شربت و دمنوشعطارباشی و طب سنتی

فواید چای ترش از نگاه طب سنتی

چای ترش که با نام چای مکه نیز شناخته می‌شود از گلبرگ‌های گیاهی با همین نام (نام علمی: Hibiscus sabdariffa) تهیه می‌شود. چای ترش را می‌توان به صورت سرد یا گرم میل کرد. اگر تا به حال این چای جذاب را امتحان نکرده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم این مطلب را تا انتها مطالعه کرده تا از فواید چای ترش آگاه شوید. لطفا با عطارباشی همراه باشید.

فواید چای ترش

فواید چای ترش

تنظیم فشار خون

چای ترش به کنترل فشار خون بالا و محافظت از قلب کمک می‌کند؛ این گیاه همچنین ادرارآور نیز هست.

کاهش کلسترول

چای ترش خواص آنتی‌اکسیدانی بالایی دارد و موجب کاهش کلسترول بد خون (LDL) می‌شود؛ این گیاه قند خون را کاهش می‌دهد بنابراین برای مبتلایان به دیابت نیز مفید است.

مراقبت از کبد

چای ترش به علت خواص آنتی‌اکسیدانی که دارد موجب درمان بیماری‌های کبد نیز می‌شود؛ این گیاه باعث افزایش طول عمر افراد نیز می‌شود.

خاصیت ضدسرطانی

چای ترش حاوی ماده‌ای به نام «پروتوکاتکویک اسید» است که خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدتوموری دارد؛ این گیاه روند رشد سلول‌های سرطانی را کند می‌کند.

ضدالتهاب و ضدباکتری

چای ترش سرشار از اسید آسکوربیک (ویتامین C ) است. این ویتامین موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. این گیاه به علت خواص ضدالتهابی و ضدباکتری که دارد از ابتلای افراد به سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری می‌کند. چای ترش در کاهش تب نیز مؤثر هست.

تسکین دردهای قاعدگی

چای ترش در کاهش دردهای قاعدگی و گرفتگی عضلات مؤثر است. این نوشیدنی به تنظیم هورمون‌های بدن نیز کمک می‌کند.

ضدافسردگی

چای ترش حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند فلاونوئیدهاست که خاصیت ضدافسردگی دارند.

هضم بهتر

چای ترش به عضم غذا کمک می‌کند؛ این گیاه نقش موثری در درمان یبوست دارد و از سرطان روده‌ بزرگ نیز جلوگیری می‌کند.

کاهش وزن

چای ترش در کاهش وزن مؤثر است؛ طبق تحقیقات صورت گرفته مصرف چای ترش جذب نشاسته و گلوکز را کاهش می‌دهد و باعث کاهش وزن می‌شود.

موارد منع مصرف چای ترش

چای ترش موجب کاهش فشار خون می‌شود بنابراین افرادی که فشار خون پایین دارند باید از مصرف آن خودداری کنند. مصرف زیاد چای ترش در افراد با فشار خون پایین می‌تواند عوارضی مانند ضعف، سرگیجه و حتی آسیب به قلب و مغز را به همراه داشته باشد؛ زنان باردار نیز نباید چای ترش را مصرف کنند.

مصرف چای ترش نیز در برخی افراد موجب توهم می‌شود؛ همچنین برخی از اشخاص نیز به مصرف چای ترش حساسیت نشان می‌دهند. این حساسیت بیشتر به صورت قرمز شدن چشم یا تب بروز پیدا می‌کند.

منبع: باشگاه‌خبرنگاران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *