آشپزیخوراک و خورش

طرز تهیه خوراک نخود با مواد متنوع!

نخود منبع خوبی از پروتئین و آهن است و این خصوصیات آن را به جایگزین خوبی برای گوشت قرمز تبدیل کرده است. بنابراین کسانی که از رژیم‌های بدون گوشت قرمز استفاده می‌کنند، می‌توانند از جایگزین‌هایی مانند نخود استفاده کنند.
مواد لازم خوراک نخود

  • نخود آبگوشتی: ۱۵۰ گرم
  • برنج: ۱۰۰ گرم
  • بلغور گندم: ۲۰۰ گرم
  • آرد: ۲ قاشق سوپخوری
  • روغن مخصوص سرخ‌کردنی: ۶۰ میلی‌لیتر (یک‌چهارم پیمانه)
  • پیاز خردکرده: ۱ عدد درشت
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  • کرفس و اسفناج خردکرده: ۳۰۰ گرم
  • رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق سوپخوری
  • گوجه‌فرنگی رنده کرده: ۲-۳ عدد درشت
  • گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
  • جعفری ریز خردکرده: ۲۰۰ گرم

طرز تهیه خوراک نخود

۱-نخود، برنج و بلغور را جداگانه بخیسانید. آن‌گاه در کاسه مناسبی برنج، بلغور و آرد را مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند. آن را کنار بگذارید. حالا در قابلمه مناسبی قدری روغن بریزید، پیاز را در آن تفت دهید.

۲-سپس نخود، نمک، فلفل و زردچوبه را بیفزائید و صبر کنید تا نخود بپزد. اینک کرفس، اسفناج، رب گوجه‌فرنگی و پوره گوجه‌فرنگی را اضافه نمائید.

۳-حالا گوشت‌ چرخکرده را همراه با کمی نمک، فلفل و زردچوبه در تابه مناسبی تفت دهید، جعفری را بیفزائید و ۵ دقیقه دیگر آن را تفت دهید.

۴-اکنون از مایه فراهم‌کرده – بلغور و برنج- به اندازه یک گردو بردارید و به صورت توپی در دست شکل دهید. سپس در آن حفره‌ای ایجاد کنید و از مایه گوشتی در آن قرار دهید و دوباره آن را به شکل توپ در آورید.

۵- حالا کوفته‌ها را در خوراک بریزید و با حرارت ملایم آن را بپزید. مصرف این خوراک همراه با نان بسیار مطلوب خواهد بود.

یادآوری:

در کردستان علاوه بر گوشت چرخکرده از گوشت گوسفند خرد کرده نیز در این خوراک استفاده می‌کنند.

منبع: ایرانیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *