خواص و فواید جوانه گندم برای سلامتی
جوانهها خواص بینظیری دارند و باید به مصرف آنها توجه بیشتری داشته باشیم. جوانه گندم منبع بسیار خوبی از مواد مغذی مختلف بوده و همچنین یک مادۀ غذایی گیاهی و ارگانیکِ ارزانقیمت محسوب میشود و میتواند به آسانی کیفیت رژیم غذایی شما را افزایش دهد. در این مطلب به بررسی فواید جوانه گندم برای سلامتی خواهیم پرداخت. لطفا با عطارباشی همراه باشید.
زمانیکه گندم، جوانه میزند، تغیرات شیمیایی آن باعث میشود که املاح و ویتامینهای آن افزایش یابد؛ جوانه گندم حاوی قندهای ساده گلوکز، ویتامین های A ,B1 ,B6 ,B12 ,E است و اسید فولیک، فسفر، روی، کلسیم، سلنیوم و منیزیم مناسبی دارد.
فواید جوانه گندم
طبیعت جوانه گنـدم گرم و خشک است و مصرف روزانه جوانه گندم به رفع کمخوابی و تقویت حافظه کمک میکند و باعث خونرسانی بهتر به مغز و سیستم عصبی میشود.
مصرف جوانه گنـدم حالت ارتجاعی رگها را حفظ میکند؛ میتوانید هر روز صبح یک قاشق غذاخوری جوانه گندم را خوب بجوید یا در طول روز با سالاد یا غذا میل کنید.
سلنیوم، ویتامین E و منیزیم موجود در جوانه گـندم باعث حذف رادیکالهای آزاد و تقویت سیستم ایمنی و فعالیت مغز میشود؛ بهتر است در تمامی سنین علیالخصوص در بزرگسالی در تهیه سالاد و غذاها و نوشیدنیها از جوانه گندم استفاده کنید.
جوانه گندم در ریزش مو، ترمیم موهای آسیبدیده و رفع شوره سر موثر است.
پودر جوانه گنـدم به همراه شیر کم چرب میتواند ماسک صورت خوبی برای شما باشد و از چروک شدن پوست جلوگیری میکند.
جوانه گـندم باعث هضم غذا در روده و معده میشود چون حاوی فیبر و آب است باعث دفع کامل مدفوع و پیشگیری از سرطان روده میشود.
جوانه گندم سیستم بینایی را تقویت میکند و اختلالات قاعدگی و ضعف تخمکگذاری زنان را بهبود میبخشد و برای رفع خستگی و بهبود وضع جسمانی بسیار موثر است.
جوانه گندم، معجزهگر و اکسیر جوانی است و باعث افزایش تولید اسپرم در مردان میشود.
برای درمان ضعف جنسی مردان مفید است و باعث تنظیم فشار خون میشود همچنین برای بیماران عفونی بسیار موثر است.
برای خونسازی مفید است و کسانیکه سوءتغذیه دارند و منع استفاده از سبزی، میتوانند از جوانـه گندم استفاده کنند.
روش استفاده
میتوانید جوانه گندم را به سالاد یا ماست اضافه و میل کنید همچنین در پخت سوپ میتوانید از آن بهره ببرید یا میتوانید آن را چرخ کرده و در تهیه انواع غذاها استفاده کنید.
همچنین میتوانید جوانه گندم را خشک و آسیاب کرده و در پخت شیرینی و کیکها استفاده کنید؛ خشکشده آن را به عنوان ماسک مخلوط با آب یا شیر کمچرب برای پوست استفاده کنید.
طرز تهیه جوانه گندم
۲۰۰ گرم گندم را تمیز کرده و دو روز خیس کنید و هر روز آب را عوض کنید، داخل ظرفی شبیه آبکش ریخته و یک پارچه نمدار تمیز روی آن قرار دهید؛ تا زمانیکه تمام گندمها جوانه نزده روی آن آب بپاشید و همیشه پارچه باید نمدار باشد و وقتی حدود پنج میلیمتر جوانه زد داخل یخچال نگهداری و مصرف کنید.