بارداریسلامتی

مراحل جالب لانه گزینی جنین(۲)

برخی از علائم شایعی که به احتمال زیاد، خانم ها در هنگام لانه گزینی موفقیت آمیز جنین در دیواره رحم خود، تجربه خواهند کرد، عبارتند از:

۱٫ احساس دل درد و لکه بینی اندک هنگام لانه گزینی موفقیت آمیز :

به عنوان خانمی که در حال تلاش برای باردار شدن هستید، به یاد داشته باشید که هر چند لکه بینی و گرفتگی عضلات شکم در زنان از علائم معمول زمان تخمک گذاری است، اما اگر تخمک گذاری حدود یک هفته قبل از قاعدگی رخ دهد، این نشانه می تواند به معنی لانه گزینی موفقیت آمیز تخمک لقاح یافته در دیواره رحم مادر باشد. جالب است بدانید که این اتفاق هم معمولا با زیاد شدن ترشحات واژن که به رنگ صورتی و یا قهوه ای بر روی لباس زیر و یا کاغذ توالت قابل مشاهده است، همراه خواهد بود. حتی در این زمان، برخی از زنان ممکن است لکه بینی زیادی را هم بین دو دوره قاعدگی خود تجربه کنند. همین شرایط است که باعث می شود بسیاری از خانم ها نتوانند با قاطعیت ادعا کنند که باردار هستند و یا نه.

۲٫ احساس حساسیت بیشتر سینه ها در زمان لانه گزینی جنین :

همچنین، به عنوان خانمی که در حال تلاش برای باردار شدن هستید، به یاد داشته باشید که احساس حساسیت به لمس پستان ها یکی دیگر از علائم شایع لانه گزینی موفقیت آمیز جنین در دیواره رحم مادر است. تمام خانم های بارداری، به احتمال زیاد در دوران لانه گزینی جنین خود این نشانه را تجربه می کنند و علت آن هم افزایش سطح ترشح هورمون استروژن و پروژسترون در طول آغاز دوران بارداری است. گاهی اوقات، ممکن است سینه های مادر در دوران لانه گزینی جنین دچار تورم زیادی هم شود. با این حال، این تنها نشانه از علانم تخمک گذاری زنان است که فقط برای یک یا چند روز مشاهده می شود. اگر یک زن بعد از زمان تخمک گذاری خود باردار شود، این حساسیت در سینه های او ادامه خواهد یافت. اما لازم است بدانید که بعد از آغاز رسمی دوران بارداری، این حساسیت ها ممکن است ادامه داشته و باعث بروز درد آزار دهنده در مادر باردار شود. درواقع، می توان ادعا کرد که در دوران بارداری، نوک سینه های خانم ها بسیار حساس شده و در برخی مواقع هم ممکن است اندازه آن ها بزرگ تر شود. اما، به عنوان خانمی که در حال تلاش برای باردار شدن هستید، حتما این نکته مهم را به یاد داشته باشید که این تورم ها بدون بروز قرمزی بوده و پوست سینه ها باید حالت طبیعی خود را حفظ نماید.

۳٫ احساس تغییر در طعم و مزه غذاها در دروه لانه گزینی جنین:

به عنوان خانمی که در حال تلاش برای باردار شدن هستید، به خاطر داشته باشید که بیشتر زنان در دوران لانه گزینی جنین در دیواره رحم خود، شاهد افزایش شدید طعم و مزه و بوی غذاها می شوند. همچنین، مادران باردار این احساس را تا تمام شدن دوره لانه گزینی جنین و حامله شدن رسمی خود تجربه خواهند کرد. همین احساس تغییر در مزه و بوی مواد غذایی، مسئول ایجاد هوس خاص دوران بارداری و بیزاری از برخی مواد غذایی در زنان حامله خواهد بود. اما، به یاد داشته باشید که بروز این حالت می تواند نشانه ای خوشایند از موفقیت آمیز بودن روند لانه گزینی جنین در دیواره رحم شما باشد. علاوه بر این موارد، لازم است بدانید که به وجود آمدن ویار و هوس برای مصرف نمک در زنان، در این دوره از بارداری هم بسیار شایع است. در واقع، اعتقاد بر این است که تغییرات به وجود آمده در سلیقه ی غذایی مادران باردار با هورمون ها ترشح شده در این دوران در ارتباط است. نتایج مطالعات اخیر دانشمندان نشان می دهد که اکثریت زنان، گزارشی از به وجود آمدن حس تیز نسبت به بوها و طعم مواد غذایی به عنوان نشانه ای از زمان تخمک گذاری در بدن خود داده اند. در نهایت، به عنوان یک خانم یادتان باشد که ترشح هورمون های بارداری می تواند احساس دوست داشتن و بیزاری از برخی مواد غذایی خاص را در زنان حامله ایجاد کند و شاید، میل به ماده غذایی خاصی را که خانمی قبل از باردار شدن، اصلا آن را دوست نداشت، در او به وجود آورد. با این حال، به خاطر داشته باشید که اگر این بیزاری از مواد غذایی و یا هوس، کمتر از هفت روز پس از تخمک گذاری رخ دهد، ربطی به لانه گزینی جنین در دیواره رحم مادر ندارد.

۴٫ تغییر در درجه حرارت بدن مادر در زمان لانه گزینی جنین:

در طول روزهای اولیه از لانه گزینی جنین در دیواره رحم مادر، دمای بدن او ممکن است به عنوان یک نتیجه از افزایش سطح هورمون پروژسترون، تا حد زیادی بالا رود. درجه حرارت بدن مادر در دوران لانه گزینی جنین، به طور معمول در حدود ۳۶٫۶ درجه فارنهایت خواهد بود. با این حال، زمانی که تخمک لقاح یافته با موفقیت در دیواره رحم مادر لانه گزینی کرد، هورمون پروژسترون با سرعت زیادی افزایش یافته و همین شرایط، سرعت فرایند متابولیک در بدن مادر باردار و میزان جریان خون در بدن او را بالا می برد.
این تغییرات باعث خواهد شد تا درجه حرارت بدن مادر، در دوران لانه گزینی جنین در دیواره رحم او به سرعت افزایش یابد. بنابراین، شما به عنوان خانمی که در حال تلاش برای باردار شدن هستید، متوجه خواهید شد که درجه حرارت بدنتان در زمان لانه گزینی فرزندتان افزایش یافته است. اما اگر تخمک لقاح یافته، نتواند در دیواره رحم ایمپلنت شود و دوره قاعدگی، دوباره در بدن خانمی آغاز گرددبدن با افت سریع میزان ترشح هورمون پروژسترون مواجه شده و درجه حرارت آن نیز به شدت کاهش خواهد یافت. گاهی اوقات، اکثر زنان متوجه می شوند که دمای بدن آن ها به طور ناگهانی و در روزهای هفتم الی دهم پس از زمان تخمک گذاری، به شدت افزایش می یابد. در چنین شرایطی، آن ها به اشتباه این علامت را به عنوان نشانه ای از بارداری خود می دانند، که اصلا هم درست نیست.

۵٫ بروز ویار صبحگاهی با شروع لانه گزینی جنین

یکی از سخت ترین و ناراحت کننده ترین حالات در دوران حاملگی زنان، مقابله با ویار صبحگاهی در اوایل این دوران می باشد. حالت تهوع و استفراغ که از آن ها به عنوان علامت ویار صبحگاهی در زنان باردار یاد می شود، معمولا توسط واکنش بدن زن حامله به بوهای قوی ایجاد می گردد. نتایج مطالعات اخیر دانشمندان نشان می-دهد که ۹۹ درصد از زنانی که باردار می شوند، از این علامت دوران بارداری رنج می برند. خوب است به عنوان خانمی که در حال تلاش برای باردار شدن هستید، بدانید که این حالت معمولا قبل از اتمام چرخه های منظم قاعدگی و عمدتا در طول چند هفته اول از دوران بارداری، در بدن زنان رخ می دهد. گاهی اوقات، همیک زن می تواند ویار صبحگاهی شدیدی را همراه با سردرد مشقت بار و کمردرد تجربه کند. لازم است به عنوان یک خانم بدانید که مصرف زنجبیل در این افراد، کمک می کند تا به راحتی بتوانند با ویار صبحگاهی خود مقابله کنند. همچنین، یادتان باشد که مصرف غذاهای ترش و شیرین هم می تواند به یک زن مبتلا به ویار صبحگاهی کمک زیادی بکند.

۶٫ افزایش دمای بازال بدن مادران در زمان لانه گزینی جنین

به عنوان خانمی که در حال تلاش برای باردار شدن هستید، به یاد داشته باشید که دمای پایه بدن تمام زنانی که وارد فاز لوتئال (BBT) می شوند، معمولا بالا است. همچنین، لازم است بدانید که این افزایش دما در فاز لوتئال، با افزایش هورمون پروژسترون در بدن خانم ها همراه است. اگر عمل لانه گزینی جنین در دیواره رحم مادر با موفقیت انجام گیرد، به احتمال زیاد، این دما هم تا آخر دوران بارداری همان طور بالا باقی خواهد ماند. بنابراین، می توان ادعا کرد که بالا بودن دمای پایه بدن یک زن، در حدود ۳۷٫۴-۳۷٫۵ درجه فارنهایت، نشانه ای مهم از موفقیت آمیز بودن مرحله لانه گزینی جنین در دیواره رحم او است.

۷٫ از بین رفتن دوره قاعدگی در زنان

اگر شما هم مانند بسیاری از خانم ها باردار هستید، اما همچنان دوره قاعدگی خود را در زمان مقرر خود دریافت می کنید، لازم است بدانید که روی دادن این حال و مشاهده چرخه قاعدگی در زنان باردار می تواند به وجود عوامل خاصی در بدن آن ها مانند وجود بیماری ها استرس و انجام برخی اعمال جراحی در گذشته و قبل از باردار شدن بستگی داشته باشد. بنابراین، یادتان باشد که اگر شما به عنوان یک خانم حامله دوره های قاعدگی خود را به طور منظم دریافت می کنید، ممکن است متوجه علائم دیگر لانه گزینی جنین در دیواره رحم و حاملگی خود نشوید. در چنین شرایطی، بهتر است به یک دکتر متخصص زنان و زایمان مراجعه کرده و تست حاملگی انجام دهید.
در طول دوران جایگزینی جنین در دیواره رحم مادر، تجربه کردن گرفتگی عضلات به مدت یک یا دو روز، هم امری طبیعی است و مادران باردار نباید در مورد آن نگران باشند. این گرفتگی ها معمولا یک هفته پس از اتمام لانه گزینی جنین در دیواره رحم مادر از بین خواهد رفت. گاهی اوقات هم آنچه را که ما در مورد گرفتگی عضلات فرض می کنیم، مربوط به دوره لانه گزینی جنین نبوده و می تواند مربوط به نفخ و یا وجود مشکلات گوارشی در بدن باشد. همچنین، از آنجا که گرفتگی عضلات در دوره لانه گزینی جنین مشابه گرفتگی های دوران قاعدگی در زنان است، بسیاری از زنان این حالات را نادیده گرفته و آن را به شروع چرخه قاعدگی خود ارتباط می دهند. با این حال، بر خلاف تصور عموم، گرفتگی های دوران قاعدگی در زنان می تواند گاهی اوقات برای یک یا دو روز تمام ادامه داشته باشد، اما انقباضات دیواره رحم در طول جایگزین شدن جنین در دیواره رحم مادر باردار باعث ایجاد گرفتگی عضلات در بازه های زمانی کوتاه خواهد شد. همچنین، با آغاز رسمی دوران بارداری و با شروع مراحل رشد جنین، فشار زیادی به دیواره رحم مادر باردار وارد شده و باعث بروز اسپاسم خفیف در آن ناحیه، تا اتمام نه ماه این دوران خواهد شد.
آنچه که شما باید به عنوان یک زن حامله در موردش نگران باشید، تجربه کردن گرفتگی و درد شدید، همراه با خونریزی زیاد است. این حالت، در بسیاری از خانم ها هم غیر قابل تحمل بوده و بروز آن در بدن یک زن باردار می تواند نشانه ای از سقط جنین باشد.
یکی دیگر از دلایل حساسیت نشان دادن زنان باردار به لمس سینه های خود، افزایش جریان خون در این ناحیه از یدن و بزرگ تر شدن سینه ها است. برخی از تغییرات دیگری که مادران حامله در دوران بارداری خود ممکن است آن ها را تجربه کنند، شامل تیره تر شدن رنگ نوک سینه ها، متورم شدن رگ های خونی در منطقه پستان ها و بزرگتر شدن اندازه آن ها می باشد. به عنوان خانمی که قصد باردار شدن دارید، به یاد داشته باشید که در واقع، بروز همین نشانه ها، سینه های مادر را برای انجام وظایف مادری و تبدیل شدن به یک منبع تغذیه برای نوزاد او آماده می کند. اگر شما حساسیت به لمس پستان ها را در حدود هفت روز پس از تخمک گذاری در بدن خود تجربه کنید، ممکن است نشانه ای از لانه گزینی موفقیت آمیز جنین در دیواره رحم شما باشد. از سوی دیگر، به عنوان یک خانم به یاد داشته باشید که اگر در دوران لانه گزینی جنین در دیواره رحم خود، دردی را در سینه های خود احساس کردید، این درد هم مانند دردهای دوران قاعدگی عادی، فقط یک یا دو روز طول خواهد کشید.
در نهایت، به یاد داشته باشید که تجربه کردن برخی از علائم بالا، اغلب نشان دهنده لانه گزینی موفقیت آمیز چنین در دیواره رحم شما می باشد. با این حال، برخی از علائم غیرمعمولی نیز وجود دارد که به عنوان بخشی از دوران بارداری تلقی می شود و فقط ممکن است در ۳۰ درصد از زنان رخ دهد. دلیل این امر هم، متفاوت بودن شرایط بدنی افراد مختلف است. در واقع، می توان اثبات کرد که در دوران بارداری، بدن افراد مختلف نمی تواند علائم مشابهی را با شدت یکسان تجربه کنند. از این رو، تایید خبر بارداری خانم ها تا زمانی که دکتر متخصص زنان و زایمان، باردار یودن آن ها را از طریق انجام آزمایش حاملگی اثبات نکرده است، امری بسیار سخت و دشوار خواهد بود.

علائم هشداردهنده در زمان لانه گزینی جنین در دیواره رحم مادر:

در ادامه این مقاله، برخی از علائم غیرمعمول لانه گزینی جنین در دیواره رحم مادر بیان شده است. جالب است بدانید که بروز همسن علائم غیرمعمول هم به صورت گسترده ای در بین زنان شایع می باشد.

۱٫ احساس خستگی شدید از علائم هشداردهنده زمان لانه گزینی جنین

از آن جایی که میزان سوخت و ساز بدن مادران در دورانی که شروع به آماده شدن برای حمایت از جنین در حال رشد خود می کند، افزایش می یابد بنابراین در طول روز آن ها احساس خستگی فزاینده ای را در بدن خود تجربه می کنند. همچنین، در اکثر موارد این احساس خستگی در مادران هم به فرایند لانه گزینی جنین در دیواره رحم آن ها نسبت داده می شود، اما چون سطح ترشح هورمون پروژسترون در دوران بارداری افزایش می یابد، می تواند نقش یک آرام بخش خفیف را هم در بدن مادران ایفا کند. بنابراین، با افزایش سطح ترشح هورمون پروژسترون، زنان باردار نیاز به استراحت بیشتری را در بدن خود احساس می کنند. این نکته مهم است که زنان حامله باید برای حفظ قدرت خود تا آنجا که می توانند استراحت کرده و از انجام کارهای خسته کننده پرهیز نمایند.

۲٫ لانه گزینی جنین و بروز جوش و آکنه بر پوست مادر

با توجه به افزایش سطح ترشح هورمون های مخصوص دوران بارداری در بدن زنان حامله، ممکن است جوش و آکنه بارداری زیادی هم بر روی پوست صورت و بدن آن ها مشاهده شود. به خاطر داشته باشید که در چنین شرایطی، زنان باردار نباید پوست خود را خارش داده و یا فشاری بر روی جوش ها و آکنه ها وارد کنند، مخصوصا اگر این علائم بر روی پوست صورت خانمی نمایان شده باشد. در صورت بروز چنین شرایطی، توصیه می شود که خانم ها به جای انجام کارهای خودسرانه به یک دکتر متخصص زنان و زایمان مراجعه کرده و داروهای مناسبی را که در این دوره برای حفظ سلامتی بدن خود او و جنین داخل رحمش امن است دریافت کنند.

۳٫ تکرر ادرار در زمان لانه گزینی جنین در دیواره رحم مادر

یادتان باشد که اگر عمل لانه گزینی جنین در دیواره رحم مادر با موفقیت انجام شود، در عرض یک هفته علائمی مانند عجله کردن در رفتن به دستشویی و دفع مقدار کمی ادرار در هر بار در مادر باردار مشاهده خواهد شد. این حالت به دلیل بالا رفتن ترشح هورمون HCG در زنان باردار رخ می دهد که در نتیجه آن مقدار جریان خون در منطقه لگن افزایش یافته و این حالت هم به نوبه خود باعث می شود که التهاب خفیفی در مثانه مادر ایجاد شده و نیاز به ادرار کردن مکرر را در مادر باردار افزایش دهد.

۴٫ حالت گر گرفتگی مادر در طول روند لانه گزینی جنین

بسیاری از زنان تجربه گر گرفتگی در بدن خود را در زمان لانه گزینی جنین در دیواره رحم خود دارند. به همین دلیل، خوب است به عنوان خانمی که قصد باردار شدن دارید، بدانید که معمولا حالت گر گرفتگی در بدن مادران به مدت ۱۵ دقیقه و در روز لانه گزینی جنین رخ می دهد. از آن جایی که در طول لانه گزینی جنین، با نزدیک شدن جنین بارور شده به دیواره رحم سطح ترشح هورمون ها در بدن مادر نوسان پیدا می کند، بنابراین، بروز این نوسانات هم باعث گر گرفتگی در بدن آن ها خواهد شد. اما از آنجایی که این حالت در بدن تمام زنان رخ نمی دهد، ، پس نمی توان آن را در لیست علامت های اصلی لانه گزینی جنین در دیواره رحم مادر ذکر کرد.

۵٫ یبوست بارزترین نشانه لانه گزینی جنین

هر چند که ممکن است مشکل یبوست در هر زمان و در هر سنی در بدن کل افراد دنیا اتفاق افتد، اما وقتی این مشکل با دیگر علائم آغاز دوران بارداری مانند لکه بینی، دل درد و ویار صبحگاهی همراه گردد، می تواند دلیل مطمئنی بر باردار بودن فرد مورد نظر باشد. در واقع، می توان اثبات کرد که این اختلال به دلیل افزایش هورمون ها در بدن زن باردار رخ می دهد. افزایش میزان این هورمون ها باعث استراحت روده ها در زنان شده و شانس بروز یبوست در بدن آن ها را در این دوران حساس از زندگی افزایش می دهد. داروهای بسیاری وجود دارد که برای کاهش حالت یبوست در زنان باردار مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال، اگر شما هم جزء خانم هایی هستید که برای اولین بار از این داروها استفاده می کنید، بهتر است قبل از مصرف آن ها با ماما و یا پزشک متخصص زنان و زایمان خود مشورت کنید. در صورت بروز چنین شرایطی، اکثر پزشکان داروهای OTC را که مصرف آن ها در دوران بارداری ایمن بوده و اثر خوبی هم بر روی مشکل مورد نظر دارد، به بیماران خود توصیه می کنند.
در نهایت، به خاطر داشته باشید که اگرچه این علامت در تمام زنان باردار دیده نمی شود، اما اگر شما در حال تلاش برای باردار شدن هستید، یادگیری و افزایش اطلاعات در مورد آن می تواند کار شما را در دوران بارداری خود هم آسان تر کند. همچنین، بروز یبوست در دوران لانه گزینی جنین می تواند در تعیین اینکه آیا شما باردار هستید و یا نه کمک زیادی کند.

۶٫ لانه گزینی غیرطبیعی جنین در رحم

در اکثر موارد، لانه گزینی جنین در دیواره رحم مادر به صورت طبیعی انجام می گیرد، اما در برخی موارد هم این لانه گزینی می تواند به طور غیرطبیعی صورت گرفته و تجربه سقط جنین را به مادر حامله تحمیل کند. اما به یاد داشته باشید که خوشبختانه، احتمال بروز این اتفاق در مادران باردار بسیار نادر بوده و می تواند علل متعددی برای بروز لانه گزینی غیرطبیعی جنین وجود داشته باشد.

علل بروز لانه گزینی غیرطبیعی جنین

۱٫ بروز بارداری خارج از رحم

هنگامی که در آغاز دوران بارداری تخمک بارور شده به قسمت دهانه رحم نرسد و در لوله های فالوپ جایگزین شود، بارداری خارج از رحم رخ خواهد داد. معمولا، در این حالت از لانه گزینی جنین که در لوله های فالوپ رخ می دهد، دیگر جنین نمی تواند به دهانه رحم مادرش راه یابد. به عنوان خانمی که قصد باردار شدن دارید، به خاطر داشته باشید که معمولا به این نوع بارداری ها به کمک پزشک متخصص زنان و زایمان و با استفاده از دارو و یا انجام عمل جراحی خاتمه داده می شود. به خاطر بسپارید که بارداری خارج از رحم تهدید بزرگی برای زندگی مادر باردار و جنین داخل بدن او محسوب می شود.

۲٫ مول هیداتیدیفورم

این مشکل زمانی در بدن مادر باردار اتفاق می افتد که سرعت تقسیم سلولی بلاستوسیست بیشتر از حالت طبیعی خود باشد. در چنین شرایطی، جنین خود را در حالتی به دیواره رحم مادر می چسباند که هنوز به صورت یک جنین کامل در نیامده است. در نتیجه، تخمک لقاح یافته مادر به جای یک جنین کامل، به یک تومور تبدیل خواهد شد. جالب است بدانید که مادر در این شرایط ممکن است تمام علائم دوران بارداری را در بدن خود تجربه کند و حتی ممکن است نتایج تست حاملگی او هم با توجه به تولید HCG توسط سلول-های تومور، مثبت باشد. بنابراین، لازم است یادتان باشد که فقط انجام سونوگرافی می تواند وجود مول در رحم مادر را تشخیص دهد.

۳٫ مشکلات مربوط به جفت در مادران باردار

به خاطر داشته باشید که وجود برخی از اختلالات در دوران بارداری مادران، مربوط به جفت می باشد. در واقع، بروز این نوع اختلالات وابسته به نوع لانه گزینی جنین می باشد. اگر جنین در جای نامناسبی لانه-گزینی کند، جفت نیز تابع او شده و بارداری زن در شرایط نامناسبی ادامه خواهد یافت. وجود مشکلات مربوط به جفت منجر به از دست دادن دوران بارداری و در برخی موارد هم باعث از دست دادن زود هنگام جنین می شود. در واقع، می توان ادعا کرد که یکی از علل اصلی سقط جنین در مادران باردار بروز مشکلات مربوط به جفت است. همچنین، به عنوان خانمی که قصد باردار شدن دارید، به یاد داشته باشید که اگر اختلالات جفت بعد گذشتن مدتی از دوران بارداری رخ دهد، سبب تولد زودرس نوزاد شده و عوارض خطرناکی را در بدن مادر و نوزاد به وجود خواهد آورد. در نهایت، به خاطر داشته باشید که بروز این نوع مشکل در دوران بارداری می تواند هم برای مادر و هم فرزندش کشنده باشد.

علائم کاذب لانه گزینی جنین

برخی از زنان ممکن است در زمان لانه گزینی جنین در دیواره رحم خود علائم کاذبی را هم تجربه کنند که مهم ترین این علائم عبارتند از:

۱٫ احساس گرفتگی سنگین در کل عضلات در زمان لانه گزینی جنین

به وجود آمدن گرفتگی سنگین و شدید کل عضلات بدن مادر در زمان لانه گزینی جنین در دیواره رحم او امری غیرممکن است. به خاطر داشته باشید که بلاستوسیست از نظر فیزیکی کوچک تر از یک ذره گرد و غبار می باشد، که خود را در دیواره رحم مادر باردار جای می دهد. به همین دلیل هم گرفتگی شدید در این دوره از بارداری مادران، غیرطبیعی تلقی می شود. یادتان باشد که در حالت طبیعی، زنان باردار، گرفتگی عضلات را تنها در زمان آزاد شدن تخمک بالغ از یکی از تخمدان های خود تجربه می کنند.

۲٫ احساس درد در قسمت تحتانی شکم در زمان لانه گزینی جنین

در ابتدا، به خاطر داشته باشید که احساس درد، یکی از نشانه های طبیعی لانه گزینی جنین در دیواره رحم مادر باردار بوده و بروز این حالت هم می تواند مربوط به اسپاسم روده ها که در قسمت پشت رحم واقع شده اند، باشد. اما بیشتر زنان باردار فکر می کنند که این درد ها در داخل رحم آن ها رخ می دهد که تصوری کاملا نادرست است. از آنجا که زنان باردار مستعد ابتلا به اختلالات گوارشی هستند، یبوست ممکن است دلیلی برای گرفتگی عضلات شکم و احساس درد در آن ناحیه باشد. اگر شما به عنوان یک خانم، گرفتگی و درد را قبل از آغاز دوران بارداری خود هم تجربه کنید، ممکن است این مشکل به علت وجود فرایندهای التهابی در بدن شما و یا شاید هم فقط به معنای شروع دوران قاعدگی در بدن شما باشد.

۳٫ بروز خونریزی در وسط چرخه قاعدگی زنان

بروز خونریزی شدید در وسط چرخه قاعدگی زنان، همیشه هم نشانه ای از لانه گزینی موفقیت آمیز جنین در دیواره رحم مادر نیست. این در حالی است که گاهی اوقات هم ممکن است پس از انجام گرفتن موفقیت آمیز عمل تخمک گذاری در بدن مادر باردار، فرد ترشح خونی شدیدی را تجربه کند. با این وجود، در هر صورتی، خانم مشکوک به باردار بودن، باید فورا به دکتر معالج خود مراجعه کرده و دلیل این خونریزی را پیدا نماید.

چگونه از لانه گزینی موفقیت آمیز جنین مطمئن شوید؟

با انجام آزمایش خون و تعیین میزان ترشح هورمون HCG در بدن مادر، می توان مطمئن شد که آیا لانه گزینی جنین با موفقیت انجام گرفته است یا نه؟ از آن جایی که در بدن زنان، ترشح هورمون HCG بعد از لانه گزینی موفق جنین، به میزان قابل توجهی افزایش می یابد، این هورمون در ادرار و خون شخص هم به راحتی تشخیص داده می شود. انجام این آزمایشات به احتمال زیاد، نتایج دقیق تری را در اوایل سه روز پس از تاخیر در رخ دادن دوره قاعدگی نشان خواهد دهد.
یکی دیگر از روش های مطمئن برای تایید لانه گزینی موفق جنین در دیواره رحم مادر، انجام یک سونوگرافی است که به شناسایی جنین موجود در دیوار دهانه رحم مادر، کمک زیادی می کند. معمولا، در حدود ۳ الی ۴ هفته بعد از لانه گزینی موفق جنین، شما به عنوان یک مادر باردار قادر خواهید بود تا با استفاده از سونوگرافی، جنین را در رحم خود ببینید. با این حال، انجام عمل سونوگرافی بیش از حد، در اغلب مواقع می تواند اثرات سوء را بر لانه گزینی جنین و رشد او داشته باشد.

چه زمانی، زنان مشکوک به باردار شدن باید تست حاملگی بدهند؟

معمولا انجام تست های بارداری، افزایش هورمون HCG را که بعد از لانه گزینی موفق جنین در دیواره رحم مادر تشخیص می دهند. از آن جایی که ترشح این هورمون بعد از جایگزین شدن جنین در بدن زنان به سرعت افزایش می یابد، سطح ترشح آن هم معمولا ۲ الی ۳ روز بعد از لانه گزینی بالا می رود. با این حال، شما هم مانند بسیاری از مادران باردار می توانید در حدود ۳ الی ۴ هفته بعد از لانه گزینی جنین در دیواره رحم خود، که سطح هورمون HCG هم در بدنتان بالا رفته است، اقدام به انجام تست حاملگی برای تشخیص بارداری خود بکنید. از این رو، زمان مناسب برای انجام تست حاملگی در زنان، زمانی است که او یک دوره از چرخه قاعدگی خود را از دست بدهد. اگر شما در انجام دادن آزمایش ادرار و یا خون، به منظور تشخیص حاملگی، مردد هستید، لازم است بدانید که هر دو روش قادر به تایید و یا نفی بارداری شما موثر خواهد بود.
اگر شما به عنوان یک زن می خواهید باردار بودن خود را تایید کنید، باید به میل شدید خود نسبت به بعضی مواد غذایی، به وجود آمدن تغییرات در خلق و خوی خود، پیگیری دمای پایه بدن خود، بررسی لکه بینی در زمان لانه گزینی جنین در دیواره رحم خود، احساس دل درد و دیگر علائم و نشانه های جایگزین شدن جنین دقت نمایید.
در نهایت، یادتان باشد که اگرچه شما اکنون به عنوان یک زن، در مورد علائم و نشانه های مراحل لانه گزینی جنین در دیواره رحم مادر اطلاعات زیادی به دست آوردید، باز هم ممکن است در زمان بارداری خود، متوجه نشانه ها و علائم دیگری شوید که زیاد دربین زنان شایع نیست. به خاطر داشته باشید که در صورت بروز چنین حالاتی، اصلا هیچ جای نگرانی وجود ندارد.

 

منبع: سایت مامانم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *