درمان بیماری کولیت با نسخه های طب سنتی
کولیت یکی از بیماری های گوارشی است که بیشتر، روده بزرگ را درگیر خود می کند. این بیماری باعث ایجاد زخم و التهاب درون روده می شود. نشانه ی بیماری کولیت اسهال خونی است که البته علائم دیگری هم دارد. علت این بیماری هنوز مشخص نیست ولی احتمالا ویروس های ناشناخته ای آن را ایجاد می کنند. طب سنتی برای درمان این بیماری روشی دو مرحله ای پیشنهاد کرده است. در ادامه می خواهیم گیاهانی را به شما معرفی کنیم که برای درمان بیماری کولیت مفید هستند. با عطارباشی همراه باشید.
درمان بیماری کولیت
باید بیمار را از خوردن غذاها و خوراکیهای بلغمزا و خشکیزا منع و این نوع غذاها را از رژیم بیمار حذف کنیم؛ خوراکیهایی مانند ماست، دوغ و میوههایی چون گرمک و هندوانه و غذاهایی چون بادمجان، سیر، سس، ترشی، فلفل، دارچین و زنجبیل و همچنین قرمهسبزی، آش رشته و خورش لپه از جمله مواردی هستند که در ابتدای امر از رژیم غذایی بیمار حذف میشوند.
خاکشیر:
خاکشیر با آب جوش از بهترین درمانگران کولیت است؛ اگر بیمار از اسهال شدید و از دفع کف و بلغم شکایت دارد بهتراست از خاکشیر بو داده با آب جوش استفاده کند (میزان مصرف آن با توجه به سن و وزن بیمار متفاوت است اما عموما ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری خاکشیر با آب جوش به مدت روزی یک تا ۲ بار )
بارهنگ:
بارهنگ نیز یک تا ۳ بار در روز مورد مصرف قرار میگیرد که بسته به شرایط بیمار به خصوص بیمارانی که با دفع کف و بلغم و خون مواجه هستند، دفعات مصرف بارهنگ را افزایش میدهیم (۳ تا ۵ بار و هر بار یک قاشق غذاخوری با آب جوش استفاده میشود)
در این حالت نیز اگر بیمار از اسهال رنج میبرد بهتر است از بارهنگ بو داده با آب جوش به مدت ۳ تا ۵ با در روز استفاده شود.
شوید:
سه قاشق غذاخوری شوید را با دو لیوان آب میجوشانیم تا یک لیوان بماند، سپس آنرا صاف کرده و آب شوید حاصل با عسل شیرین میشود؛ در مواقع اسهال، دلپیچه و حالت تهوع همراه با بارهنگ و خاکشیر در طول روز مصرف می شود (یک تا ۵ بار در روز).
به نوشته فصلنامه حکیمانه، بقیه درمان ها با توجه به مزاج بیمار، پایهگذاری میشود و جوشاندههای مختلفی تجویز میشود که بر مبنای درجه خشکی بیمار یا بلغم آن است