داروهای گیاهیشربت و دمنوشعطارباشی و طب سنتینسخه های گیاهی

دمنوش های گیاهی برای تسکین علائم آسم

گیاهان دارویی می‌توانند شما را نجات دهند! مطالعات فراوان و مختلف پژوهشگران و دانشمندان ثابت کرده‌اند که گیاهان دارویی می‌توانند برای پیشگیری و درمان بیماری‌ها بسیار مفید باشند و مصرف آنها زیر نظر متخصص پیشنهاد شده است. یکی از بیماری‌های تنفسی و مشکل‌سازی که افراد زیادی از آن رنج می‌برند، آسم می‌باشد. شما می‌توانید با مصرف برخی از دمنوش‌های گیاهی علائم آسم را کاهش داده و تسکین دهید. لطفا با عطارباشی همراه باشید.

 علائم آسم

دمنوش پونه

پونه گیاهی معطر از خانواده نعناعیان است و هرچه به طرف راس این گیاه نزدیک می‌شوی، کوچک‌تر شده و به شکل تخم مرغی و یا بیضی در می‌آید.

گل‌های این گیاه به رنگ صورتی یا سرخ به شکل خوشه افشان روی شاخه‌ها قرار دارند همچنین تمام قسمت‌های این گیاه بوی مطبوع و معطری همچون آویشن دارد.

خواص درمانی

از این دمنوش به عنوان قوی‌ترین آنتی بیوتیک، ضد نفخ، رقیق کننده خون، ادرار آور، انرژی زا، تسکین علائم آسم و تنگی نفس، ضد حساسیت، ضد نقرس، ضد سکسکه، ضد دل بهم خوردگی، ضد خستگی و بر طرف کردن ناراحتی‌های کبدی استفاده می‌کنند.

موارد منع مصرف

مصرف پونه باعث ازدیاد عرق در بدن می‌شود و استفاده از آن در برخی موارد باعث تشدید سردرد آن‌ها می‌شود.

طرز تهیه

یک قاشق غذاخوری پونه کوهی را در یک قوری چینی با آب ۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ دقیقه دم کنید و در صورت تمایل به شیرین کردن آن از عسل یا نبات استفاده کنید.

دمنوش شلتوک برنج

برنج یکی از غذاهای اصلی مردم در آسیا به حساب می‌آید که به مقادیر فراوانی در چین، هندوستان، ژاپن، تایلند، فیلیپین و ایران کشت می‌شود.

در ژاپن مدت‌ها از سبوس برنج برای مصارف آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شد؛ زیرا سبوس برنج رطوبت را در خود حفظ و پوست را روشن می‌کند و اثر صاف کنندگی روی پوست دارد.

خواص درمانی

این دمنوش شامل مواردی مانند ویتامین B، تقویت کننده مغز و اعصاب و قلب، ضد یبوست مزمن، مانع از ریزش و سفید شدن مو، تحریک سوخت و ساز سلول‌های زنده و فعالیت پیاز مو، کاهش کلسترول خون، رفع اختلالات تنفسی و تسکین علائم آسم ، توازن قند خون و تنظیم ضربان قلب می‌شود.

موارد منع مصرف

زیاده روی در مصرف سبوس ممکن است ایجاد اسهال کند، همچنین می‌تواند باعث انسداد روده و التهاب آن شود.

طرز تهیه

یک قاشق غذاخوری را با مقداری آب جوش با شعله مستقیم پنج دقیقه بجوشانید و سپس با شعله غیرمستقیم بگذارید تا یک ساعت دم بکشد.

علائم آسم

دمنوش گلپر

گلپر گیاهی گلدار، علفی و چند ساله از تیره چتریان است و این گیاه بومی ایران است که در ناحیه‌های نمناک کوهستانی ایران و مناطق پیرامونی می‌روید.

همه گونه‌های سرده‌ی گلپران معطر هستند و برخی از گونه‌ها در آشپزی ایرانی به عنوان ادویه به کار می‌روند، همچنین گونه‌های دیگری از گلپر در صنعت داروسازی کاربرد دارد.

گل‌های این گیاه سفید و به صورت چتر مانند هستند و میوه آن نیز به صورت تخم مرغی، کمی ضخیم و معطر به رنگ سبز تیره به طول ۱ تا ۱. ۵ سانتی متر است.

خواص درمانی

این دمنوش تقویت کننده حافظه، تقیوت کننده قلب و عروق، اشت‌ها آور، کمک کننده به هضم غذا، ضد نفخ، شفا بخش بیماری یرقان، پاک ساز کبد و دافع صفرا می‌باشد همچنین از این دمنوش به عنوان ضد صرع قوی، رفع عفونت‌های عصبی و جلوگیری از تنگی نفس استفاده کرد.

موارد منع مصرف

مصرف زیاد این گیاه باعث ایجاد تپش قلب و سقط جنین می‌شود.

طرز تهیه

یک قاشق مربا خوری را در یک لیوان آب جوش بریزید و ظرفی را در آن قرار دهید، سپس اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه بماند تا به رنگ زرد درآید.

منبع: باشگاه خبرنگاران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *