آشپزیترشی و شور

طرزتهیه ترشی لیته

مواد لازم ترشی لیته

۱۰۰ گرم مرزه
۱۰۰ گرم نعناع تازه
۱۰۰ گرم ترخون
۱۰۰ گرم گشنیز ریز خرد شده
۱۰۰ گرم جعفری تازه ریز خرد شده
۱۰۰ گرم پونه
۱/۲ عدد کلم سفید
۷۰ گرم فلفل سبز
۳ عدد – بزرگ هویج
۱ کیلوگرم سرکه
۴ حبه سیر
۱ قاشق مربا خوری زردچوبه
۱ کیلوگرم بادمجان
۱ عدد – بزرگ فلفل دلمه ای قرمز
۱ عدد – بزرگ فلفل دلمه ای سبز

طرز تهیه ترشی لیته

مواد باید کاملاً خشک باشد و به هیچ وجه آب نداشته باشد تا ترشی کپک نزند.
بادمجان ها را خوب شسته، سرش را گرفته، و بدون اینکه پوستش را بگیریم، با ۲ لیوان سرکه قرمز، نمک و زردچوبه در قابلمه ریخته و به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت گاز می جوشانیم تا خوب پخته شود.
بادمجان ها را بعد از پخته شدن آبکش می کنیم تا کاملاً آبش برود. سپس آنها را خرد یا له می کنیم. فلفل و سیر پوست گرفته شده را خرد یا چرخ می کنیم (بهتر است چرخ شود).
سبزی ترشی که شامل گشنیز، ترخون، مرزه و نعنا می باشد را بسیار ریز خرد یا چرخ می کنیم. کلم، هویج و فلفل ها را خوب بشوئید و در مخلوط کن بریزید تا خوب ریز شوند.
تمام مواد را که شامل بادمجان، ادویه ترشی، مخلوط سیر و فلفل و سبزیجات می باشد را در یک ظرف با هم خوب مخلوط می کنیم.
مخلوط بدست آمده را داخل ظرف ترشی ( شیشه یا دبه پلاستیکی) ریخته و به میزان لازم سرکه رویش می ریزیم. سپس در ظرف را محکم بسته، در جای خنک به مدت یک هفته کنار می گذاریم تا آماده شود.

منبع: آشپزی برای همه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *