آشپزیغذای ایرانی و محلیکباب و کتلت

طرز تهیه گشنیز کباب یا کباب گشنیز خوشمزه و عالی

روش تهیه گشنیز کباب لذیذ را برای شما داریم که خوراکی از شهر ماکو میباشد, میتوانید برای ناهار یا شام آن را درست کنید.شهر سنگی ماکو, در گوشه شمال غربی ایران, یکیاز زیباترین شهرهای ایران هست. شهری که در میانه تا کوهی بلند شکل گرفته هست وبخش هایي از قسمت قدیم شهر, هنوز زیر صخره ها جا خوش کرده اند.

احتمالا اگر به صورت زمینی به ترکیه سفر کرده باشید, از این شهر خوشگل و خنک عبور کرده باشید. احتمالاً به علت مسافران چندان این شهر کوچک هست که باعث شده به نسبت قد و اندازه اش, هم غذاخوری هاي خوبی داشته باشد و هم غذا هاي متنوع و لذیذ.

یکی از غذا هاي لذیذ این شهر “کباب گشنیز” یا به لهجه خودشان “گشنیز کباب” هست. این غذا مختص ماکو نیست و در شمار زیادی از شهرهای آذری زبان شمال غرب ایران پخته میشود, اما اسم این غذا با شهر ماکو گره خورده هست.می‌توانید کباب گشنیز را در منزل درست کنید و بخورید یا اگر به این شهر رفتید سراغش را از کبابی هاي شهر بگیرید.

احتمالا این غذای خانگی را در یک غذاخوری یافتید. اگر هم هنوز این غذای لذیذ به رستوران هاي شهر راه نیافته, باز هم سراغش را بگیرید.

« گوشت و گشنیز و لپه »

نیمی از روش پخت این کباب مثل دیگر کباب هاي مرسوم هست, اما غیر از مواد معمول برای پخت کباب کوبیده, به مواد دیگری هم نیاز دارید.

* مواد لازم برای شش نفر:

نیم کیلو گوشت چرخ کرده
دویست گرم لپه
دو پیاز متوسط
دو تخم مرغ
نیم کیلو گشنیز تازه
چند لیمو عمانی
یک قاشق آرد
نمک, فلفل و زردچوبه و کمی روغن مایع برای سرخ کردن

طرز تهیه گشنیز کباب

۱٫ اول از همه ي لپه ها را پاک کرده, بعد از شستن با آب خنک بپزید. پس از آخر روند پخت, آنها را از آبکش رد کنید, اما آب آن را دور نریزید; در ادامه به این آب نیاز خواهید داشت. یکی از پیازهای پوست کنده را به همراه گوشت چرخ کرده در دستگاه مخلوط کن بریزید و صبر کنید تا پیاز کاملا به خورد گوشت برود.

۲٫ آنها را از مخلوط کن بیرون بیاورید و به سراغ پیاز دوم بروید. پیاز دوم را به قطعات کوچکی خرد کرده, با لپه هایي که آب آن را گرفته اید در دستگاه ریخته و همزدن را تا مخلوط شدن آن ادامه دهید.

۳٫ بعد از این مرحله, گوشت و پیاز را با لپه و پیاز له شده مخلوط کنید. از اینجا به بعد باید آستین بالا زده, وارد عمل شوید, ورز دادن گوشت و باقی مخلفات در این مرحله اهمیت بالایی دارد. بعد از اینکه مفید مواد را ورز دادید, کمی نمک, زردچوبه و فلفل به آن بیفزایید, مقدار این مواد را به سلیقه خودتان تنظیم کنید.

۴٫ تخم مرغ ها را دانه دانه بشکنید و به مخلوط گوشت اضافه کنید و مجدد ورز بدهید. تخم مرغ باعث می‌شود مخلوط کباب یکدست شود و در هنگام طبخ وا نرود. پس از مخلوط کامل تخم مرغ ها با باقی مواد, کار حاضر سازی مواد اصلی کباب ما به آخر رسیده هست.

۵٫ اکنون وقت سرخ کردن کباب هست. این کباب برخلاف کباب هاي معمول, کباب نمیشود و داخل ماهیتابه باید آن را سرخ کرد. مقدار کمی روغن مایع در ماهیتابه اي که گرم شده, بریزید و بعد از چند لحظه, تکه هاي کوچکی از مواد تلفن همراه را در دست شکل داده, در روغن بگذارید. اندازه این کباب, برخلاف تصور قبلی از عنوان کباب, خیلی بزرگ نیست. گشنیز کباب با ابعادی در حد یک تخم مرغ کوچک حاضر میشود و در مجموع شکل بیضی مثل و تا حدی تپل دارد.

۶٫ با سرخ شدن دو طرف تمامی کباب ها, آنها را در ظرف دیگری بگذارید و روند حاضر سازی باقی مواد را نخست کنید. در ماهیتابه دیگری, گشنیز پاک شده, شسیته و خرد شده را با روغن تفت دهید. حرارت در این مرحله نباید چندان باشد, زیرا گشنیز را تیره و تلخ می‌کند.

۷٫ با نرم شدن و تغییر رنگ بسیار کم گشنیز, کار این مرحله پایان یافته هست. یک پیاز کوچ را ریز خرد کنید و کمی تفت دهید تا طلایی شود. بعد آرد را به پیاز و روغن اضافه کنید و کمی هم بزنید تا خامی آرد گرفته شود و به خوبی با پیاز مخلوط شود. اکنون نوبت بهره گیری از آب لپه هایي هست که کنار گذاشته اید.

۸٫ یک پیمانه از این آب را به همراه یک پیمانه آب معمولی به پیاز سرخ شده اضافه کنید, لیمو عمانی ها را با نوک چاقو یا فشار مختصر چنگال حفره کرده, در قابلمه بیندازید. افزودن گشنیز تفت داده شده به این مواد, کار حاضر کردن سس را به آخر می‌رساند. این مخلوط باید حدود یک ربع تا ۲۰ دقیقه با حرارت متوسط بجوشد و قوام پیدا کند. وقتی سس تان غلیظ شد, کباب هاي سرخ شده را داخل قابلمه انداخته, تا مزه مواد را به خود بگیرد و مغزپخت شود.

خوش مزه با سبزی

در ایران, می‌توانید مزه کباب را در انواع و اشکال گوناگون سراغ بگیرید; از بختیاری و برگ, چنجه گرفته تا کوبیده و تابه اي, اما مزه کباب هاي ایرانی محدود به این عناوین نیست. در شهر ماکو و بسیاری شهرهای آذربایجان کبابی پخته می‌شود, که طعمش بسیار لذیذ هست; کبابی که با یک سبزی خوش عطم و با عصاره اي لذیذ, طعمی منحصر به فرد گرفته هست.

نکته: فوت خوش عطر

میتوانید گشنیز را کمی همراه پیاز تفت دهید, اگر هم نخواستید آن را به آب اضافه کنید. افزودن کمی آرد به پیاز در تهیه سس موجب قوام آن می‌شود, آن را حذف نکنید. حفره کردن لیموعمانی به خروج مزه آن و ایجاد مزه اي ملس و دلپذیر در سس کمک می‌کند.

منبع: پارس ناز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *