آشپزیخوراک و خورش

طرزتهیه گوشت قلقلی مغزدار یونانی

گوشت قلقلی غذای خوشمزه ای است که در سس گوجه فرنگی یا خالی و به همراه سیب زمینی سرخ کرده پخته و سرو می شود. این غذا را در آشپزی بیشتر کشورهای دنیا می توان دید. یکی از این کشورها یونان است. شاید بدانید یونانی ها در بیشتر غذاهای خود از پنیر و زیتون استفاده می کنند و این دستور نیز از این قاعده مستثنا نیست. با ما همراه باشید.

مواد لازم گوشت قلقلی

•    دو عدد تخم مرغ
•    یک پیمانه خرده نان
•    ¼ پیمانه زیتون سبز با مغز فلفل خرد شده
•    ¼ پیمانه زیتون سیاه خرد شده
•    ¼ پیمانه جعفری تازه خرد شده
•    ۴ حبه سیر رنده شده
•    یک قاشق چایخوری نمک
•    ¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه
•    ۴۵۰ گرم گوشت‌ لخم چرخ‌کرده
•    ۴۵۰ گرم گوشت‌ بره چرخ‌کرده
•    ۱۷۰ گرم پنیر فتا خرد شده
•    سس گوجه فرنگی یونانی*

طرز تهیه گوشت قلقلی

۱٫ فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن کنید. در یک کاسه بزرگ، تخم مرغ ها را با چنگال هم بزنید و خرده های نان را به آن اضافه کنید. سپس زیتون ها، جعفری، سیر، نمک و فلفل اضافه کنید و هم بزنید. در انتها، گوشت های چرخ‌کرده را اضافه کنید و هم بزنید.

۲٫ مقداری از مخلوط گوشت را کف دست بگذارید، کمی صاف کنید، داخل آن یک تکه پنیر فتا قرار دهید و سپس گوشت را قلقلی کنید. همه گوشت ها را به همین ترتیب درست کنید و داخل یک تابه بزرگ بچینید. سپس تابه را به مدت ۲۵ دقیقه داخل فر بگذارید تا پخته شوند.

۳٫ این غذا را گرم و به همراه سس گوجه فرنگی یونانی سرو کنید.

مواد لازم سس گوجه فرنگی یونانی

•    نصف پیمانه پیاز خرد شده
•    یک حبه سیر رنده شده
•    یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
•    ۲۲۵ گرم سس گوجه فرنگی
•    ۱/۴  پیمانه آب گوشت
•    یک قاشق چایخوری پودر آویشن
•    نصف قاشق چایخوری پودر دارچین

طرز تهیه سس گوجه فرنگی یونانی

۱٫ در یک شیرجوش متوسط، پیاز و سیر را روی حرارت متوسط تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. سس گوجه فرنگی، آب گوشت، آویشن و دارچین را اضافه کنید و روی حرارت هم بزنید تا به غلظت دلخواه برسد.

منبع: پارس ناز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *