داروهای گیاهیشربت و دمنوشعطارباشی و طب سنتینسخه های گیاهی

دمنوش های گیاهی خواب آور در طب سنتی

خواب یکی از نعمت‌های بی‌نظیر خداوند برای دوباره انرژی گرفتن است و از جهت فیزیولوژیک هم، در زمان خواب ذخایر اتمام یافته انرژی در بدن دوباره بازسازی می‌شوند. بی‌خوابی نوعی اختلال در عملکرد سیستم خواب است که به واسطه‌ی آن فرد به میزان لازم نمی‌تواند بخوابد و نیروهای از دست رفته را تامین کند. در نتیجه‌ی این اختلال ناهنجاری‌هایی در تمام کل سیستم‌های بدن به وجود می‌آید که موجب کاهش توان جسمی و روانی فرد برای ادامه‌ی یک زندگی بهنجار می‌شود. با عطارباشی همراه باشید تا با خواصدمنوش های گیاهی خواب آور آشنا شوید.

دمنوش های گیاهی خواب آور

علت بی‌خوابی، موارد متعددی از جمله اختلالات روانی، عدم تعادل هورمونی، افزایش سن، فاکتورهای محیطی و برخی اختلالات ژنتیکی است. درمان‌های متعددی برای این مشکل وجود دارد که شامل درمان با داروهای شیمیایی، داروهای گیاهی، ویتامین‌ها و مواد معدنی، تغییرات سبک زندگی، رفتاردرمانی، مدیتیشن، رژیم درمانی، ورزش، طب سوزنی، هیپنوتیزم و … می‌شود. در این نوشتار می‌خواهیم شما را با دمنوش‌های گیاهی که برای درمان بی خوابی مفیدند، آشنا کنیم.

مریم مقیمی، دستیار تخصصی طب سنتی ایران درباره خواب معتقد است که در طب جدید خواب مورد غفلت قرار می‌گیرد و پزشک از بیمار درباره‌ی نحوه خوابیدن و مدت زمان خواب سوالی نمی‌کند. به گفته‌ی وی خواب متعادل از ۶ تا ۱۰۰ ساعت برحسب مزاج افراد متفاوت است. خواب نوزادن و کودکان بیشتر از سایر افراد است. یک کودک ۲ ساله به ۱۲ ساعت خواب نیاز دارد و با افزایش سن کم کم میزان خواب کودکان کم می‌شود.

وی درباره‌ی مقدار متناسب خواب می‌گوید: ۶ ساعت خواب پیوسته، به بدن سود فراوان می‌رساند و بیشترین ترشح هورمون رشد هنگام خواب صورت می‌گیرد. بر اساس دیدگاه طب جدید در خواب هورمون آندورفین و آنکفالین ترشح می‌شود که منجر به راحتی عضلات در طول روز می‌شود. خواب سپیده دم به خواب عیلوله، خواب پس از طلوع آفتاب به فیلوله، خواب قبل از ظهر به قیلوله، خواب عصر به حیلوله و خواب بعد از غروب آفتاب به غیلوله معروف است.

وی ادامه داد: بهترین زمان خواب از اول شب تا قبل از طلوع آفتاب است که باعث نشاط و سرور می‌شود.

احتمال افزایش سرطان در افراد شب کار

طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی کسانی که در شیفت شب کار می‌کنند بیشتر در معرض بروز سرطان قرار دارند. افرادی که عادت به خواب روز دارند باید کم کم عادت خود را قطع کنند؛ چرا که خواب روز بیماری‌زاست و باید گفت که هیچ خوابی جای خواب شب را نمی‌گیرد.

خوابیدن با شکم خالی ممنوع

بهترین زمان خواب زمانی است که غذا از معده عبور کرده باشد که نشانه‌ی آن سبکی سر معده است. همچنین، خوابیدن در حال گرسنگی و خالی بودن معده بسیار مضر است؛ چرا که موجب ضعف قوا می‌شود. افراد باید سعی کنند در ساعت مشخصی به رختخواب بروند و سر ساعت مشخصی از خواب بیدار شوند؛ چرا که خود موجب سلامتی است.

با این مقدمه می‌خوهیم به سراغ پیشنهادات طب سنتی برای داشتن یک خواب خوب و کامل برویم. این روزها زیاد از دمنوش‌ها و خواص دارویی آن‌ها می‌شنویم .این چند دمنوش هم در داشتن یک خواب کامل و درمان بی‌خوابی به شما کمک شایانی خواهند کرد:

چای نخورید!

تجربه نشان می‌دهد چای‌هایی که از هر قسمتی از گیاه‌های چای (کاملیا سیننسیس و کاملیا آسامیکا) گرفته می‌شوند، حاوی مقداری کافئین طبیعی هستند و به همین دلیل،‌ برای کسانی که به دنبال چای‌های آرام‌بخش و بهبود کیفیت خواب خود هستند، مناسب نیستند.

این چای‌ها شامل انواع مختلف چای سبز و سیاه می‌شوند. با این حال، دمنوش‌های گیاهی که از گیاهان دیگر تهیه می‌شوند، فاقد کافئین هستند و برخی از آن‌ها، خواص آرام‌بخشی فوق‌العاده‌ای دارند.

دمنوش رازیانه

دمنوش رازیانه اغلب از دانه‌های این گیاه تهیه می‌شود و فواید مختلفی برای دستگاه گوارش دارد. نوشیدن دمنوش رازیانه قبل از خواب می‌تواند معده را آرام کند، اشتهای آخر شب را کاهش می‌دهد و به طور کلی، بدن را آرام می‌کند. دمنوش رازیانه به عنوان کاهش دهنده‌ی اشتها عمل می‌کند و نوشیدن آن، راه خوبی برای جلوگیری از پرخوری آخر شب است.

دمنوش سنبل الطیب

دمنوش سنبل الطیب از ریشه‌ی گیاه سنبل الطیب درست می‌شود و آرام‌بخشی نسبتاً قوی است. از این گیاه برای درمان مشکلات مختلفی همچون اختلالات خواب و اضطراب استفاده می‌شود. دمنوش سنبل الطیب عطر و طعم نسبتاً تندی دارد که خواص کلی این نوشیدنی ناشی از آن‌هاست. اگر شب‌ها نمی‌توانید بخوابید، دمنوش سنبل الطیب می‌تواند راه حل مشکل شما باشد.

دمنوش اسطوخودوس

اسطوخودوس درمانی سنتی برای رفع بی‌خوابی است و از روغن آن در حمام و رایحه‌ی درمانی استفاده می‌شود، اما دمنوش آن هم مؤثر است. از لحاظ پزشکی ثابت شده است که تنها استشمام عطر اسطوخودوس قبل از خواب، میزان خواب عمیق (موج آرام) را افزایش می‌دهد. عطر آرام‌بخش اسطوخودوس همراه با خواص گوارشی این گیاه باعث شده که دمنوش اسطوخودوس انتخاب مناسبی برای قبل از خواب باشد.

دمنوش بابونه

دمنوش بابونه یکی از قدیمی‌ترین نوشیدنی‌های شبانه است که قرن‌ها از آن به عنوان یک نوشیدنی خواب‌آور و آرام‌بخش استفاده می‌شده است.دمنوش بابونه یکی از محبوب‌ترین دمنوش‌ها در سراسر جهان است و برای رفع استرس بسیار مفید است. بابونه علاوه بر آرام‌بخش بودن، تقویت کننده‌ی دستگاه ایمنی هم است و انتخاب بسیار خوبی برای دمنوش قبل از خواب است.این دمنوش همچنین به عنوان مسکن در درمان دردهای قاعدگی، دردهای دستگاه گوارش و … بسیار موثر است.

دمنوش به لیمو

دمنوش به لیمو به کاهش فشار عصبی، استرس و اضطراب کمک می‌کند و این بدان معناست که نوشیدن یک فنجان از به لیمو قبل خواب، می‌تواند راه خوبی برای سد کردن افکار مزاحم باشد.همان طور که از اسمش پیداست، این دمنوش عطر و طعم مرکباتی دارد. این دمنوش اغلب با ترکیب نعنا تهیه می‌شود که آن را به یک نوشیدنی نشاط‌آور تبدیل می‌کند و مجاری تنفسی را پاکسازی و در نتیجه به خواب بهتر کمک می‌کند.

منبع: مجله نیک و نو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *