ترکیب ارده و شیره دارای چه خواصی است؟
شما میتوانید با کوبیدن دانههای کنجد و سپس تفت دادن آنها به ارده دست پیدا کنید که مادهای مغذی و از نظر برخی از متخصصین یک غذای کامل محسوب میشود. ارده را میتوان با سایر مواد غذایی طبیعی و مغذی ترکیب کرد و از خواص آنها بهرهمند شد. یکی از این ترکیبات ارده و شیره است که در ادامه قصد داریم به بررسی خواص آن بپردازیم. لطفا با عطارباشی همراه باشید.
ارده را به طرق مختلفی میتوان مصرف کرد از جمله میتوان آن را بهصورت خالص و بدون هیچگونه افزودنی با نان مصرف کرد یا مواد شیرینی از قبیل عسل، شیره اعم از شیره نبات، خرما، انگور و مربا به آن اضافه و مصرف کرد و میزان افزودنی بسته به ذائقه افراد متفاوت است.
تابستان دارای مزاج گرم و خشک است به همین دلیل افرادی که دارای طبع صفراوی هستند در این فصل شدیداً دچار بحران جسمی و روحی میشوند؛ صفراوی مزاجها تحمل گرمای تابستان را ندارند و این افراد در تابستان نباید از مواد غذایی گرم و خشک استفاده کنند و بهتر است از غذاهای با طبع سرد و تر بیشتر مصرف کنند تا به اصطلاح جگر مصرفکننده خنک شود.
فصل زمستان، فصل سرد و تر است و معمولاً افرادی که بلغمی مزاج هستند و دارای طبع سرد و تر هستند در این فصل احساس سرمای بیشتری میکنند که باید از مواد غذایی گرم مثل عسل، ارده و شیره استفاده کنند.
ارده و شیره یک چاقکننده و تقویتکننده نیروی جنسی بوده و دیر هضم است؛ منضج دملها و زخمهای چرکی و تسکین دهنده درد، گرمی و خشکی عضو است، مزاج گرم و تر دارد و مصلح آن سرکه و عسل است؛ ارده و شیره هر دو گرمی و آب روی آتش برای خلاص شدن از رطوبت سردی خوردن هستند.
از کنجد و ارده در درمان اختلالات کبد و کلیه استفاده میشود و برای درمان استخواندرد و درد مفاصل هم مفید است؛ به دلیل تحرک بالای کودکان، مصرف ارده و حلوا ارده در وعده صبحانه، علاوه بر رساندن انرژی لازم به آنها، باعث تقویت حافظهشان هم میشود، شیره انگور هم درست مانند خود انگور مقدار قابل توجهی ویتامین «آ»، «ب» و «ث» دارد و در ضمن ضد نفخ هم هست.