بهداشت بانواندرمان بیماریسلامتینکات سلامتی

۸ بیماری که زنان را بیشتر از مردان درگیر می کند.

واکنش بدن زنان و مردان در برابر بیماری‌های مختلف، یکسان نیست. اختلافات ژنتیکی، هورمونی و فیزیکی… از جمله عواملی هستند که باعث می‌شوند بعضی از بیماری‌ها در بدن زنان گسترش بیشتری داشته باشند.

بیماری‌های قلبی و عروقی

بیماری‌های قلبی و عروقی یک از همین بیماری‌ها است. اخیرا دانشمندان دریافته‌اند که تقریبا نیمی از زنان زیر ۶۰ سال که دچار سکته قلبی شده‌اند، دردی در ناحیه قفسه سینه خود احساس نکرده‌اند، آن هم دردی که به نوعی هشداردهنده است! نشانه‌های سکته قلبی در زنان به شکل دیگری است: احساس خستگی مفرط، حالت تهوع، نفس تنگی به هنگام فعالیت بدنی…

بیماری پوکی استخوان

بیماری پوکی استخوان که استخوان‌ها را آسیب‌پذیر می‌کند و احتمال شکستگی آنها را بالا می‌برد، در زنان شایع‌تر است و معمولا بعد از یائسگی به سراغ آن‌ها می‌آید. طبق تحقیقات دانشمندان، زنان در مقایسه با مردان، دو تا سه برابر بیشتر به این بیماری دچار می‌شوند. با شروع سن یائسگی و تغییرات هورمونی بدن، میزان استروژن که وظیفه بازسازی استخوان‌ها را برعهده دارد نیز به نحو چشمگیری پایین می‌آید.

بیماری تنفسی

بیماری تنفسی آسم، البته از نوعی که جنبه آلرژیک و حساسیتی ندارد، معمولا بعد از ۳۵ سالگی،‌ دو برابر بیشتر به سراغ زنان می‌آید. دانشمندان دلیل مشخصی برای این موضوع نیافته‌اند اما معتقدند که تغییرات هورمونی، نایژه‌ها را ملتهب می‌کند. سن بلوغ، عادت ماهیانه، بارداری و یائسگی همه دست به دست هم می‌دهند و زنان را مستعد ابتلا به بیماری آسم می‌کنند.

افسردگی

افسردگی و اضطراب‌های روحی و روانی نیز در زنان دو برابر بیشتر از مردان است. براساس تحقیقات اخیر دانشمندان فرانسوی، از هر ۵ زن، یک زن بحران‌های شدید روحی را در زندگی تجربه خواهد کرد. این آمار در مردان، عدد یک به ده می‌باشد.

سردردهای میگرنی

سردردهای میگرنی نیز در زنان دو تا سه برابر بیشتر از مردان است. معمولا در بروز میگرن عوامل متعددی دخیل هستند. تغییر در احساسات فردی، تغییر در سبک زندگی یا رژیم غذایی، بوها و صداهای مختلف و نیز تغییرات هورمونی، از جمله عواملی هستند که ممکن است ابتلا به میگرن را تشدیدکنند. “میگرن قاعده‌ گی” که معمولا در روزهای پایانی سیکل ماهیانه به سراغ بانوان می‌آید، از افت شدید ترشح هورمون‌ها ناشی می‌شود.

بیماری فیبرومیالوژیا

بیماری فیبرومیالوژیا یا همان درد مزمن عضلات که هنوز علت علمی مشخصی برای آن وجود ندارد، بیشتر در زنان دیده می‌شود. از نشانه‌های این بیماری می‌توان به دردهای پراکنده در سطح بدن، خستگی مفرط، عدم تمرکز فکری، خواب آلودگی و… اشاره کرد. این بیماری که ریشه روماتیسمی دارد، نخستین بار در سال ۱۹۹۲ کشف شد.

بیماری‌‌های خودایمنی

بیماری‌‌های خودایمنی، زنان را بیشتر از مردان گرفتار می ‌کنند و در برخی از خانواده ‌ها شایع ‌تر هستند؛ بنابراین دارای زمینه ارثی اند. در این بیماری ها، دستگاه ایمنی بدن به اشتباه حمله به خود بدن را آغاز می کند. از جمله بیماری‌ های خودایمنی شناخته شده می ‌توان به لوپوس، آرتریت روماتوئید و اسکلروز متعدد(ام‌ اس) اشاره کرد. اغلب این بیماری ‌ها مزمن هستند، اما بسته به نوع عارضه، ممکن است قابل کنترل باشند. تحقیقات دانشمندان نشان می‌دهد که وراثت و تغییرات هورمونی، زنان را بیشتر از مردان در معرض ابتلا به این قسم از بیماری‌ها قرارمی‌دهد.

آلزایمر

در نهایت نوبت به بیماری آلزایمر می‌رسد که باز هم زنان در صف اول ابتلا به آن قرار دارند! براساس تحقیقات سازمان جهانی سلامت، از هر ۲۵ نفر، ۱۵ زن و ۱۰ مرد به این بیماری دچار شده‌اند. اما چگونه می‌توان این تفاوت را توضیح داد؟ بدون شک پیری و کهنسالی، اولین دلایل ابتلا به این بیماری محسوب می‌شوند. البته در بروز این بیماری که شامل انحطاط سلول‌های مغزی می‌باشد، عوامل دیگری نیز دخیل هستند، از جمله وراثت، عوامل محیطی یا بیماری‌های قلبی و عروقی چون فشارخون و دیابت…

ارزیابی دانشمندان فرانسوی نشان می‌دهد که تا سال ۲۰۲۰، با بالارفتن امید به زندگی، بالغ بر ۱.۳میلیون نفر در کشور فرانسه به بیماری آلزایمر دچار خواهند شد که از این تعداد بدون شک قسمت اعظمی را بانوان تشکیل می‌دهند!

منبع: سلامتیسم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *