آشپزیخوراک و خورشغذای ایرانی و محلی

دستور تهیه خوراک لذیذ تاس کباب با گوشت گوسفندی

تاس کباب یک غذای خوشمزه و سنتی است که با فرارسیدن فصل به اغلب توسط مادربزرگ‌ها درست می‌شده است. این خوراک لذیذ با گوشت گوسفندی و در زمانی که فصل به نیست با سیب، آلو و غیره درست می‌شود.

تاس کباب

مواد لازم برای تهیه تاس کباب

  • ۲ عدد به متوسط
  • ۲ عدد گوجه فرنگی
  • ۲ عدد پیاز
  • ۳۰۰ گرم گوشت گوسفندی با دنبه
  • ۲ عدد سیب زمینی
  • ۳ عدد هویج
  • ۱۰ عدد آلو خورشتی
  • ۲ عدد کدو سبز
  • ۲ عدد بادمجان
  • ۱ قاشق مربا‌خوری دارچین
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه تاس کباب

دنبه‌ها را ته یک تابه گود بچینید.

پیاز‌ها را به صورت حلقه‌حلقه با قطر یک سانتی‌متر خرد کنید و روی دنبه‌ها بچینید سپس گوشت خورشتی، به، هویج، بادمجان و کدو را داخل تابه ریخته ولابه‌لای آن دارچین بریزید.در ادامه سیب زمینی‌ها را روی مواد چیده و گوجه فرنگی حلقه شده را روی سیب زمینی بچینید سپس نمک، فلفل و زردچوبه را به تمامی مواد اضافه کنید و بدون این که آبی داخل تابه بریزید، تابه را روی شعله ملایم قرار دهید تا دنبه‌ها با حرارت ملایم آب شوند و طعم غذا دلچسب‌تر شود.

بعد از گذشت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، هنگامی که مواد آب انداخت، ۱ تا ۲ لیوان آب ولرم و ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی اضافه کنید سپس در تابه را ببندید و روی شعله ملایم قرار دهید تا جا بیفتد.

نیم ساعت مانده به انتهای مراحل پخت، آلو خورشتی‌ها را کامل بشویید تا شن نداشته باشد و روی مواد بریزید. بعد از نیم ساعت مواد را به وسیله کفگیر داخل ظرفی مناسب چیده و با سبزی خوردن میل کنید.

  • می‌توانید به جای آلو، از لواشک آلو استفاده کنید. لواشک آلو طعم فوق‌العاده‌ای به این غذا می‌دهد.
  • تاس کباب برای کسانی که رژیم غذایی دارند بسیار مناسب است چون این غذا بدون روغن درست می‌شود.

منبع: کتاب کاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *