بارداریسلامتینکات سلامتی

چه چیزی باعث نفخ در دوران بارداری می شود.

دلیل اصلی این مشکل آن است که مقدار هورمون پروژسترون بدن در این دوره بیشتر از همیشه است. کار این هورمون شل‌کردن ماهیچه‌های شما از جمله دستگاه گوارش‌ است. این ماهیچه‌های شل باعث کاهش هضم و در نتیجه ایجاد گاز، التهاب، و گرفتگی عضلات می‌شود، به‌خصوص بعد از خوردن یک وعده غذایی بزرگ.

گاز کردن معده معمولا عارضه‌ای است که به هر‌ کسی ممکن است دست بدهد، اما در خانم‌های باردار این اتفاق دائمی‌ است. به دلیل اینکه معده‌شان تحت فشار وزن جنین است.

چه چیزی باعث گاز معده می شود؟

گاز در دستگاه گوارش به دو روش جاری می شود: یا شما هوا می‌بلعید و یا باکتری‌های روده بزرگ (کولون) در حین تجزیه غذاهای هضم‌نشده گاز تولید می‌کنند. به طور معمول گاز معده توسط آروغ‌زدن آزاد می‌شود. برخی از کربوهیدرات‌ها عامل اصلی گاز معده هستند و پروتئین و چربی نیز مستقیما گاز کمی تولید می کنند.

بعضی از غذاهایی که خیلی‌ها را ناراحت نمی‌کنند، ممکن است در معده بعضی دیگر از آدم‌ها گاز تولید کنند. مثلا افرادی که با لاکتوز شیر مشکل دارند، به خاطر آن‌ است که بدن‌شان به میزان کافی لاکتاز (هورمون مسیول هضم شیر) تولید نمی‌کند. وضعیت متوازن باکتری‌های روده بزرگ نیز که از فرد به فرد متفاوت است، می‌تواند بر مقدار گاز معده تأثیر بگذارد.

آیا می‌شود با تغییر رژیم غذایی گاز معده را از بین برد؟

بله، حذف مواد غذایی که باعث ایجاد گاز می‌شوند، معمولا موثرترین راه برای کاهش آن است. اما نخوردن همه چیزهایی که ممکن است سبب ایجاد گاز شود، تعادل رژیم غذایی را بر هم می‌زند. پس با حذف کامل این غذاها، کار خود را شروع کنید. اگر این به شما کمک می‌کند، حالا می‌توانید این غذاها را یک به یک به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا ببینید به چه دلیل برای‌تان ایجاد مشکل می‌کند. نگه داشتن یک دفتر خاطرات غذایی می‌تواند به شما کمک کند تا دریابید کدام غذاها گاز بیشتری تولید می‌کنند.

برخی از علل رایج گازمعده عبارتند از:

– لوبیا، غلات کامل و سبزیجات خاصی مانند کلم، گل کلم، قارچ و بروکلی، همه شامل قند رفینوز هستند که معده خیلی از مردم را گازدار می‌کند.

– فروکتوز به طور طبیعی در غذاهای خاص مثل پیاز، میوه خشک، گوجه فرنگی کنسرو شده، سس گوجه فرنگی، کچاپ، گلابی، سیب، عسل، گندم و آب میوه به طور طبیعی وجود دارد.

– برخی از نشاسته‌ها مانند گندم، ذرت و سیب‌زمینی (اما نه برنج).

– برخی از غذاهای غنی از فیبر مانند سبوس جو، لوبیا، نخود فرنگی و بسیاری از انواع میوه

– محصولات لبنی برای افرادی که برای هضم لاکتوز مشکل دارند. این افراد می‌توانند از شیر بدون لاکتوز یا شیر سویا استفاده کنند.

– غذاهای چرب و سرخ شده روش‌های دیگر برای کاهش گاز و نفخ معده در دوران بارداری

– به‌جای وعده‌های بزرگ، در طول روز چندین وعده غذایی کوچک بخورید.

– در حالی که غذا می خورید صحبت نکنید و لقمه‌ها را خوب بجوید.

– در لابلای غذا ‌خوردن کمتر آب بنوشید و در ‌عوض این‌ کار را در طول روز به‌طور منظم انجام دهید.

– نوشابه‌های گازدار نخورید.

– آدامس نجوید.

– در حال خوردن یا نوشیدن، حتما بنشینید.

– حرکت کنید. پیاده‌روی می‌تواند به داشتن دستگاه گوارش تند و تیز کمک کند.

– یبوست خود را درمان کنید زیرا به نفخ شکم و احساس نفخ کمک می‌کند.

– سیگار نکشید چون باعث افزایش اسیدیته معده می شود.

– یوگا را برای یادگیری آرامش و تکنیک های تنفس خوب امتحان کنید.

اگر این راهنمایی ها به شما کمک نمی‌کند، از پزشک خود کمک بگیرید.

منبع: سلامتیسم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *