داروهای گیاهیعطارباشی و طب سنتینکته های عطارباشی

دموی‌ها در ماه رمضان چه بخورند؟

اغلب صاحبان مزاج گرم و تر(دموی)، گرایش به چاقی دارند و گوشت بدن‌شان زیادتر از صاحبان مزاج‌های دیگر است، اما اگر بیش ‌از حد سردی بخورند، ذخیره‌ی چربی در اطراف شکم، ران‌ها و دیگر اندام‌ها خواهند داشت. همچنین آوندها و عروق بدن‌شان گشادتر و غلبه‌ی خون در آنان بسیار اتفاق می‌افتد و بافت‌های بدن‌شان نرم و مرطوب و خون‌سازی در آن‌ها زیاد است.

این افراد زود به خواب می‌روند و خواب‌شان عمیق است. خروپف در این مزاج بیشتر از مزاج‌های دیگر است.

نرم‌خو و مهربان‌تر از دیگر مزاج‌ها هستند و نبض آن‌ها محکم، پُر و بسیط می‌زند و بدن‌شان گرم است.

اگر مزاج‌تان گرم و تر است در ماه مبارک رمضان توصیه‌های زیر را جدی بگیرید:

توصیه می‌شود در ایام روزه‌داری از خواب زیاد بپرهیزید، زیرا باعث آشفتگی ذهن و ضعف ‌حافظه می‌شود. بر این اساس سعی کنید بعد از سحری نخوابید یا بین خوردن سحری و خواب، دو ساعت فاصله دهید. همچنین خواب روز نیز برای بدن دموی‌ها مطلوب نیست، مگر خواب قیلوله‌ی ظهر به مدت ۳۰ دقیقه.
مزاج‌های گرم و تر باید حجم غذا را کاهش دهند و کمترین مصرف غذایی را داشته باشند. همچنین از غذاهای خشک و کم‌حجم بیشتر استفاده کنند؛ غذاهایی مانند جوجه مرغ خانگی، کباب بره‌ی گوسفند با پودر سماق، ماهی سفید که قبل از پخت در پودر زنجبیل، دارچین، زیره، انیسون و آب لیموترش خوابانده شده باشد.
کباب یا خورشت گوشت کبک، بوقلمون، شترمرغ و امثال آن نیز مفید است، اما باید از مصرف گوشت گاو پرهیز کرد.
مصرف غذاهایی مانند برنج و نان محدود شود و از میوه‌ها و سبزیجات دارای طبیعت سرد مانند کاهو، گشنیز، خرفه، ترب، ریواس، کاسنی و… استفاده کرد.
برای دفع تری سبزی‌ها و میوه‌های سرد و مرطوب، باید آن‌ها با مصلحات‌شان مصرف کرد.
برای افراد دموی‌مزاج مصرف میوه و سبزیجات نسبت به غذاهای پختنی و گوشتی اولویت دارد.

منبع:مجله نیک ونو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *