تغذیه و تناسب اندامنکته های تغذیه ای

ارزش غذایی و فواید بستنی ماست

بستنی ماست یا ماست یخ‌زده (Frozen yogurt) نوعی دسر است که با منجمد کردن ماست تهیه می‌شود و معمولا از سایر محصولات لبنی برای طعم و قوام دادن به آن استفاده می‌شود. به طور معمول این دسر به‌عنوان جایگزینی سالمتر برای بستنی معمولی در نظر گرفته می‌شود و این بدلیل فوایدی است که می‌توان از خوردن ماست کسب کرد. در این مطلب به بررسی ارزش غذایی و فواید بستنی ماست می‌پردازیم.

بستنی ماست

ارزش غذایی

از لحاظ ارزش غذایی، بستنی ماسـت بسیار مغذی‌تر از بستنی معمولی می‌باشد. پروتئین موجود در بستنی ماست به میزان پروتئین بستنی معمولی یکسان بوده، اما بستنی ماست کربوهیدرات بیشتر، کالری و چربی کمتری دارد. یک فنجان از این بستنی حدودا ۲۲۰ کالری، ۵ گرم پروتئین و ۳۸ گرم کربوهیدرات دارد.

فواید

اصلی‌ترین فواید بستنی ماسـت توانایی آن در تقویت سلامت قلب و عروق، کمک به کاهش وزن و افزایش دریافت مواد مغذی است.

  • پروبیوتیک‌های ماست به هضم کمک می‌کنند
  • سطوح لاکتوز را کاهش می‌دهد
  • با توجه به کالری کمی که دارد، به کاهش وزن کمک می‌کند
  • تقویت سلامت قلب و عروق
  • بهبود تراکم مواد معدنی استخوان
  • فراهم کردن مواد مغذی مهم برای فعالیت متابولیک بدن

مقایسۀ ماست با بستنی ماست

اگرچه این دو محصول بسیار به یکدیگر شبیه‌اند، اما برخی تفاوت‌های مهم هم میان آنها وجود دارد.

  • شکر: بستنی ماست شکر بیشتری دارد
  • باکتری: بسیاری از بستنی‌های ماست با حرارت تهیه می‌شوند که این می‌تواند باکتری‌های مفید ماست را از بین ببرد
  • پروتئین: چگالی پروتئین در ماست معمولی بیشتر بوده و همچنین ماست معمولی کالری کمتری دارد
  • کربوهیدرات: کربوهیدرات‌های ماسـت معمولی به مراتب کمتر بوده و غلظت مواد معدنی در آن بیشتر می‌باشد

کاربردها

بستنی ماسـت معمولا به‌عنوان یک خوراکی سرد، و جایگزینی سالمتر برای بستنی معمولی مصرف می‌شود. برخی از مردم بستنی ماست را درون اسموتی‌ها یا شیک‌های سالم مخلوط می‌کنند.

فراموش نکنید که مصرف بستنی ماسـت باید متعادل باشد، زیرا کالری و شکر نسبتا بالایی دارد.

منبع: گیاه یاب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *