تغذیه و تناسب اندامنکات سلامتینکته های تغذیه ای

دانستنی های آموزنده درباره خوردن ماکارونی

متاسفانه یکی از عادتهای غلط غذایی ما ایرانی‌ها این است که بیش از حد برنج مصرف میکنیم. برنج تبدیل به بخشی جدایی‌ناپذیر از برنامه‌ی غذایی ما شده و در اغلب وعده‌ها از آن استفاده میکنیم. اگرچه برنج دارای ترکیبات مفیدی است اما مصرف بیش از حد آن میتواند باعث چاقی شده و مشکلات دیگری را نیز به وجود آورد. پیشنهاد ما این است که برخی از وعده‌های برنجی خود را با ماکارونی جایگزین کنید. مصرف ماکارونی برخلاف باور بسیاری از مردم برای شما مفید بوده و میتواند به سلامت شما کمک کند. لطفا با عطارباشی همراه باشید.

مصرف ماکارونی

مصرف ماکارونی چاقتان نمی‌کند

به طور کلی، توصیه می‌شود در طول روز هر انسانی برحسب نیاز و بر مبنای شاخص‌های سن و وزنش،‌ بین ۶ تا ۱۱ واحد نان و غلات مصرف کند که از این بین هر فردی می‌تواند برحسب ذائقه و علاقه ۲ تا ۳ واحد آن را به ماکارونی اختصاص دهد. متاسفانه این باور غلط بین خیلی‌ها وجود دارد که مصرف ماکارونی باعث چاقی میشود.

باوری که منجر به پیشی گرفتن مصرف نان و برنج نسبت به ماکارونی شده است. درحالی که با توجه به مقایسه ارزش غذایی این دو ماده می‌توانیم به راحتی برنج را با ماکارونی جایگزین کنیم و مشکلی هم برایمان پیش نیاید. چون ماکارونی تنها در صورت زیاده روی در مصرف می‌تواند منجر به چاقی شود و در صورتی که بعنوان بخشی از رژیم غذایی تعیین شده بر حسب انرژی افراد مصرف شود، مشکلی بوجود نخواهد آورد.

کودکان عاشق ماکارونی هستند

بین گروه‌های مختلف سنی ، بچه ها علاقه زیادی به مصرف ماکارونی نسبت به برنج دارند. علاقه ای که می‌تواند نقش مهمی را در تامین مواد مغذی مورد نیاز برای رشد در این گروه سنی ایفا کند. درنتیجه با توجه به شاخص سن می توان مصرف این ماده غذایی را در این گروه سنی آزاد گذاشت.

مخصوصا اگر از انواع غنی شده ماکارونی یا ماکارونی‌های حاوی سبوس به همراه یک پروتئین مناسب مثل گوشت یا سویا یا حبوبات استفاده کرد؛ این ترکیب غذایی به راحتی می‌تواند انرژی و ریزمغذی های مورد نیاز برای تمام گروه‌های سنی بویژه کودکان را تامین کند .

مخصوصا وقتی پای اشکال مختلف ماکارونی و نودل وسط کشیده می‌شود و تنوع شکلی دلفریبی را روی میز غذا برای بچه‌ها و بزرگترها به وجود می‌آورد؛ اتفاقی که در مصرف برنج کمتر مشاهده می شود و می‌تواند حربه خوبی برای سربه راه کردن بچه های بدغذا باشد. البته نباید فراموش کنیم که اضافه کردن ترکیباتی مثل پنیر پیتزا ، خامه یا به عبارتی تهیه پاستا می‌تواند در افزایش انرژی دریافتی و لذا چاقی افراد در صورت زیاده روی در مصرف موثر باشد.

مصرف ماکارونی

ماکارونی را دم کنیم یا نه؟

جواب دادن به این سوال کار سختی است؛ چون ذائقه ما به یک روش پخت عادت کرده ولی متخصصان تغذیه برای حفظ ارزش های غذایی ، روش دیگری را برای پخت ماکارونی پیشنهاد می کنند. اگر در مغازه‌ها و بین غرفه هایی که از انواع و اشکال مختلف ماکارونی پوشیده شده‌اند، قدم بزنید حتما ماکارونی‌هایی را که با ویتامین های گروه B و آهن غنی شده‌اند، روبه رو می‌شوید ؛ به این‌ها انواع سبوس دار ماکارونی را هم اضافه کنید تا ببینید این ماده غذایی تا چه حد می تواند درتامین نیازهای غذایی شما موثر باشد.

این نقش مهم متاسفانه با روش پختی که از قدیم بین ما ایرانی ها رواج پیدا کرده کمرنگ می شود.چراکه ویتامین های محلول در آب نظیر ویتامین های گروه B و C در حین آبکش کردن تا حدود زیادی از بین می‌روند، در عین حال دم کردن ماکارونی هم به شدت منجر به افزایش نمایه گلیسمی این غذا یعنی تاثیر آن بر افزایش قند خون می شود، درنتیجه امروزه در اکثر توصیه های سلامتی تاکید زیادی بر دم نکردن ماکارونی به چشم می خورد ؛ توصیه ای که رعایت آن در برخی بیماریها مثل دیابت اهمیت ببیشتری هم پیدا می کند.

برنج قهوه ای مصرف کنید

تاکید بر مصرف فیبرها، مواد غذایی سبوس دار یا اصطلاحا قهوه ای رنگ گاهی وقت ها منجر به زیاده روی در مصرف این نوع ترکیبات غذایی که حاوی فیبر بالایی هستند می شود ؛ تا جایی که خیلی وقت ها می بینیم که گاهی افراد از سبوس غلات به صورت جداگانه برای بهره بردن از خواص آن استفاده می کنند. در نقش مفید فیبرها در کاهش کلسترول خون ، تامین سلامت قلب و عروق ، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و پیشگیری از یبوست شکی نیست، ولی مصرف آنها باید بسیار متعادل باشد؛ توصیه می کنیم برای افزایش تطابق دستگاه گوارش به مصرف رژیم های غذایی پرفیبر ابتدا در طول هفته اول مصرف جایگزینی یک الی دو وعده برنج سفید یا ماکارونی عادی با نوع سبوس دار آن صورت بگیرد و به تدریج تعداد دفعات آن افزوده شده تا به مقدار متعادل و متناسب برسد.

البته سبوس برنجی که به صورت سنتی برای کاهش اشتها و بهبود عملکرد دستگاه گوارش مورد استفاده قرار می گیرد ، منبع خوبی از ویتامین ها و ریز مغذی های دیگر است که قابلیت جذب پایینی در بدن به دلیل وجود فیتات دارد با این حال مصرف برنج قهوه ای به جای سبوس جداشده در تامین انرژی و تضمین سلامت دستگاه گوارش می تواند موثرتر از مصرف سبوس جداشده باشد.

منبع: جام جم آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *