خواص غذایی حلیم از دیدگاه طب سنتی
حلیم غذایی بسیار مقوی است که در ۱۰۰ گرم آن، ۱۹۰ کالری، شش گرم پروتئین، ۱۰ گرم چربی، ۲۰ گرم کربوهیدرات، یک میلیگرم آهن و ۹ میلیگرم کلسیم است.
خواص حلیم در طب سنتی
خواص غذایی حلیم
حلیم غذایی کامل و تهیه شده از گندم است که منبع غنی روی، منیزیم، آهن و نیاسین محسوب میشود و اگر از گندم سبوسدار تهیه شده باشد، به عملکرد دستگاه گوارش کمک زیادی میکند.
حلیم غذای مناسبی برای صبحانهی کودکان است. اگر فرزندتان بد غذاست و کمبود وزن دارد، یک کاسه حلیم را همراه دو قاشق مرباخوری کره، کمی کنجد و پودر گردو برای صبحانه به او بدهید.
گندم سبوسدار خاصیت ضد انگلی دارد و از بروز حساسیتها و بیماریهایی مانند سندرم رودهی تحریکپذیر پیشگیری میکند.
حلیم به دلیل داشتن گندم و گوشت، منبع خوب آهن است و برای دختران جوان و مبتلایان به کمخونی توصیه میشود.
مصرف حلیم احتمال لخته شدن خون را کاهش میدهد و باعث سلامت قلب میشود.
فیبر موجود در گندم سبوسدار کلسترول بد خون را کاهش میدهد.
حلیم دارای فیبر فراوان است و به رفع یبوست کمک میکند.
خطر ابتلا به سرطان به خصوص سرطان رودهی بزرگ را پایین میآورد.
مصرف حلیم از التهاب مفاصل و بیماریهای عصبی جلوگیری میکند.
مصرف حلیم، کنترلکنندهی فشار و قند خون است.
حلیم خانگی بپزید
طب سنتی پیشنهاد میکند حلیم را در خانه و با استفاده از جوانهی گندم یا گندم سبوسدار تهیه کنید، زیرا جوانهی گندم، علاوه بر خاصیت سیرکنندگی، منبع غنی انواع ویتامینها و املاح است.
همچنین با توجه به فعل و انفعالاتی که طی جوانه زدن در دانهی گندم اتفاق میافتد، میزان کالری جوانهی گندم به مقدار زیادی کاهش مییابد که یکی از مزایای حلیم غنی شده است
حلیم را با دارچین بخورید
یکی از بهترین مصلحها برای حلیم، دارچین است. حلیم غذایی خمیری شکل و سخت هضم است، این گونه غذاها در معده زیاد توقف دارند و روند هضم و جذب آنها بسیار کند انجام میشود. ادویهای مثل دارچین به بهبود سرعت هضم و جذب این غذا کمک میکند.