آشپزیکیک و شیرینی

طرز تهیه شیرینی قطاب یزدی

یکی از کارهایی که قبل از عید نوروز خانم‌ها به سراغ آن می‌روند درست کردن شیرینی خانگی است. شیرینی‌های خشک و کوچکی که راحت خورده می‌شوند و می‌توان آن‌ها را مدت طولانی نگه داشت. در میان این شیرینی‌ها، قطاب که از شیرینی‌های سنتی ایرانی و سوغات معروف شهر یزد است به دلیل طعم و عطر مطبوع آن از شیرینی‌های دیگر متمایز شده است. در تهیه این شیرینی خوشمزه با ما همراه باشید و به استقبال دید و بازدیدهای نوروزی بروید.

مواد لازم قطاب یزدی

  • نصف فنجان ماست کم چرب
  • ۲ فنجان آرد
  • ۲ عدد زرده تخم مرغ
  • ۱ قاشق غذاخوری بیکینگ پودر
  • نصف فنجان روغن جامد ذوب کرده
  • مواد لازم برای پر کردن قطاب
  • ۴ قاشق مرباخوری گلاب
  • ۱ قاشق مرباخوری پودر هل
  • ۱ قاشف مربا خوری بادام خرد شده
  • ۱ فنجان پودر قند

در ظرفی مناسب پودر بادام، پودر هل و پودر قند را با مقداری گلاب مخلوط کنید.

طرز تهیه قطاب یزدی

ابتدا بیکینگ پودر را داخل ظرف بریزید و در مقداری ماست حل کنید. سپس زرده تخم مرغ و روغن جامد را که از قبل ذوب کرده‌اید به ماست و بیکینگ پودر اضافه کنید و آن ها را هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند. آرد را به تدریج به مخلوط مواد قطاب اضافه کنید و هم بزنید تا مواد به شکل خمیر در آیند. سپس خمیر را در درون نایلونی قرار دهید و آن را یک ساعت و نیم داخل یخچال قرار دهید. سپس خمیر را از درون یخچال بیرون آورید، روی سطحی صاف مقداری آرد بپاشید و خمیر را به کمک وردنه نانوایی نازک کنید و با دهانه یک لیوان دایره‌هایی را روی خمیر صاف شده قالب بزنید.

در مرحله بعد یک قاشق چای‌خوری از مخلوط مواد میانی قطاب بردارید. آن را در وسط خمیر دایره‌ای شکل بریزید، سپس لبه های خمیر را روی هم جمع کنید و با دست اطراف آن را چین بدهید. باقی مانده خمیرها را نیز به همین ترتیب با مخلوط مواد میانی قطاب پر کنید.
مقداری روغن درون قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا خوب داغ شود. سپس قطاب ‌ها را درون روغن داغ بیندازید تا سرخ شوند و به رنگ طلایی در آیند.

سپس قطاب‌ ها را از درون روغن بیرون بیاورید و آن‌ها را در درون صافی قرار بدهید تا روغن اضافیشان خارج شده و خوب خنک شوند. سپس در ظرفی مناسب مقداری پودر قند و هل را باهم مخلوط کنید و قطاب ها را در مخلوط پودر قند و هل بغلطانید.

نکاتی برای بهتر شدن قطاب‌ها

  • در  تهیه قطاب، ابتدا آرد را چند بار الک کرده، بعد به مواد خمیر اضافه کنید.
  • می‌توانید به جای ماست از همان اندازه شیر استفاده کنید.
  • برای طرز تهیه مواد میانی قطاب می‌توانید به جای پودر بادام از پودر پسته استفاده کنید و پودر گردو را با شکر و دارچین، هل و گلاب را با هم مخلوط کرده و به عنوان مواد میانی قطاب از آن ها استفاده کنید.
  • اگر آرد را به تدیج به مخلوط مواد خمیر اضافه کنید خمیر شما تردتر خواهد شد.
  • در هنگام پیچاندن خمیر قطاب توجه داشته باشید که هیج جای خمیر نباید باز بماند.
  • می‌توانید قطاب ها را به جای سرخ کردن روغن در درون فر با درجه حرارت ۱۸۰ سانتی گراد به مدت ۳۰ دقیقه قرار دهید.
  • برای تزیین قطاب از پودر پسته استفاده کنید.
منبع: کتاب کاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *