تغذیه و تناسب اندامنکته های تغذیه ای

رژیم غذایی مناسب برای دیابتی ها

دنبال کردن یک رژیم سالم به شما کمک می‌کند تا چاق نشوید و از بروز بیماری‌های مختلف و خطرناک مانند دیابت، فشارخون بالا، چربی خون، بیماری‌های قلبی – عروقی و… در بدنتان جلوگیری کنید. رژیم سالم به رژیمی گفته می‌شود که دارای تنوع غذایی مناسب بوده و مواد مغذی، ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن را به طور مطلوبی تأمین کند. در این نوشتار قصد داریم چند مادۀ غذایی را معرفی کنیم که هرکدام جایگاه ویژه‌ای در یک رژیم غذایی سالم دارند. لطفا با عطارباشی همراه باشید.

رژیم سالم

لیمو

چاقی به عنوان تجمع غیر طبیعی یا بیش از حد چربی تعریف می شود، که ممکن است به سلامت آسیب وارد کند. چاقی با بیماری قلبی عروقی، دیابت، اختلالات عضلانی‌اسکلتی و حتی برخی سرطان ها (از جمله اندومتر، پستان، تخمدان، پروستات، کبد، کیسه صفرا، کلیه ها و روده بزرگ) پیوند خورده است.

برای کمک به کاهش وزن و داشتن یک رژیم سالم می توانید روز خود را با نوشیدن آب لیمو آغاز کنید. لیمو به بهبود گوارش و سمزدایی کمک می کند، و بر همین اساس سمومی که موجب کند شدن سوخت و ساز می شوند را از بدن دفع می کند.

مطالعات نشان داده اند که پلی فنول های موجود در لیمو می توانند افزایش وزن و تجمع چربی را سرکوب کنند. همچنین، میوه های خانواده مرکبات حاوی مقدار فراوان از ویتامین ها و مواد مغذی دیگر مانند آنتی اکسیدان ها هستند که به پیشگیری از اثرات مخرب چاقی کمک می کنند.

زردچوبه

آرتریت یک اختلال مفصلی است که موجب ملتهب شدن یک یا تعداد بیشتری از مفاصل می شود. بیش از ۱۰۰ نوع مختلف از آرتریت وجود دارند و این شرایط می تواند موجب شکل گیری درد شدید در مفاصل تحت تاثیر قرار گرفته شود.

زندگی با آرتریت فوق العاده دردناک است. اما شما می توانید آرتریت و دیگر مشکلات مربوط به درد را با جا دادن زردچوبه در رژیم سالم خود مدیریت کنید.

متخصصان گیاهان دارویی دیر زمانی است که از زردچوبه به عنوان یک درمان طبیعی برای بیماری های مختلف استفاده می کنند. زردچوبه حاوی ترکیبی به نام کورکومین است که از ویژگی های ضد التهابی سود می برد. افزون بر این، ویژگی آنتی اکسیدانی زردچوبه موجب نابودی رادیکال های آزاد در بدن می شود که به سلول ها آسیب وارد می کنند.

برای بهره‌مندی از فواید زردچوبه می توانید آن را به طور منظم به اسموتی یا آبمیوه های مصرفی خود اضافه کنید. گزینه دیگر ترکیب یک قاشق چایخوری از پودر زردچوبه در یک لیوان شیر گرم و نوشیدن روزانه آن پیش از به خواب رفتن است.

چغندر

ابتلا به کم خونی یا آنمی روندی افزایشی را در جهان دنبال می کند. کم خونی زمانی رخ می دهد که تعداد گلبول های قرمز خون کمتر از حد عادی باشد. بنابر گزارش سازمان بهداشت جهانی، کم خونی ۱.۶۲ میلیارد نفر را تحت تاثیر قرار می دهد که حدود ۲۴.۸ درصد از جمعیت جهان را شامل می شود.

هنگامی که به کم خونی مبتلا هستید، خون نمی تواند اکسیژن کافی برای عملکرد بهینه اندام ها و بافت ها را تامین کند.

چغندر یکی از بهترین مواد غذایی برای مقابله با کم خونی است. چغندر حاوی مقادیر فراوان از آهن است که به بازتولید گلبول های قرمز خون کمک می کند. همچنین، چغندر طعمی شیرین دارد و سرشار از فیبر و ویتامین C است، از این رو گزینه ای خوشمزه و مغذی برای افزودن به هر وعده غذایی محسوب می شود.

شما می توانید یک چغندر اندازه متوسط را به همراه هویج و اسفناج آب گرفته و این نوشیدنی را هر روز مصرف کنید. همچنین می توانید چغندر را به عنوان یک سبزی پخته مصرف کرده یا از آن در سالاد استفاده کنید.

رژیم سالم

ماست

فشار خون بالا یک قاتل خاموش است، زیرا می تواند به رگ های خونی آسیب وارد کند، که به شکل گیری بیماری قلبی، بیماری کلیوی، سکته مغزی و مشکلات سلامت دیگر منجر می شود.

برای زیر کنترل داشتن فشار خون خود می توانید مصرف ماست کم چرب را مد نظر قرار دهید. ماست منبعی عالی برای کلسیم، پتاسیم، منیزیم، و دیگر مواد مغذی دوستدار قلب است، که می توانند به کاهش فشار خون کمک کنند. افزون بر این، ماست حاوی ترکیباتی است که به مهار آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE)، بسیار شبیه به داروهای مهارکننده ACE، کمک می کنند.

برای کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا مصرف روزانه حداقل نصف یا یک فنجان ماست را مد نظر قرار دهید. با افزودن بادام، گردو و میوه ها به ماست می توانید از فواید اضافی دوستدار قلب بهره‌مند شوید.

بلوبری و شاه توت

دیابت یکی از شایع‌ترین بیماری ها در جهان است. عدم مدیریت این بیماری می تواند مشکل آفرین باشد، چراکه قند خون بالا می تواند اندام های مختلف بدن انسان، از چشم ها تا کلیه ها، را تحت تاثیر قرار دهد. برای زیر کنترل داشتن سطح قند خون می توانید مصرف بلوبری و شاه توت را مد نظر قرار دهید.

اثر ضد دیابت این توت ها به نظر می رسد از سطح بالای مواد شیمیایی گیاهی – آنتی اکسیدان های طبیعی – ناشی می شود. همچنین، این توت ها سرشار از ویتامین ها و فیبر هستند، که می توانند به کنترل سطوح قند خون و دیگر عوارض ناشی از دیابت کمک کنند.

از مصرف یک فنجان بلوبری در روز لذت ببرید. شما می توانید آنها را به عنوان یک میان وعده مصرف کرده یا به غلات صبحانه، ماست یا اسموتی اضافه کنید.

چای سبز

بدن به مقداری کلسترول نیاز دارد، اما هنگامی که غذاهایی با محتوای بالای کلسترول مصرف می کنید، ماده ای موم مانند می تواند روی دیواره شریان ها تجمع کند و به بیماری قلبی منجر شود، که یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در جهان است.

اتخاذ اقدام هایی در راستای کاهش کلسترول می تواند خطر حمله قلبی یا مرگ ناشی از بیماری قلبی را کاهش دهد. یک اقدام ساده برای مبارزه با کلسترول بد نوشیدن منظم چای سبز به جای قهوه است.

چندین ترکیب در چای سبز وجود دارند که به پیشگیری از جذب کلسترول در دستگاه گوارش کمک کرده و به دفع آن کمک می کنند. همچنین، چای سبز نسبت کلسترول خوب به کلسترول بد را افزایش می دهد.

افزون بر این، چای سبز با پیشگیری از اکسیداسیون کلسترول بد، که موجب ایجاد پلاک می شود، به پاک نگه داشتن شریان ها کمک می کند. این شرایط به نوبه خود خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را کاهش می دهد.

نوشیدن سه تا چهار فنجان چای سبز در روز را هدف گذاری کنید.

سیر

سیستم ایمنی ضعیف می تواند شما را مستعد ابتلا به بیماری و دیگر مشکلات سلامت سازد، زیرا سیستم ایمنی توانایی مبارزه با میکروب ها و مهاجمان دیگر را ندارد.

سیر می تواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند. سیر حاوی ترکیبی به نام آلین است. هنگامی که سیر را خرد کرده یا می جوید، این ترکیب به آلیسین تبدیل می شود. آلیسین حاوی گوگرد است، که خواص دارویی و تقویت کنندگی سیستم ایمنی را به سیر می بخشد.

افزون بر این، سیر حاوی ویتامین های C و B۶ به همراه مواد معدنی سلنیوم و منگنز است، که سیستم ایمنی را تقویت می کنند.

شما می توانید روزانه دو تا سه جبه سیر را با معده خالی مصرف کنید. همچنین، می توانید سیر خرد شده را به دستورالعمل های غذایی خود اضافه کنید.

منبع:‌عصرایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *