آشنایی با ۹ جوشانده گیاهی سودمند
جوشانده گیاهی را معمولا به وسیلهی ریختن یک قاشق مرباخوری از گیاه در یک فنجان آب جوشان و سپس زمان دادن به آن برای آنکه دم بکشد، تهیه میکنند. زمانی لازم برای دم کشیدن گیاه از ۵ دقیقه الی بیست دقیقه است. در صورتی که گیاه تازه باشد ممکن است به مقدار بیشتری از آن نیاز داشته باشید و یا اگر گیاه بسیار خشک باشد به مقدار کمتری زمان احتیاج دارید. میتوان در صورت لزوم از عسل یا قند برای شیرین کردن آن استفاده کرد.
فهرست زیر، ۹ جوشانده گیاهی معروف و خواصی را که معمولا به آنها نسبت میدهند را در دسترس شما میگذارد.
۱- جوشانده گیاهی سنبل ختائی: معده را تسکین می دهد. به علاوه به عمل گوارش کمک میکند.
۲- جوشاندهی تخم بادیان و زنیان: برای رفع سرفه و تسکین معده مفید است. بهعلاوه بوی خوشی به نفس میدهد.
۳- جوشاندهی اترج: خنک کننده و دفع کننده خستگی است.
۴- جوشاندهی بابونه: تسکین دهنده و برطرف کنندهی خستگی است.
۵- جوشاندهی قاصدک: به هضم غذا کمک میکند و کمی مدر است. بنابراین در بعضی بیماریهای روماتیسمی نیز مفید میباشد.
۶- دمکردهی پودنه: مسکن، تسکین دهندهی میگرن، سردرد و برای دفع تب و سرماخوردگی مفید است.
۷- دمکردهی بهارنارنج یا زیرفون: تسکین دهنده و کمی خوابآور بوده و به هضم غذا نیز کمک میکند.
۸- دمکردهی نعنای صحرایی: به هضم غذا کمک کرده و برای رفع سرماخوردگی مفید است.
۹- دمکردهی میوهی گل سرخ: کمک کنندهی عمل گوارش است.