طرزتهیه آش عباسعلی مخصوص افطار
آش عباسعلی یکی از آش های معروف و سنتی کرمانشاه است . این آش در ماه مبارک رمضان به عنوان افطاری پر طرفدار بوده و از محبوبیت خاصی بر خوردار است .
مواد لازم آش عباسعلی
نخود: نصف پیمانه
لوبیا چیتی: نصف پیمانه
لوبیا سفید: نصف پیمانه
گندم پوست کنده: ۱/۵ پیمانه
برنج: نصف پیمانه
عدس: نصف پیمانه
گوشت دنده گوسفندی: ۳۰۰ گرم
پیاز درشت برای پیاز داغ: ۵ عدد
سیر برای سیر داغ: ۱۰ حبه
نمک و زردچوبه: به میزان لازم
فلفل سیاه و قرمز: میزان لازم
نعناع خشک برای نعناع داغ: به میزان لازم
طرز تهیه آش عباسعلی
این آش ترکیبی از غلات و حبوبات و گوشت میباشد.
حبوبات را یکی دو روز قبل خیسانده و چند بار آب آنرا عوض کرده و باهم بپزید .حبوبات بعد از پخته شدن بایستی به راحتی با فشار دو انگشت له شود و سفت نباشد . برنج را هم خیسانده و کنار بگذارید.
گوشت و گندم را جدا از هم پخته و در اواسط پخت برنج را به گندم اضافه کرده تا با هم بپزند، گوشت را ریش ریش کرده وبا تمامی مواد پخته شده روی شعله گذاشته و نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کرده و بگذارید تا آش جا بیفتد. طوری که دانه های گندم و برنج تقریباً در آن نا مشخص شود و هر چند وقت یک بار هم بزنید تا ته نگیرد این آش به واسطه داشتن گوشت کشدار شده و هر چقدر مزه تند داشته باشد خوشمزه تر است.
مقدار کمی از پیاز داغ را برای تزئین نگه دارید و بقیه را برای خوشمزه تر شدن به آش اضافه کنید چند جوش که زد و با پیازداغ مزه دارتر شد شعله را خاموش کرده و روغن حیوانی اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
هر چقدر روغن حیوانی و پیاز داغ بیشتر باشد خوشمزه تر و بهتر میشود ولی چون بعضی از افراد محدودیت خوردن روغن حیوانی دارند میزان آنرا کمتر یا از روغن زیتون استفاده کنند با کشیدن آش در ظرف و تزئین توسط پیاز داغ و سیر داغ و نعناع داغ سفره افطاری را رنگین کنید.