با بهترین منابع ویتامین آ آشنا شوید
ویتامین آ نوعی ویتامین محلول در چربی است که نقش مهمی را در حفظ سلامت بینایی، رشد بدن، عملکرد مناسب سیستم ایمنی و بهداشت باروری ایفا میکند. کمبود ویتامین آ میتواند با علائمی همچون ریزش مو، مشکلات پوستی، خشکی چشم، شب کوری و بالا رفتن حساسیت به عفونتها همراه باشد. یکی از علل اصلی کوری در کشورهای در حال توسعه، کمبود ویتامین آ میباشد، از این رو بسیار مهم است که منابع ویتامین آ را بشناسید و آنها را در رژیم غذایی خود جای دهید.
به گزارش عطارباشی به نقل از «کر۲» میزان توصیهشده روزانه برای دریافت ویتامین آ در مردان ۹۰۰ میکروگرم، در زنان ۷۰۰ میکروگرم و برای کودکان و نوجوانان بین ۳۰۰ تا ۶۰۰۰ میکروگرم میباشد. در ادامه قصد داریم بهترین منابع ویتامین آ را به شما معرفی کنیم.
کبد گاو
مقدار ویتامین آ در ۱۰۰ گرم: ۹.۴۴۲ میکروگرم – تامین ۱.۰۴۹ درصدی نیاز روزانه
کبد بره
مقدار ویتامین آ در ۱۰۰ گرم: ۷.۴۹۲ میکروگرم – تامین ۸۳۲ درصدی نیاز روزانه
شاه ماهی خال خالی
مقدار ویتامین آ در ۱۰۰ گرم: ۲۵۲ میکروگرم – تامین ۲۸ درصدی نیاز روزانه
سیب زمینی شیرین (پخته شده)
مقدار ویتامین آ در ۱۰۰ گرم: ۱.۰۴۳ میکروگرم – تامین ۱۱۶ درصدی نیاز روزانه
کلم برگ (پخته)
مقدار ویتامین آ در ۱۰۰ گرم: ۶۸۱ میکروگرم – تامین ۷۶ درصدی نیاز روزانه
شلغم (پخته)
مقدار ویتامین آ در ۱۰۰ گرم: ۳۸۱ میکروگرم – تامین ۴۲ درصدی نیاز روزانه
هویج (پخته)
مقدار ویتامین آ در ۱۰۰ گرم: ۸۵۲ میکروگرم – تامین ۹۵ درصدی نیاز روزانه
فلفل قرمز شیرین (خام)
مقدار ویتامین آ در ۱۰۰ گرم: ۱۵۷ میکروگرم – تامین ۱۷ درصدی نیاز روزانه
پنیر چدار
مقدار ویتامین آ در ۱۰۰ گرم: ۳۳۰ میکروگرم – تامین ۳۷ درصدی نیاز روزانه
تخم مرغ آبپز سفت
مقدار ویتامین آ در ۱۰۰ گرم: ۱۴۹ میکروگرم – تامین ۱۷ درصدی نیاز روزانه
خاویار
مقدار ویتامین آ در ۱۰۰ گرم: ۲۷۱ میکروگرم – تامین ۳۰ درصدی نیاز روزانه
پنیر فتا
مقدار ویتامین آ در ۱۰۰ گرم: ۱۲۵ میکروگرم – تامین ۱۴ درصدی نیاز روزانه