آشپزیغذای ایرانی و محلی

دستور تهیه کوفته ترخون و مرزه

کوفته ترخون و مرزه را می‌توانید برای وعده ناهار یا شام در خانه درست کنید و از مزه مفید آن کاملا لذت ببرید, تعلیم آن را در زیر مشاهده نمایید.

مواد لازم برای تهیه کوفته ترخون و مرزه

گوشت چرخ كرده بدون چربی:  ۵۰۰ گرم
برنج:  ۱۵۰ گرم «۱ پیمانه»
لپه:  ۱۵۰ گرم
نمک, فلفل, زردچوبه و ادویه:  به میزان لازم
پیاز داغ:  ۲ قاشق سوپخوری
سبزی خوشبو و خردكرده «نعنا, جعفری, پیازچه, تره و شوید» : ۳۵۰ گرم
ترخون و مرزه:  ۱۵۰ گرم
تخم مرغ:  ۱ عدد
زعفران حل كرده: ۱ قاشق چایخوری
آلو بخارای خیس كرده: ۲۰۰ گرم

مواد لازم برای تهیه سس كوفته

روغن ۳ قاشق سوپخوری
پیاز داغ ۲ قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق سوپخوری
آب به میزان لازم

طرز تهیه کوفته ترخون و مرزه

گوشت را همراه با نمک, فلفل, زردچوبه و ادویه, كاملاً ورز دهید تا چسبندگی پیدا كند. برنج را از گذشته بخیسانید و لپه را بپزید. اکنون لپه, برنج, پیازداغ, سبزی, ترخون و مرزه, تخم مرغ و زعفران را بیفزائید و مجدد كاملاً ورز دهید.

اینک از مواد كوفته, هر زمان به اندازه یک پرتقال بردارید و در بین آن, چند آلو و قدری پیاز داغ قرار دهید. سپس كوفته را جمع نمائید و در سس در حال جوش قرار دهید. پس از آخر كار, شعله را ملایم كنید و در قابلمه را نیمه باز بگذارید و به مدت تقریبی یک ساعت بپزید.

روش تهیه سس كوفته :

در قابلمه مناسبی, پیازداغ را همراه با رب گوجه فرنگی در روغن تفت دهید و آب را بیفزائید. قدری فلفل و زردچوبه به آن بیفزائید و پس از آن كه آب كاملاً جوشید, سس حاضر هست.

تذکر: یادتان باشد كه آب, باید روی تمام كوفته ها را بپوشاند.

منبع: پارس ناز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *