگهای تمیز برای تزریق
  3. استفاده صحیح و مداوم از کاندوم در آقایان

اکثر اوقات اس تی دی با یو تی آی یا همان عفونت دستگاه ادراری اشتباه گرفته می شود برای همین لازم دانستیم در مورد آن توضیحاتی دهیم تا تفاوت و شباهت ها را بدانید.

انتقال بیماری اس تی دی از طریق رابطه جنسی

شباهت ها و تفاوت بین یو تی آی (عفونت سیستم ادراری ) و اس تی دی

این دو، علائم بسیار مشابهی با هم دارند و غالبا بیشتر از آنچه که فکرش را بکنید تشخیص درستی از آنها داده نمی شود با توجه به جامعه آمریکا برای میکروب شناسی، ۶۴% بیماران مبتلا به STI (عفونت های منتقله از راه جنسی) به عنوان مبتلا به UTI تشخیص داده می شوند. این یک مشکل است نه تنها برای زنان تجویز درمان های UTI ضروری است (که می تواند به مقاومت در برابر آنتی بیوتیک منجر شود، در صورتی که اگر در آینده به بیماری UTI مبتلا شود، درمانش بسیار سخت تر خواهد شد)، اما ممکن است سبب STD تشخیص نشده شود، که ممکن است به یک مسئله جدی تر تبدیل شود در مراحل اولیه، بسیاری از STD ها قابل درمان هستند، اما هر چه بیشتر زمان برای پیشرفت داشته باشند، درمانشان پیچیده تر و گران تر خواهد شد.

تشخیص بیماری std

علامت UTIو STD وقتی احتمال وجود هر دو در فرد باشد

  • دیسوری (ادرار همراه با درد و یا سوزش)
  • افزایش تعداد دفعات ادرار
  • فوریت در ادرار کردن
  • بوی بد ادرار
  • ادرار ابری یا تیره رنگ
  • درد لگن
  • تخلیه
  • ترشح های غیر عادی

علائم بیماری واگیردار جنسی

عفونت دستگاه ادراری یا همان UTI چیست؟

UTI یک عفونت باکتریایی است ،که به هر چهار قسمت دستگاه ادراری (مثانه، کلیه ها) وارد می .شود و سپس تکثیر می شود ، هر قسمت از دستگاه ادراری یک عملکرد حیاتی را انجام می دهد مجرای ادرار، لوله ای است که ادرار را از مثانه به خارج از بدن حمل می کند ؛ مثانه ،ادرار را تا زمانی که به مجرای ادرار برود، ذخیره می کند. فیلترها و تصفیه کننده های کلیه، مواد مضر و غیر استفاده را از خون می گیرد تا ادرار را تولید کند . باکتری به نام اسرچیا ای کولی ،مسئول حدود ۹۰% از موارد UTI است. ای کولی معمولا به طور طبیعی ،در روی روده بزرگ و اطراف مقعد انسان و حیوانات یافت می شود .

مجرای ادرار زنان بسیار نزدیک به مقعدشان است نسبت به آناتومی مردانه، که باعث می شود که زنان بیشتر در معرض UTI باشند تخمین زده می شود که تقریبا نیمی از تمام زنان ،در طول زندگی خود حداقل یک بار دچار UTI شده اند.

بیماری یو تی آی در زنان و علائم آن

بیماری یو تی آی در زنان

در اینجا چند راه شایع که می تواند باعث UTI شوند را آورده ایم:

 پاک کردن از سمت عقب به جلو پس از حمام کردن، احتمال گرفتن UTI را افزایش می دهد. این کار، اجازه می دهد تا باکتری ها از منطقه مقعد به منطقه باز واژن منتقل شود.

  1. فراموشی ادرار کردن بلافاصله بعد از فعالیت جنسی؛
  2. نگه داشتن ادرار، برای مدت طولانی می تواند اجازه دهد تا باکتری ها در مثانه تکثیر شود.
  3. استفاده از دیافراگم برای کنترل زایمان می تواند منجر به پخش باکتری ها شود و شما را در معرض خطر قرار دهد.
  4. ادرار کردن از طریق کاترها باعث می شود که باکتری ها رشد کنند
  5. بی حرکتی برای مدت طولانی می تواند اجازه دهد که ادرار برای مدت طولانی در مثانه بماند این کار خیلی شایع است به خصوص هنگامی که در زمان بهبودی از جراحی هستید.
  6. پوشیدن لباس زیر بدون پنبه می تواند رطوبت و باکتری ها را در برابر بدن دور هم جمع کند.
  7. حمام رفتن به روش خوابیدن داخل وان به جای دوش گرفتن، می تواند باعث ورود باکتری از محصولات حمام یا آب غیر تمیز به داخل دستگاه ادراری شود.
  8. پوشیدن لباس های تنگ که از پارچه هایی که هوا را انتقال نمی دهند.
  9. استفاده از اسپری های زنانه در آن قسمت، می تواند باعث تحریک و یا عفونت شود.

منبع: نمناک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *