آشپزیغذای ایرانی و محلی

طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی

دلمه گوجه فرنگی پیش غذایی است بسیار خوشمزه که مختص ناحیه خاورمیانه است و با استفاده از گوشت چرخ کرده، لپه، برنج و سبزی دلمه درست می‌شود. مواد دلمه را داخل سبزیجاتی مانند بادمجان، فلفل دلمه، گوجه فرنگی، پیاز و برگ پر می‌کنند؛ بنابراین می‌توانید مواد مورد نظر را داخل سبزیجات مختلف بریزید و چند نوع دلمه درست کنید این کار سفره شما را رنگین‌تر می‌کند.

همان طور که می‌دانید گوجه فرنگی سرشار از ویتامین a  و c، اسید فولیک، بتا کاروتن و مقدار کمی ویتامینهای گروه B است بنابراین دلمه گوجه فرنگی خواص بسیار زیادی دارد.

دلمه گوجه فرنگی

مواد لازم برای تهیه د لمه گوجه فرنگی:

  • ۸ عدد گوجه فرنگی
  • ۱ عدد پیاز (نگینی خرد شده)
  • روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) به مقدار لازم
  • ۳۰۰ گرم گوشت چرخ‌کرده (مخلوط گوسفند و گوساله)
  • ۱۰۰ گرم قارچ (نگینی خرد شده)
  • فلفل دلمه سبز (نگینی خرد شده) نصف
  • نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده) به مقدار لازم
  • اورگانو (پودر شده) نصف قاشق چای‌خوری
  • ۲۰۰ گرم پنیر چدار کاله (رنده شده)

روش تهیه دلمه گوجه فرنگی:

  • سر گوجه فرنگی‌ها رابه وسیله چاقو برش زده و کنار بگذارید. به وسیله قاشق چای‌خوری داخل گوجه فرنگی‌ها را خالی کرده و گوشت آنها را با استفاده از غذاساز کاملا پوره کنید.
  • پیاز را در تابه‌ای حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم، تفت دهید تا نرم و شفاف شود سپس گوشت را به تابه اضافه کرده و تفت دهید تا آب گوشت کاملا کشیده شود.
  • قارچ و فلفل دلمه‌ را اضافه کرده و کمی تفت دهید سپس پوره گوجه فرنگی، مقداری نمک، فلفل سیاه و اورگانو را افزوده و کمی تفت دهید تا آب مواد کاملا کشیده شود.
  • داخل گوجه فرنگی ها را از مخلوط گوشت پر کرده و روی آنها پنیر چدار کاله ریخته سپس در سینی فر بچینید. دلمه‌ها را ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فری که از ۱۵ دقیقه قبل، روی حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کرده‌اید، قرار دهید تا بپزد. پس از این مدت، دلمه‌ها را از فر خارج کرده، در ظرف مناسب بچینید و با ریحان تزیین کنید.
منبع: کاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *