آشپزیترشی و شور

طرز تهیه لواشک آلو خوشمزه خانگی

لواشک آلو یکی از لذیذ ترین غذایی ها هست, به ویژه اگر در منزل تهیه شود, شما می‌توانید طبق فرمان زیر آنها تهیه کنید. آلو مانند دیگر میوه هاي تابستانی کال و رسیده دارد که از ترش و شیرین متغیر هست. مغازه دارها و میوه فروش ها برای بازارگرمی همه ي که شده کال این میوه را زودتر از موعد می آورند و می فروشند.

اما شما صبر کنید و برای خریدش شتاب نکنید. این روزها برترین زمان برای خرید این میوه هاي رنگارنگ هست. آلو انواع گوناگونی دارد و در رنگ هاي زرد, سرخ و بنفش و با مزه هاي ترش, شیرین و ملس دیده می‌شود. غیر از این, نوع آبدار و گوشتی دارد که طبیعتا نوع آبدارش برای تصحیح کردن لواشک, بسیار مناسب تر هست.

طرز تهیه لواشک آلو

آلو; یک کیلوگرم/ نمک; یک قاشق مرباخوری/ آب; دو لیوان

معمولاً آلوهای رسیده و له شده برای پخت لواشک مناسب ترند. آلوها را مفید بشویید و درون قابلمه بریزید. دو لیوان آب را روی آلوها بریزید و قابلمه را روی حرارت بگذارید. اول شعله را چندان کنید تا آب جوش بیاید اما بعد از جوش آمدن, حتماً شعله را کم کنید و نمک را اضافه کرده و مفید هم بزنید.

اصلا به این فکر نکنید که در قابلمه را بگذارید, چون خیلی زود آلوها سر رفته و گاز شما را کثیف میکند. هرگز آب بیشتری به قابلمه آلو اضافه نکنید, چون باید غلظتش حفظ شود. نگران نباشید آلوها به کف قابلمه نمی چسبد. هر چند دقیقه یکبار که گذرتان به آشپزخانه افتاد, قابلمه آلو را هم بزنید اما لازم نیست بالای سرش بایستید. هرچه آلو با حرارت کم و زمان زیادتری بپزد, لواشک بهتری به شما میدهد.

بعد از گذشت یک یا دو ساعت که بستگی به جنس آلو دارد, حرارت را خاموش کنید. برترین زمان موقعی هست که آلوها دیگر شکل خود را از دست داده اند و وقتی هم می‌زنید, هسته ها جدا شده و روان و معلق در قابلمه دیده می‌شوند. محصول هم شبیه آش شده هست.

اگر آلوی شما زردرنگ هست و دوست دارید رنگش قرمز شود, کافی هست چند دانه آلوی قرمز به ظرف اضافه کنید. اگر آلو قرمز نداشتید, چند شماره گیلاس هم میتواند اینکار را بکند.به دلیل داشته باشید هرگز برای ترش شدن لواشک, آبلمیو یا افزودنی دیگری اضافه نکنید. ترشی خود آلو همراه با نمک کافی هست. قابلمه را بگذارید تا خنک شود. بعد از خنک شدن یک لگن و یک آبکش یا صافی اندازه هم و مناسب, حاضر کنید.

آلوهای پخته را داخل آبکش یا صافی بریزید و یا دست آن را هم بزنید تا به تدریج از صافی رد شده و به کاسه یا لگن زیری بریزد. اگر دست شما به آلو یا مواد اسیدی دلنازک هست, حتماً موقع صاف کردن آلو, دستکش دستتان کنید. این قدر اینکار را ادامه دهید تا فقط هسته ها آلو در آبکش باقی بمانند. اکنون مایع لواشک حاضر هست.

منبع: پارس ناز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *