داروهای گیاهیعطارباشی و طب سنتی

گیاه شوید برای بدن چه فوایدی دارد؟

گیاه شوید بومیِ قارۀ آسیا است و ارتفاع آن تا یک متر می‌رسد. در بسیاری از دستورهای پخت، شوید به‌عنوان یک چاشنی غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مطلب قصد داریم به بررسی فواید گیاه شوید و اثرات مثبت آن بر بدن بپردازیم. لطفا با عطارباشی همراه باشید.

گیاه شوید

تخم شوید را می توان برای ناراحتی معده، بی خوابی و ضد گاز معده به کار برد. خانم های شیر ده که شیر آنها کم است باید حتما روی چند بار دم کرده تخم شوید یا در تخم شوید بخورند و در غذای خود مصرف کنند.

میوه شوید بیضوی، مسطح و به طول ۴ میلیمتر و عرض ۳ میلیمتر است. رنگ آن قهوه ای روشن و در سطح آن برجستگی هایی برنگ زرد و در کناره های آن لبه بال مانندی به رنگ زرد روشن دیده می شود.

خواص گیاه شوید و اجزای مختلف آن

گیاه شوید و تخم آن اثرات درمانی زیادی دارند، منجمله بعنوان ضد تشنج، ضد درد، نفخ شکم، ادرار آور و برای تقویت م عده به کار می روند.

برای کسانی که اشتهای زیادی به غذا ندارند و لاغر هستند تخم شوید بهترین داروست، زیرا اشتها را زیاد کرده معده را تقویت می کند و انرژی به بدن می دهد. تخم شوید را می توان برای ناراحتی معده، بی خوابی و ضد گاز معده به کار برد. خانم های شیر ده که شیر آنها کم است باید حتما روی چند بار دم کرده تخم شوید یا در تخم شوید بخورند و در غذای خود مصرف کنند بطور معجزه آسائی شیر آنها زیاد خواهد شد.

طب گیاهی ایران خواص زیادی را برای شوید قائل است مثلا در مورد درد شدید و ورم معده از دم کرده شوید استفاده می کردند که اثر تسکین فوری دارد.

از شوید برای دل درد در حیوانات نیز استفاده می شود و دامداران قدیم به خوبی به این موضوع واقف بودند. مثلا برای گوسفند و بز کافی است که مقدار ۳۰ گرم تخم شوید به آنها داد که نفخ و دل درد را ساکت کنند.

در مورد بیمارانی که مبتلا به استفراغ شدید هستند و هیچ غذایی حتی آب را نمی توانند در معده خود نگاه دارند بهترین درمان شوید است. این نوع بیماران باید دم کرده شوید را آهسته آهسته بنوشند.

در چین حتی شوید را برای کمردردهایی که بعلت انقباض عضلانی باشد بکار میبرند. یک نسخه قدیمی چینی برای باد فتق نیز از تخم شوید استفاده می کنند.

همچنین افرادی که دارای بیماری چربی خون میباشند از گیاه شوید و تخم آن برای درمان بیماری استفاده نمایند که نحو استفاده تخم شوید به صورت جوشانده است که روزانه باید به مقدار دو استکان مصرف نمایند و عرق شوید یک استکان بعد از ناهار و شام.

منبع: گیاه یاب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *