تغذیه و تناسب انداملاغری و کاهش وزننکته های تغذیه ای

روش های کاربردی برای ترک مصرف شیرینی

یکی از رایج‌ترین شکایات افراد این است که نمی‌توانند عادت به مصرف شیرینی را کنترل کنند. اگرچه بسیاری از ما می‌خواهیم که دریافت شکر را کاهش دهیم، اما غلبه با این هوس مشکل است. در این مطلب به استراتژی‌هایی برای کاهش علاقه به مصرف شیرینی‌جات و حذف تدریجی شکر اضافه از وعده‌ها و میان وعده‌ها می‌پردازیم.

با نوشابه‌های شیرین خداحافظی کنید

نوشابه‌ها منبع نیمی از شکر اضافه شده در یک رژیم معمولی هستند. اگر در برنامه غذایی شما نوشابه، چای شیرین و نوشیدنی‌های انرژی‌زا وجود دارد، اولین قدم این است که مصرف آن‌ها را کاهش دهید. نوشابه‌های شیرین شده را با آب معدنی گازدار یا نوشیدنی‌های بدون کالری جایگزین کنید. برای بهبود طعم می‌توانید از یک برش لیمو یا پرتقال استفاده کنید. اگر به نوشیدن چای یا قهوه شیرین علاقه دارید، مقدار شکر مصرفی را هر هفته به نصف کاهش دهید، تا جایی‌که به یک قاشق چای‌خوری برای هر فنجان برسد.

از جایگزین‌های شکر استفاده نکنید

ممکن است شما بخواهید با جایگزین کردن شیرین کننده‌های مصنوعی، کالری دریافتی را کاهش دهید. مطالعات نشان می‌دهد که جایگزین‌های شکر به کاهش وزن کمک نمی‌کنند. به‌علاوه از آن‌جایی‌که شیرین هستند (حتی شیرین‌تر از شکر معمولی)، هوس و وابستگی به شکر را افزایش می‌دهند.

آگاهانه بخورید

هنگامی‌که میل دارید یک دونات یا شکلات بخورید، چند دقیقه با خود فکر کنید. آیا گرسنه هستید؟ یا استرس دارید؟ با فکر کردن به احساساتی که هوس‌های غذایی را ایجاد می‌کنند، می‌توانید به‌تدریج میل به مصرف شیرینی را کنترل کنید. گاهی اوقات یک استراحت کوتاه حین کار، قدم زدن یا صحبت با یک دوست، می‌تواند نیاز به مصرف شیرینی را از بین ببرد. در هنگام غذا خوردن، از کارهایی که باعث حواس پرتی می‌شود مانند تماشای تلویزیون یا صحبت با تلفن، اجتناب کنید.

مواد غذایی حاوی شکر را بشناسید

همیشه اطلاعات تغذیه‌ای و لیست ترکیبات درج شده روی بسته بندی مواد غذایی و نوشیدنی‌ها را بخوانید. اگر میزان شکر روی بسته بندی بیش از ۸ گرم بود، به ترکیبات آن توجه کرده و در‌صورت وجود نوعی شکر اضافه شده، بسته را در قفسه بگذارید.
وجود ساکارز، دکستروز، سوربیتول، مانیتول، عسل، مالتودکسترین، شربت ذرت یا هر نوع شربت دیگری در لیست ترکیبات غذایی، نشان دهنده شکر افزوده می‌باشد.

از شیرینی‌های طبیعی استفاده کنید

اگر فکر می‌کنید که زندگی بدون شکر افزوده، جلوه خود را از دست می‌دهد، نگران نباشید. شیرینی طبیعی در میوه‌های تازه و خشک، ماست ساده، غلات کامل و سبزیجات وجود دارند. این غذاها برخلاف آبنبات و دیگر شیرینی‌جات، مواد مغذی مورد نیاز مانند پروتئین، ویتامین D، کلسیم، ویتامین A، C و فیبر را تامین می‌کنند، که به‌سختی می‌توانید آن‌ها را از کیک، نوشابه و شکلات به‌دست آورید. به‌علاوه، هضم فیبر و پروتئین به زمان طولانی‌تری نیاز دارد و موجب افزایش کمتری در قند خون می‌گردند. هم‌چنین باعث می‌شوند مدت زمان بیشتری احساس سیری کنید.

منبع: آوای سلامتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *