طرز تهیه قیمه نثار
-
قیمه نثار از مجموعه دستورغذایی های محلی است که بخش آشپزی سایت عطارباشی ، طرز تهیه آن را برای شما آماده کرده است.
قیمه نثار یا قیمه نساء از غذاهای سنتی و تشریفاتی شهر قزوین است و معمولا این غذای بسیار خوشمزه و پر از عطر و طعم را در مهمانی های خود سرو می کنند. این غذا پیشنهاد خوبی برای مهمانی های افطار شماست. علاوه بر رنگ و جلوه زیبایی که دارد، انرژی بخش نیز می باشد. این غذا ادویه مخصوص به خود هم دارد که فقط در شهر قزوین یافت می شود.مواد لازم قیمه نثار
- روغن: به میزان لازم
- پیاز: ۱ عدد
- رب گوجه: ۲ قاشق غذاخوری
- زردچوبه: به میزان لازم
- گوشت: ۳۰۰ گرم
- نمک: به میزان لازم
- فلفل سیاه: به میزان لازم
- پودر دارچین: ۱/۲ قاشق مرباخوری
- برنج: ۴ پیمانه
- زرشک: ۴ قاشق غذاخوری
- شکر: ۲ قاشق غذاخوری
- کره: ۵۰ گرم
- خلال پسته: ۱ قاشق غذاخوری
- خلال بادام: ۱ قاشق غذاخوری
- گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذاخوری
-
نکاتی در مورد تهیه ی قیمه نثار:
۱- پیاز را خرد کنید.
۲- گوشت را به سایز دلخواه خرد کنید.
۳- برنج را از ۲ ساعت قبل در آب نمک خیس کنید.
۴۴- زرشک را تمیز بشویید.- در قابلمه ای روی حرارت متوسط، کمی روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا نرم شود. رب گوجه فرنگی و زردچوبه را اضافه کنید و با پیاز تفت دهید.
- گوشت خرد شده را به آن ها اضافه کنید و تا تغییر رنگ دهد تفت دهید. نمک، فلفل سیاه و پودر دارچین را به همراه۲ لیوان آب به آن ها اضافه کنید و بگذارید تا گوشت روی حرارت متوسط پخته و نرم شود. در این میان برنج را برای ۲۰ دقیقه بپزید. آن را آبکشی کنید.
- زرشک، شکر و کره را در ماهیتابه ی کوچکی بریزید، آن را روی حرارت متوسط قرار دهید، مواد را ترکیب کنید، تا کره آب شده و شکر در آن حل شود. مقداری از آن را برای تزیین کنار بگذارید.
- خلال پسته و بادام را در گلاب بخوابانید تا نرم شود. سپس آن ها را آبکش کنید. مقداری از آن ها را برای تزیین بردارید.
- در قابلمه ای کمی روغن بریزید، برنج، گوشت، زرشک و خلال ها را لایه به لایه در قابلمه بریزید. آن را برای۳۰ دقیقه دم کنید. (می توانید برنج را جدا دم کرده و هنگام کشیدن مواد را لایه به لایه در دیس بکشید.)
- قیمه نثار را درظرف مورد نظر بکشید. آن را با زرشک، خلال بادام ، خلال پسته و برنج زعفرانی تزیین کنید.
منبع: آشپزباشی