داروهای گیاهیعطارباشی و طب سنتینکته های عطارباشی

خواص نوشیدنی کواس برای سلامتی

نوشیدنی کواس در برخی از کشورهای حوزۀ دریای بالتیک نظیر روسیه و اوکراین، بسیار محبوب است و از نان بیات، نان خمیر ترش، نان چاودار و یا چغندر تهیه می‌شود. تاریخچۀ مصرف کواس به قرون وسطی بازمی‌گردد. طرز تهیه این نوشیدنی بسیار آسان بوده و شامل فرآیند تخمیر نان و سایر غلات است. طعم نوشیدنی کواس شبیه به کامبوچا بوده و ترش‌مزه است.

نوشیدنی کواس

ارزش غذایی

کواس منبعی غنی از منگنز، ویتامین ب۱۲، سلنیوم، نیاسین، آهن، مس و منیزیم می‌باشد. این نوشیدنی همچنین در هر فنجان (۱۰ اونس) حاوی ۷۶ کالری بوده و مقدار متوسطی از فیبر را شامل می‌شود.

خواص نوشیدنی کواس

این نوشیدنی محبوب فواید فراوانی دارد که در ادامه به معرفی آنها می‌پردازیم. با گیاه یاب همراه باشید.

پروبیوتیک‌ها

کواس حاوی باکتری‌های مفید است که می‌توانند به دستگاه گوارش کمک کرده و از بروز علائم عدم‌تحمل لاکتوز و سایر مشکلات گوارشی جلوگیری کنند.مصرف کواس باعث تسکین گاز اضافه، نفخ، یبوست و کاهش خطر ابتلا به سرطان روده می‌شود.

پاکسازی کبد

اگر نوشیدنی کواس را با چغندر تهیه کنید، قادر خواهید بود تا سلامتی کبدتان را از طریق دریافت آنتی‌اکسیدان‌ها و پتاسیم چغندر افزایش دهید. این ترکیبات آنتی‌اکسیدانی به کاهش التهاب در کبد کمک کرده و از بروز بیماری‌های مزمن جلوگیری می‌کنند.

سرطان

چغندر یکی از بهترین منابع غذایی برای کاهش التهاب و افزایش محتوای آنتی‌اکسیدان در بدن است. این آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند به پیشگیری از اثرات رادیکال‌های آزاد کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان‌های مختلف را کاهش دهند.

غنی از مواد مغذی

با داشتن طیف وسیعی از مواد معدنی، ویتامین‌ها و سایر ترکیبات فعال، نوشیدنی کواس گزینه‌ای عالی برای افزایش دریافت مواد مغذی و بهینه‌سازی فعالیت سوخت‌وسازی بدن می‌باشد.

طرز تهیه نوشیدنی کواس

این نوشیدنی تاریخی را می‌توانید به راحتی با استفاده از آب، نان چاودار سیاه، شکر، مخمر و کشمش تهیه کنید.

  1. ۹ لیتر آب را درون قابلمه ریخته و جوش آورید.
  2. ۱۰ برش از نان چاودار را تست کنید.
  3. نان تست شده را درون آب جوش انداخته و سپس قابلمه را از روی شعله بردارید.
  4. یک مشت کشمش درون قابلمه ریخته، درب آن را گذاشته و اجازه دهید برای ۸ تا ۱۰ دقیقه بماند.
  5. روز بعد، نان‌ها را از قابلمه خارج کنید.
  6. ۴ فنجان شکر را با ۱.۵ قاشق چای‌خوری مخمر ترکیب کرده و سپس به قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید.
  7. بعد از شش ساعت، کشمش‌ها را خارج کرده و ترکیب درون قابلمه را از یک صافی گذرانده و درون یک بطری بریزید.
  8. درب بطری را شُل ببندید و شب تا صبح درون یخچال بگذارید.

عوارض کواس

ممکن است مصرف زیاد این نوشیدنی در برخی از افراد منجر به عوارض جانبی شود، به ویژه در کسانی که به چغندر حساسیت داشته و یا با عدم تحمل گلوتن مواجه هستند. همچنین نوشیدنی کواس، بدلیل فعالیت پروبیوتیک‌ها، ممکن است باعث عوارض جانبی گوارشی شود.

منبع: گیاه یاب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *