تغذیه و تناسب اندامنکته های تغذیه ای

تاثیر رژیم غذایی و سبک زندگی بر ام اس

تحقیقات ثابت کرده‌اند که داشتن یک رژیم‌غذایی سالم سرشار از میوه‌ها و سبزیجات می‌تواند به طور چشمگیری به افراد مبتلا به ام اس کمک کند و باعث کاهش علائم ام اس در آنها شود. اگر شما از این بیماری رنج می‌برید و به دنبال راهی ساده برای بهبود آن میباشید، پیشنهاد می‌کنیم حتما این مطلب را با دقت مطالعه کنید. لطفا با عطارباشی همراه باشید.

علائم ام اس

تاثیر رژیم غذایی و سبک زندگی بر ام اس

مطالعه ای که توسط پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه جان هاپکینز انجام شده است، نشان می دهد افرادی که یک رژیم غذایی سالم را دنبال می کنند، با اختلاف بسیار در مبارزه با بیماری ام‌اس موفق‌تر عمل می کنند.

این مطالعه گزارش های تغذیه ای و داده های سلامت ۶,۹۸۹ بیمار مبتلا به انواع مختلف ‌ام‌اس را شامل می شد. بر همین اساس، افرادی که سالم‌ترین رژیم غذایی را مصرف می کردند، ۲۰ درصد احتمال کمتری داشت ناتوانی شدید داشته باشند. همچنین، آنها ۲۰ درصد احتمال کمتری داشت به افسردگی شدید مبتلا باشند.

پژوهشگران اطلاعاتی فراتر از رژیم غذایی را جمع آوری کرده و در همین راستا اطلاعات مربوط به وزن، سطح فعالیت جسمانی و وضعیت سیگار کشیدن را نیز مد نظر قرار دادند. آنها دریافتند این عوامل می توانند در کاهش شدت بیماری موثر باشند. در حقیقت، نتایج سبک زندگی سالم بسیار شگفت انگیز بود.

افراد مبتلا به بیماری ام‌اس که سالم غذا می خوردند، ورزش می کردند، وزن سالم را حفظ می کردند و سیگار نمی کشیدند، نسبت به آنهایی که یک سبک زندگی سالم را دنبال نمی کردند، ۵۰ درصد احتمال کمتری داشت به افسردگی مبتلا باشند، ۳۰ درصد احتمال کمتری داشت با خستگی شدید مواجه باشند و ۴۰ درصد احتمال کمتری داشت درد را تجربه کنند.

همچنین، پژوهشگران چندین رژیم غذایی سالم که برای افراد مبتلا به بیماری ام‌اس مفید بودند (از جمله رژیم غذایی دکتر تری والز و رژیم غذایی پالئو) را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند افرادی که این رژیم های غذایی را دنبال می کنند، احتمال کمتری دارد با ناتوانی شدید مواجه باشند.

پس سالم زندگی کردن می تواند تغییری بزرگ در شرایط بیماری ام‌اس ایجاد کند. شما ممکن است بر اساس تجربه شخصی خود متوجه این نکته شده باشید.

بهترین رژیم غذایی برای تسکین علائم ام اس

اما یک رژیم غذایی سالم برای فرد مبتلا به بیماری ام‌اس چه چیزی است؟ در مطالعه دانشگاه جان هاپکینز پژوهشگران میزان سلامت رژیم غذایی هر فرد را بر اساس چند عادت غذایی ساده اندازه گیری کردند:

-مصرف میوه ها و سبزیجات بیشتر

-مصرف غلات کامل و حبوبات بیشتر

-مصرف گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده کمتر

-مصرف قند کمتر از خوراکی های شیرین مانند دسرها و نوشیدنی های شیرین شده

ساده به نظر می رسد، این گونه نیست؟ در حقیقت، این دستورالعمل ها تا حد زیادی شبیه به رژیم غذایی مدیترانه ای هستند، در نتیجه برای بهبود علائم ام اس می توانید دنبال کردن این رژیم غذایی را نیز مد نظر قرار دهید.

منبع: عصرایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *