داروهای گیاهیعطارباشی و طب سنتینسخه های گیاهی

درمان سندرم متابولیک با رزماری

سندرم متابولیک یک عارضه‌ی چند جانبه است که شامل افزایش چربی خون، افزایش فشار خون، بالا رفتن انسولین و چاقی می‌شود. خوشبختانه مطالعات جدید نشان می‌دهند که مصرف گیاه رزماری می‌تواند برای درمان سندرم متابولیک کارآمد باشد. در این نوشتار به بررسی این موضوع می‌پردازیم. لطفا با عطارباشی همراه باشید.

درمان سندرم متابولیک

درمان سندرم متابولیک با رزماری

رزماری حاوی ترکیبات فیتوشیمیایی طبیعی بسیاری است که خواص مثبت چشمگیری، از جمله خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، کاهش چربی، کاهش قند خون و … را ارائه می کند.

پژوهش ها نشان داده اند که این گیاه به ظاهر ساده که در آشپزی زیاد به کار گرفته می شود، پتانسیل تقویت سوخت و ساز و افزایش قدرت مبارزه با بیماری را دارا است.

رزماری حاوی ترکیبی به نام اسید اورسولیک است، که به صورت مستقیم تولید چندین مولکول التهابی را متوقف می کند و همچنین تعداد آنهایی که در بافت چربی تولید شده اند را کاهش می دهد.

با کاهش سطح التهاب در بافت های بدن، اسید اورسولیک این فرصت را در اختیار بدن قرار می دهد تا شرایط سوخت و ساز و شیمی خود را به حالت اول و عملکرد مطلوب باز گرداند.

همچنین، کاهش التهاب به معنای آن است که بدن تمام قند را در قالب چربی اضافی در قسمت میانی بدن ذخیره نمی کند. در حقیقت، شما حتی ممکن است مقداری کاهش وزن در این قسمت را به عنوان پاداش تجربه کنید.

یک ترکیب فعال دیگر در رزماری به نام کارنوزول شناخته می شود، که به طور طبیعی می تواند سطوح قند خون را با سرکوب فعالیت آنزیم هایی خاص کاهش دهد.

این شرایط به طور ویژه برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مفید است، زیرا سرکوب این آنزیم ها از فرآیندی که به نام گلوکونئوژنز شناخته می شود و طی آن کبد به تولید گلوکز اقدام می کند، جلوگیری می کند.

اگر به دیابت نوع ۲ مبتلا هستید، ممکن است اثرات گلوکونئوژنز را در قالب سطوح بالای قند خون ناشتا تجربه کنید. اما با افزودن رزماری به رژیم غذایی خود می توانید شاهد کاهش قند خون ناشتا، قند موجود در ادرار و سطوح آن در آزمایش A۱C باشید.

اگر به بیماری دیابت مبتلا نیستید، اثرات تنظیم کننده قند خون رزماری همچنان از اهمیتی برابر برای شما نیز برخوردار هستند. ترکیبات فعال کارنوزول و اسید کارنوزیک به سوخت و ساز گلوکز و عملکرد کبد کمک می کنند تا از کلسترول بالا و مشکلات سلامت مرتبط با چاقی پیشگیری شود.

ترکیبات قوی رزماری روی آنزیم های کلیدی مرتبط با انقباض و انبساط رگ های خونی اثرگذار هستند، که به کاهش فشار خون و محافظت در برابر خطرات قلبی مانند حمله قلبی و سکته مغزی منتج می شود.

از آنجایی که رزماری یک گیاه دارویی مورد استفاده در آشپزی است، افزودن آن به رژیم غذایی نیز بسیار ساده است.

در اینجا به چند نمونه ساده اشاره می شود:

با استفاده از مقداری برگ رزماری و دم کردن آنها می توانید یک چای معطر و مفید تهیه کنید.

برگ های تازه رزماری را خرد کرده و به گوشت یا ماهی در وعده غذایی شام اضافه کنید.

رزماری را به همراه گیاهان دارویی دیگر به سالاد نخود اضافه کنید.

از رزماری به عنوان چاشنی برای معطر و خوشمزه‌تر کردن وعده های غذایی خود استفاده کنید.

مقداری گیاهان دارویی، از جمله رزماری، را با کره ترکیب کرده و به عنوان مثال، روی نان تست صبحانه خود استفاده کنید.

منبع: عصرایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *