بارداریسلامتی

تغییرات پوستی خانم های باردار!

تغییرات پوستی خانم باردار

طی دوران بارداری بدن مادر با تغییرات هورمونی و متابولیک زیادی روبهروست. بدن ابتدا این تغییرات را تحمل میکند اما بعد از مدتی اثرات برهم خوردن تعادل هورمونی به صورت بثورات و تغییرات پوستی نمایان میشوند.
به علت شرایط خاص روحی و روانی زنان باردار، این تغییرات میتوانند سبب بروز نگرانیهایی شود که ممکن است مربوط به زیبایی ظاهری، امکان عود در بارداریهای بعدی، اثرات بالقوه برجنین یا مجموعهای از آنها باشد.
البته اکثر مشکلات پوستی دوران بارداری بعد از زایمان کم شده و یا از بین می رود، بهتر است برای درمان مشکلات پوستی به پزشک مراجعه شود و با مصرف کرم ضد آفتاب و مرطوب کننده از بروز آن ضایعات جلوگیری شود.
در کل پوست خانم های باردار در طی دوران بارداری دستخوش تغییرات زیادی است ممکن است دچار تغییر رنگ ترک های پوستی و کشیدگی در نقاط مختلف شود.
تغییرات پوستی در دوران بارداری از اهمیت یکسانی برخوردار نیستند ،برخی از ضایعات شایع هستند و در تمام زنان باردار مشاهده می شوند و برخی از ضایعات به دوران بارداری اختصاص دارد و بعد از زایمان از بین می رود.
تغییرات پوستی به وجود آمده شامل رنگدانه هایی که روی گونه ، پیشانی، چانه و بینی پدیدار می شود که ماسک حاملگی نامیده می شود و با تماس با نور خورشید شدت پیدا می کند.
همچنین تیره شدن بعضی از نواحی پوست از عوارض این دوران است.
ترک های پوستی از دیگر عارضه های به وجود آمده این دوران است که به دلیل کشیدگی بیش از حد پوست به دنبال افزایش وزن در ناحیه ی شکم ،کشاله ی ران و پهلو به وجود می آید که با اتمام دوران بارداری می توان با استفاده کردن از پمادها و کرم های موضعی و در نهایت با انجام میکرودرم و لیزرهای پوستی این عارضه را از بین برد.
همچنین سوزش و خارش شدید که در بعضی از قسمت های بدن از جمله شکم ایجاد می شود که می توان با مراجعه به پزشک تا حدی آن را کنترل کرد.
برای عارضه های پوستی حاد می توان از داروهایی که حاوی کورتون است به میزانی که از طرف پزشک توصیه شده استفاده کرد.

تیرگی پوست

با شروع بارداری رنگدانههای پوست بیشتر و درنتیجه پوست تیرهتر میشود. این حالت در ۹۰ درصد زنان باردار بین هفتههای اول تا چهاردهم بارداری رخ میدهد. اگر پوست و موی خانمی تیره باشد تیرگی ناشی از بارداری هم در او بیشتر است. به علاوه آن قسمتهایی از پوست که به طور طبیعی تیرهتر هستند تیرگی بیشتری پیدا میکنند، مثلا خط میانی شکم.

خالها

در طول بارداری خالهای تیره ممکن است بزرگتر یا تیرهتر شده و خالهایی که قبلا مورد توجه قرار نگرفتهاند، مشخص شوند. خالها همگی با هم تغییر میکنند اما اگر تنها یک یا چند خال دچار تغییرات واضح در اندازه یا رنگ، خارش، سوزش یا خونریزی شود، حتما باید توسط متخصص پوست بررسی شود.

ترشحات عروقی، عرقی و غددی

عروق پوست: طی بارداری ساختمان و کارکرد عروق پوست دچار تغییرات متعددی میشود. از آنجا که این تغییرات منحصر به بارداری نبوده و ممکن است به دنبال مشکلات بدن هم بروز کند مشورت با پزشک معالج ضروری است.

غدد چربی : ترشح غدد چربی پوست حین بارداری افزایش یافته و پس از زایمان به حالت طبیعی برمیگردد.

غدد عرق : غدد عرق منتشر در تمام بدن و مخصوصا کف دستها و پاها به طور طبیعی در اثر افزایش درجه حرارت محیط یا فعالیت فیزیکی فعالتر میشوند. زیر بغل و کشالههای ران نوعی دیگر از غدد عرق را دارند که ترشحاتشان بوی بد تولید میکند. طی بارداری فعالیت و میزان ترشح غدد عرق منتشر به طور قابل ملاحظه در تمام بدن به جز کف دست و پا افزایش مییابد و منجر به افزایش جوشهای عرق سوز میشود. در مقابل، فعالیت غدد متمرکز کاهش مییابد و عرق و جوشهای آن نواحی کمتر میشوند.

 

منبع: پزشک آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *