آشپزیسوپ و آش

دستور تهیه آش بلغور برای افطار ماه رمضان

در ایام ماه مبارک رمضان یکی از دغدغه‌هایی که فکرمان را مشغول می‌کند این است که برای افطار چه غذایی آماده کنیم! آش رشته، حلیم، شله زرد و … از غذا‌هایی‌اند که در این ماه چند بار مهمان سفره‌های ما هستند؛ اما برای کمی تنوع قصد داریم طرز تهیه آش بلغور که یک آش همدانی خوشمزه است را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید!

مواد لازم برای تهیه آش بلغور

  • یک و نیم کیلو سبزی آش
  • نصف پیمانه لوبیا سفید
  • نصف پیمانه لوبیا قرمز
  • نصف پیمانه نخود
  • یک پیمانه عدس
  • یک و نیم پیمانه بلغور جو
  • یک و نیم پیمانه بلغور گندم
  • ۳ عدد پیاز
  • ۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
  • یک قاشق غذاخوری نعنا خشک
  • ۲ حبه سیر

طرز تهیه آش بلغور

لوبیا سفید، لوبیا قرمز، عدس و نخود را از ۲۴ ساعت قبل خیس کرده و هر چند ساعت یکبار آب آن را عوض کنید.

۲ عدد از پیاز‌ها را خرد کرده و پیاز دیگر را رنده کنید.

در قابلمه‌ای روی حرارت متوسط، حبوبات خیس کرده را ریخته و در حدی آب اضافه کنید تا روی حبوبات‌ها را بگیرد. سپس ۴۰ دقیقه صبر کنید تا حبوبات نرم شوند.

بلغور گندم و بلغور جو را به مواد اضافه کنید و ۴۰ دقیقه دیگر بپزید تا بلغور نرم شده و لعاب بیاندازد.

در یک کاسه گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده و کمی زردچوبه را همراه نمک و فلفل سیاه ترکیب کرده و به شکل توپ‌های کوچک شکل دهید. اگر مایل بودید، تعدادی از توپ‌ها را سرخ کرده و برای تزیین کنار بگذارید.

در یک تابه، سیر را با کمی روغت تفت دهید سپس سیر را از تابه خارج کرده و پیاز‌های خرد شده را سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند. سپس مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و کنار بگذارید.

سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، ترخون  و مرزه را تمیز بشویید و آن‌ها را ریز خرد کنید.

سه‌چهارم پیازهای سرخ شده را با سبزی، گوشت و سیر تفت داده شده به مواد اضافه کنید و حدود ۴۵ دقیقه دیگر بپزید.

در آخر مقداری نمک و فلفل بر حسب ذائقه‌تان اضافه کنید.

آش را در ظرفی مناسب ریخته و با نعناع داغ، پیاز‌های باقی مانده، کشک و گوشت قلقلی سرخ شده تزیین کرده و نوش جان کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *