تغذیه و تناسب اندامخواص میوه هانکته های تغذیه ای

درباره فواید چغندر برای سلامتی بیشتر بدانیم

چغندر نوعی سبزی است که اغلب ریشۀ آن که به شکل غده‌ای قرمز رنگ است مورد استفاده قرار می‌گیرد. این سبزی ریشه‌ای خواص فراوانی دارد و می‌تواند یک مادۀ غذایی موثر در پیشگیری از سرطان و بیماری‌های دیگر باشد. البته مصرف زیاد چغندر می‌تواند مشکل‌ساز شود و برای برخی از افراد با شرایط خاص مضر باشد. در این نوشتار به بررسی فواید و مضرات چغندر می‌پردازیم. لطفا با عطارباشی همراه باشید.

مضرات چغندر

فواید چغندر برای سلامتی

مبارزه با سرطان

چغندر حاوی سطوح بالای عوامل آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است، که مطالعات نشان داده اند ممکن است به کاهش خطر ابتلا به برخی انواع سرطان کمک کنند. چغندر رنگ قرمز خود را مدیون یک رنگدانه گیاهی به نام بتاسیانین است، که برخی مطالعات اولیه نشان داده اند ممکن است از سلول ها در برابر عوامل سرطان‌زای مضر محافظت کند. همچنین، سطوح بالای فیبری منحصر به فرد که در چغندر یافت می شود، با کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ پیوند خورده است. به گفته دکتر محمت آز، افزودن یک چهارم فنجان چغندر به رژیم غذایی روزانه می تواند خطر ابتلا به سرطان کلیه را کاهش دهد.

پیشگیری از بیماری قلبی

چغندر منبع خوبی برای فولات و بتائین است. این مواد مغذی به همراه هم عمل کرده و در کاهش سطوح هوموسیستئین خون که می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را در نتیجه شکل گیری التهاب و آسیب رساندن به شریان ها افزایش دهد، نقش داشته باشند.

تقویت چشم

برگ های چغندر منبع خوبی برای لوتئین است. این آنتی اکسیدان قوی به محافظت از چشم ها در برابر انحطاط ماکولای مرتبط با سن و آب مروارید کمک می کند. همچنین، این ماده غذایی حاوی طیف گسترده ای از مواد شیمیایی گیاهی است که می توانند به بهبود سلامت چشم ها و بافت های عصبی انسان کمک کنند.

افزایش استقامت

نتایج پژوهش های پژوهشگران بریتانیایی نشان داده است ورزشکارانی که پیش از انجام تمرینات خود ترکیب آب چغندر و اندکی آب سیب را می نوشیدند از استقامت بیشتر و فشار خون زمان استراحت پایین‌تر نسبت به افرادی که این کار را انجام نمی دادند، برخوردار بودند. به نظر می رسد نیترات موجود در چغندر عامل کلیدی در بهبود استقامت محسوب می شود. مطالعات بیشتر نشان داده اند که ترکیب آب چغندر-سیب می تواند انجام برخی فعالیت ها (مانند پیاده روی) را برای افراد سالخورده به کاری کمتر خسته کننده تبدیل کند.

پیشگیری از زوال عقل

چغندر اسید نیتریک تولید می کند، که به افزایش جریان خون در سراسر بدن انسان از جمله مغز، کمک می کند. تصویربرداری های MRI صورت گرفته روی افراد مسن نشان داده اند که پس از مصرف یک رژیم غذایی با محتوای نیترات بالا که شامل چغندر می شده است، سوژه ها افزایش جریان خون به ماده سفید لوب های پیشانی مغز خود را تجربه کرده اند.

مبارزه با یبوست

فیبر موجود در چغندر به عملکرد روان دستگاه گوارش انسان کمک می کند.

مضرات چغندر برای سلامتی

تشکیل سنگ کلیه

اگر مستعد ابتلا به سنگ های کلیه هستید، شاید بهتر باشد برگ های چغندر را با احتیاط بیشتری مصرف کنید. آنها سرشار از اگزالات ها هستند، که می توانند کریستال های کوچکی را شکل داده و به شکل گیری سنگ های کلیه منجر شوند.

افزایش خطر نقرس

از مضرات چغندر میتوان به افزایش خطر ابتلا به نقرس اشاره کرد. چغندر سرشار از اگزالات است که می تواند ابتلا به بیماری نقرس را موجب شود. نقرس یک نوع آرتریت است که به واسطه افزایش بیش از حد اسید اوریک در بدن شکل می گیرد.

تغییر رنگ مدفوع

اگرچه مصرف چغندر بهبود شرایط اجابت مزاج را در پی دارد، اما می تواند ادرار یا مدفوع را به رنگ صورتی یا قرمز درآورد. در این شرایط جای نگرانی وجود ندارد و نباید آن را با وجود خون در مدفوع یا ادرار اشتباه گرفت.

عصرایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *