آشپزیترشی و شور

طرز تهیه ترشی آلبالو

چگونه ترشی آلبالو درست کنیم ؟

ترشی آلبالو از جمله ترشی های محبوب ایرانی است. این ترشی خوشرنگ در کنار انواع غذاهای گوشتی و پلو ها طعم بی نظیری دارد.

 با فرا رسیدن فصل تابستان، بازار میوه های تابستانی داغ است. اگر به دنبال روشی برای نگهداری آلبالو برای فصول دیگر سال هستید، ما ترشی آلبالو را به شما توصیه می کنیم.

آلبالو به دلیل خواص بی شمار و خاصیت ضدسرطانی میوه ای بی نظیر است و به همین سبب ترشی آلبالونیز طرفداران زیادی دارد.
آلبالو سرشار از ویتامین های  A، B، CC و حاوی مقادیر مناسبی از آهن، کلسیم، فسفر، کلر، گوگرد، منیزیم، سدیم، پتاسیم، مس، روی، منگنز و کوبالت است و در ۱۰۰۰ گرم آلبالو فقط ۷۰ کالری وجود دارد.

مواد لازم برای تهیه ترشی آلبالو :

آلبالو: یک کیلو گرم

سرکه سفید: به مقدار لازم

سنگ نمک: ۱قاشق سوپخوری

شکر: یک چهارم پیمانه

تخم گشنیز: یک قاشق سوپخوری

طرز تهیه ترشی آلبالو :

برگ و دم آلبالوها را گرفته وب ان ها را خوب شویید. سپس در آبکش ریخته و روی پارچه تمیز پهن کنید تا آب اضافی آنها گرفته شده و کاملا خشک شود.

سرکه , نمک و تخم گشنیز و شکر را در قابلمه ای لعابی و یا استیل بریزید پس از جوش آمدن بگذارید به مدت ۱۰دقیقه بماند و جوش بخورد.

پس از این مدت از روی حرارت بردارید و اجازه دهید مواد کمی خنک شود.

آلبالو را در ظرف شیشه ای استریل شده مخصوص ترشی بریزید سپس مخلوط سرکه را روی آنها ریخته چند ضربه به بدنه شیشه بزنید تا هوای اضافی آن ها خارج شود.

سپس در ظرف را محکم ببندید و در جای خنک و دور از نور خورشید نگه دارید.

نکات :

پس از جدا کردن دم آلبالو نباید آن را بمدت طولانی در هوای آزاد نگه دارید زیرا باعث فاسد شدن سریع آن میشود.

برای تهیه این ترشی دقت کنید آلبالو های سالم را انتخاب کنید.

می توانید به جای آلبالوی تازه آلبالوی خشک نیز استفاده کنید که در این صورت نمک را باید حذف کنید.

روش نگهداری ترشی و جلوگیری از کپک زدن آن

مهم ترین نکته در تهیه و ترشی خوب ,سرکه آن است که باید خالص و سالم و فاقد آب باشد.

اگر از خالص بودن سرکه ترشی مطمئن نیستید حتما قبل از استفاده آن را بجوشانید .

هنگام مصرف ترشی از داخل شیشه از قاشق یا ملاقه کاملا تمیز خشک و فاقد چربی استفاده کنید.

روش استریل کردن ظرف شیشه ای ترشی :

شیشه هایی که برای ترشی، مربا یا کنسرو کردن درنظر گرفته اید را به خوبی شسته و یک حوله ضخیم کف یک قابلمه جا دار قرار دهید و شیشه ها را روی آن بچینید.

یک دستمال یا حوله بین شیشه ها قرار دهید تا به هنگام جوشیدن شیشه ها با یکدیگر تماس نداشته باشند.

قابلمه را از آب سرد پر کنید، به طوری که سطح شیشه ها پوشیده از آب باشد. سپس به مدت ۳۰ دقیقه با حرارت متوسط اجازه جوشیدن به آن دهید.

پس از ۳۰ دقیقه، شعله را خاموش کنید و اجازه دهید تا شیشه ها خنک شوند.

شیشه ها را با کوچکترین تماس دست به یک حوله تمیز منتقل نمایید و به صورت وارونه قرار دهید تا کاملا خشک شوند.

در این مرحله می توانید شیشه ها را با مواد مورد نظر پر کنید.

در این مرحله پس از بستن درب شیشه ها، به مدت ۳۰ دقیقه با آب بجوشانید و پس از خنک شدن به یخچال منتقل نمایید.

منبع: آکا ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *