طرز تهیه خوراک نخود با مواد متنوع!
- نخود آبگوشتی: ۱۵۰ گرم
- برنج: ۱۰۰ گرم
- بلغور گندم: ۲۰۰ گرم
- آرد: ۲ قاشق سوپخوری
- روغن مخصوص سرخکردنی: ۶۰ میلیلیتر (یکچهارم پیمانه)
- پیاز خردکرده: ۱ عدد درشت
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
- کرفس و اسفناج خردکرده: ۳۰۰ گرم
- رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق سوپخوری
- گوجهفرنگی رنده کرده: ۲-۳ عدد درشت
- گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
- جعفری ریز خردکرده: ۲۰۰ گرم
طرز تهیه خوراک نخود
۱-نخود، برنج و بلغور را جداگانه بخیسانید. آنگاه در کاسه مناسبی برنج، بلغور و آرد را مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند. آن را کنار بگذارید. حالا در قابلمه مناسبی قدری روغن بریزید، پیاز را در آن تفت دهید.
۲-سپس نخود، نمک، فلفل و زردچوبه را بیفزائید و صبر کنید تا نخود بپزد. اینک کرفس، اسفناج، رب گوجهفرنگی و پوره گوجهفرنگی را اضافه نمائید.
۳-حالا گوشت چرخکرده را همراه با کمی نمک، فلفل و زردچوبه در تابه مناسبی تفت دهید، جعفری را بیفزائید و ۵ دقیقه دیگر آن را تفت دهید.
۴-اکنون از مایه فراهمکرده – بلغور و برنج- به اندازه یک گردو بردارید و به صورت توپی در دست شکل دهید. سپس در آن حفرهای ایجاد کنید و از مایه گوشتی در آن قرار دهید و دوباره آن را به شکل توپ در آورید.
۵- حالا کوفتهها را در خوراک بریزید و با حرارت ملایم آن را بپزید. مصرف این خوراک همراه با نان بسیار مطلوب خواهد بود.
یادآوری:
در کردستان علاوه بر گوشت چرخکرده از گوشت گوسفند خرد کرده نیز در این خوراک استفاده میکنند.