تغذیه و تناسب اندامنکته های تغذیه ای

از خواص و ویژگی های ژله برای سلامتی چه میدانید؟

ژله یک خوراکی نسبتا محبوب است که ترکیب اصلی آن ماده‌ی ژلاتین می‌باشد. ژله معمولا بعنوان یک دسر سرو شده و یا به طور ترکیبی در سایر دسرها مانند بستنی، کیک و… استفاده می‌شود. جالب است بدانید که مصرف این خوراکی محبوب می‌تواند فوایدی نیز برای سلامتی شما داشته باشد. در ادامه بیشتر به خواص ژله خواهیم پرداخت. لطفا با عطارباشی همراه باشید.

خواص ژله

خواص ژله برای پوست

ژلاتین منبعی غنی از کولاژن است؛ ماده ای که برای سلامت و جوانی پوست لازم است. می توانید از ژله به عنوان روشی طبیعی برای داشتن ظاهری زیبا و رهایی از چین و چروک ها استفاده کنید.

تامین پروتئین

نصف فنجان ژلاتین می تواند تقریباً ۲ گرم پروتئین بدن شما را تأمین کند. می دانیم که بدن ما به میزان بسیار زیادی پروتئین نیاز دارد. برخی از منابع حیوانی تأمین پروتئین دارای چربی های ناسالم هستند. بنابراین ژلاتین می تواند جایگزین و مکمل خوبی باشد.

مفید برای گوارش

ژلاتین به چند طریق در هاضمه نقش مثبت ایفا می کند. برای مثال، وجود گلیسین موجود در ژله به سالم ماندن پوشش مخاطی معده کمک می کند. همچنین محرک تولید شیره معده است که گوارش صحیح را تسهیل می کند. در غیر این صورت مشکلات امعا و احشایی مانند رفلاکس اسید ممکن است ایجاد شود. از سوی دیگر به خاطر آبکی بودن، در حرکت مناسب غذا از درون سیستم گوارش مؤثر است.

کاهش درد مفاصل

کولاژن موجود در ژلاتین می تواند درد مفاصل را که با تورم همراه است پایین بیاورد. این خاصیت برای افراد مبتلا به پوکی استخوان بسیار مفید است.

کنترل قند

مطالعات نشان داده است گلیسین موجود در ژلاتین، اسید آمینه مهمی است که به کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دوم کمک می کند.

خواص ژله برای استخوان ها

وجود اسید آمینه لیزین در ژله به تقویت استخوان ها کمک می کند. لیزین موجود در ژلاتین در جذب کلسیم مؤثر است. همانطور که می دانید استخوان ها برای قوی ماندن و از پا نیفتادن به کلسیم احتیاج دارند.

خواب بهتر

ژلاتین سرشار از گلیسین است بنابراین می تواند به بهبود کیفیت خواب در بعضی افراد کمک کند. تنها چند قاشق غذاخوری ژله حاوی ۳ گرم گلیسین است.

مفید برای لاغری

ژلاتین به دلیل داشتن پروتئین و کم کالری بودن می تواند در کاهش وزن مؤثر باشد. پروتئین به شما احساس سیری می دهد و در همان حال احتمال پرخوری را پایین می آورد. ژلاتین همچنین در کنترل هورمون های مرتبط با گرسنگی نقش مهمی دارد. البته درآبنبات های آدامسی و مارشمالو هم ژلاتین فراوان با قند زیاد وجود دارد. بهتر است از منابع سالم و کم شیرین ژلاتین استفاده کنید.

منبع: شفقنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *